Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли такива каски в България!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли такива каски в България!

Интересно ми е дали може да се намери в България такава каска и колко ли ще струва!? Много ме кефи,прилича на каска на пилот на изтребител!
    Прикачени файлове

До: Има ли такива каски в България!

Има.
    Айрох имат такъв модел , но с прозрачен визьор.Ако държиш да е огледален мисля , че Еди или БобиМХ могат да ти доставят.
    ПП.За моята дадох около 300лв преди една година.Колко струва в момента не знам.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Твоята такава ли е?

Коментар

Това не се ли води точно ендуро каска ?

Коментар

Първоначално публикуван от georgi86 Преглед на мнение
          Твоята такава ли е?

На airoh модела е такъв:

а този модел който си показъл няма марка на него/я и не се знае кво е,от каде е и на кого е-та купуваш Airoh и си пиеш кафето

Airoh S4 Round МОДЕЛ: S4 ROUND
          ЦВЯТ:
          ЧЕРЕН/СИВ, ЧЕРЕН
          РАЗМЕР:
          XS-XL
          ЦЕНА:
          399 лева

Прикачени файлове

Коментар

На Айрох модела е 290 лв. чисто черен. Другият вариант е на Арай, но там почват от 940 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
              На Айрох модела е 290 лв. чисто черен. Другият вариант е на Арай, но там почват от 940 лв.
              Ами при теб е по евтина-браво/тая цена я посочих от Еди/

Добре махаме цените,коя е по красива и нахъсана,ето и Arai

Прикачени файлове

Коментар

На баща ми каската е такава на - Airoh чисто черна, а цвета се води "мат".Баща ми си я взе от Стефан(bobimx) и е много доволен, но Airoh и Arai са си класика.А на такъв вид каски по - пронцип им викат "шлем".

Поздрави!
                [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Вече 2 години ползваме и аз и жена ми такива каски на Айрох с цвят черен мат и освен, че са се смачкали тапицериите, други проблеми нямаме. Тази пролет жена ми си купи друга чисто кросова, и аз се замислям да сменям моята т. к. много ми хлопа /каската не дъската/
                  Купих ги от Стефан, Боби МХ, но на по-висока цена от посочената от него сега, но всичко с времето си.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ради_DR 350 Преглед на мнение
                    А на такъв вид каски по - пронцип им викат "шлем".
                    Шлем е нарицателно. Това е предпазител, протекция за главата.
                    Пръви ползватели на шлемове ми се струва, че са древните войни... рицари, гладиатори и пр.
                    Каската все си е каска, независимо от модификацията - кросова, шосейна, ендуро(като тези по-горе), траял, строителна, миньорска и рокерска(онея дето са като тенджери )
                    Със същата сила всяка една от тях може да се нарече шлем

Иначе ендуро каската не е никак подходяща за екстремно каране.
                    Първо пропуска прах към очите. Второ визьора ще даде бързо фира от прахта и калта.
                    Но има хора, на които им се налага да ползват такива каски и е хубаво, че ги има на пазара.

Коментар

Тая тема може да се доразви за удобни и здрави каски/не знам дали има друга тема/ кой каква и защо...

Аз също ползвам Airoh и съм много доволен,удобна,здрава,лека и със страхотен дизаин/да не казвам че е най-красивата/ защото Nolan също имат подобна визия и козерката при тях е гъвкава като калниците на моторите ни а не е от пластмаса и не се пука....падал съм яко чак главата ми е изкънтявала но Airoha си е здрав /адаша - bobimx/ ми е казвал ,че са слаби отпред на муцуната,но за сега не съм виждал счупена каска там,друг /чак/ минус са им смотаните болтчета на козерката,те ако бяха болтчета щеше да е добре що като се загуби някое ще сложиш,ами те са едни пластмаси каде да се чудиш кво да слагаш

Според мен е хубаво човек да си купува хубава каска,а да не почва с ментета,каска се купува веднъж,когато е хубава и маркова тя ти служи за доста време и си доволен от нея..

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение

Иначе ендуро каската не е никак подходяща за екстремно каране.
                        Първо пропуска прах към очите. Второ визьора ще даде бързо фира от прахта и калта.....
                        .
                        И се поти веднага като е студено....

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Вече 2 години ползваме и аз и жена ми такива каски на Айрох с цвят черен мат и освен, че са се смачкали тапицериите, други проблеми нямаме. Тази пролет жена ми си купи друга чисто кросова, и аз се замислям да сменям моята т. к. много ми хлопа /каската не дъската/
                          Купих ги от Стефан, Боби МХ, но на по-висока цена от посочената от него сега, но всичко с времето си.
                          От мен лично по-висока цена не си я взел гарантирам

Коментар

Разликата между Арай и останалите марки включително Шой е от небето до земяата Единствено Шой се доближават като качество, но на пистоваа версия Арай ги разбиват. Иначе Шой кросов вариант е много удобна каска.

Но за да се разбере разликата само става с проба и носене така на думи неможе да се обясни поне според мен.
                            Давам Ви един прост пример. Човек който носи XL размер каска днес мери Айрох XL и не може да си пъхне главата, защото е в горната граница на размера към XXL. Но като му дадох Арай L размер е все едно правена за него Комфорта и анатомичната структура е уникална. Нищо, че Арай е със 200-300 гр. по тежка тя не се усеща

Но като цяло S4 е уникален вариант за първа каска и е смея да кажа след Арай и Шой е перфектен избор

Коментар

Първоначално публикуван от georgi86 Преглед на мнение
                              Интересно ми е дали може да се намери в България такава каска и колко ли ще струва!? Много ме кефи,прилича на каска на пилот на изтребител!
                              Каската, която си показал е точно модела BMW Enduro Helmet. Произвежда се в два три цвята. В България можеш да си я поръчаш от Камор или Дару. Цената е около 500 EUR и тежи 1450 гр. От 2009г модела се предлага и от карбон, като грамажа е от 1070гр. до 1170гр. в зависимост от размера. Цената вероятно ще е поне двойна.

Аз карам с такава черен мат-некарбонова. Нямам кой знае какви забележки освен, че:
                              -малката триъгълна мрежа под брадата я загубих още първия ден.
                              -единият механизъм на визьора е леко пукнат(при изпускане) и не мога да намеря резервен, но въпреки това визьора не се отваря при висока скорост.
                              -вибрациите на козирката се чуват в зависимост от позицията на пластмасовите "болтове'' при висока сорост.
                              Карам с такава, защото "не мога" да карам с тъмни очила и козирката ми върши работа. А да - и дизайна й ми харесва
                              ______2
                              Е = MZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X