Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откриване на магазин за мото части,дрехи и аксесоари!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Откриване на магазин за мото части,дрехи и аксесоари!

Първоначално публикуван от petpet75 Преглед на мнение
    Например, ако Господин "Х" откаже такава схема, ти се договаряш с Господин "У "и продаваш стоки внесени от него - съответно "У "прави по-голям внос и повече печели отколкото "Х"! При подобна схема се завъртат добри обеми и се печели не зле. За целта се иска лоялност към доставчика, договор/може и за консигнация/, добри отношения с куриерски служби и повече мерак от твоя страна. Имайки тази схема ще можеш да получаваш и консултации от далеч по-компетентния си партньор - доставчик!
    Аз така виждам нещата - остава да намериш правилния човек. Определено във форума има доста печени доставчици и можеш да ги откриеш в раздела "технически дискусии" - то си им личи по коментарите на проблемите.
    Успех Приятел - ще се радвам за теб ако успееш!
    Колега,точно в това е проблема-в България няма търговци на едро(Георги за това казва , че е много по-лесно да се направи магазин авточасти и е прав защото там вносители има и има на кого да станеш дистрибутор).Освен Еди никой не държи наличности (дори и представителствата-знаеш предполагам , че за всичко се чака).Няма с кой да подпишеш договор и да му станеш дистрибутор.Дори и най-големите играчи в магазините си имат само мостри(в повечето случаи),като изключим консумативите разбира се.Не знам дали си ходил в Едимотоцентър(комплекс в който са вложени милиони в сграда и стоки),но дори и той в наличност има само екипировка-за частите обикновено трябва да се чака.
    Дали колегата ще си поръчва сам нещата от интернет или ще е през някой от съществуващите в БГ търговци,няма никаква разлика-просто по веригата ще има още един прекупвач-съответно цената ще е по-висока , а печалбата по-малка от което никой не печели.
    Ако ли пък реши да преговаря директно с производителя(напр.Прогрип) , за да стане дистрибутор ще му искат определено минимално количество продадени стоки на година.Не става да си официален дистрибутор и за годината да имаш три продажби.
    Последно редактирано от ЕМО; 15-03-09, 13:17.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      ....Дори и най-големите играчи в магазините си имат само мостри(в повечето случаи),като изключим консумативите разбира се.Не знам дали си ходил в Едимотоцентър(комплекс в който са вложени милиони в сграда и стоки),но дори и той в наличност има само екипировка-за частите обикновено трябва да се чака.
      .....
      Има и магазини, в които има мноооого части на склад....КТМ-Пазарджик.....

За другото съм съгласен

Коментар

Темата е доста интересна и често се случва да идват хора при мен да говорим за нови магазини и т.н. Както казвате в такива времена на никой не се отказва, освен ако локацията е такаве, че не е заета вече. В случая аз като доставчик не бих отказал да дистрибутирам стока на колегата в този регион. Разбира се както отново всички казахте нещата не са толкова прости. Клиентите в България са станали изключително капризни, което според мен е най-хубавото нещо, коеото се е случило на българският мото пазар за последните 5 години. Колкото повече иска клиента дадена стока и иска да я има, толкова повече се амбицирам да я имам на склад и да му я дам на момента, а в най-лошият случай да го забавя ден два. Това говори, че целята мото среда се развива в правилна посока независимо от моментната криза. Та ако се върнем на темата за нов магазин варианта според мен е следният: сервиз с магазин, а не само магазин. Така, ще се изкарват повече пари и няма да е нужно да се влагат много пари за аксесоари и т.н. Разбира се при това положение пак трябват стартови пари и т.н. Или ако трябва да говорим с цифри за отваряне САМО на магазин за мотоциклети (смесен за атв, оффроауд и писа) са ти нужни около 100000 - 120000 лв с ДДС за да те вземат на сериозно клиентите. Това е лично мнение и съм сигурен, че няма да сте съгласни с мен. Смятах го съвсем скоро и според мен е толкова, че да имаш много стока, да вземеш добри отстъпки и пак казвам да привлечеш клиенти.

Относно он-лайн магазините. Не съм ги броил, но са много в България, като 90% от тях не държат обявената стока налична и на този етап това е он-лайн каталог, при който се разиграва следната схема. Клиента -> поръчва на он-лайн магазин "Х" -> собственика на магазина звъни на доставчик "Y" -> доставчика казва ДА имам го -> собственика на магазина се обажда на клиента и казва имам го -> и доставчика го праща на клиента. Тоест он-лайн магазина не функционира и няма нищо общо с нормален он-лайн магазин да кажем дори в Гърция. Искам да кажа, че размера на пазара няма никакво значение поне за мен. Дали са 10000 мотора или 100000 мотора в България има работа по цял ден. И последно за он-лайн магазини. Съвсем скоро он-лайн търговията в България с мото части и аксесоари ще претърпи големи промени, защото дефакто тя неработи. Или казано накратко който иска да има он-лайн магазин идва сядаме говорим и взема стока, чак тогава го създава този магазин. След което той има право да си слага каквато цена си иска, за да може да привлича клиенти. Така както е сега няма смисъл. Дали клиента ще звънне на мен в Севлиево или на еди кой си он-лине магазин в страната цената на продукта е еднаква. Но всички сте пазарували по интернет и знаете, че един парфюм в мола и в интернет е с много различна цена. От това цялото печели клиента. Така, че тази цялата промяна ще е във ваша полза

Така ги виждам нещата... дано съм прав.

Последното което искам да кажа е на колегата Слави Даскалов. Колега не мисля, че цените на стоките в България са по-високи спрямо цените в Европа. Напротив те са 10-15% по-ниски. Коментирам продуктите, които аз продавам. Сравнение с цените в САЩ, също смея да твърдя, че са горе долу еднакви, а ако долара си върни старите нива в САЩ ще стане доста по-скъпо спрямо България Вярно ако ти носят част от Гърция е по-скъпо но пък идва за 3 дена

Дано съм бил полезен с информацията. Ако с нещо някой не е съгласен моля да каже да го изясним

Поздрави,

Стефан

Коментар

Най-после да напише и един човек , който не предполага а знае как се правят нещата.Браво на Стефан.

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
          Има и магазини, в които има мноооого части на склад....КТМ-Пазарджик.....

За другото съм съгласен
          Бях сигурен , че някой ще скочи и ще каже КТМ,КТМ.За тях съм съгласен.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
            Най-после да напише и един човек , който не предполага а знае как се правят нещата.Браво на Стефан.

Бях сигурен , че някой ще скочи и ще каже КТМ,КТМ.За тях съм съгласен.
            Емо, нямам нещо общо с магазина та да го хваля, от тях се снабдявам с части и съм купува странни неща, които не съм предполагал, че ги има на склад...Е това вече е похвално.

100 000, 120 000лв.....ето ви конкретна сума! Браво на Стефан, че се включи. Тази сума е непосилна за повечето. И за комбинацията сервиз-магазин си много прав. Нашата фирма процедира по същия начин, само че с коли де...

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение

100 000, 120 000лв.....ето ви конкретна сума! Тази сума е непосилна за повечето.
              Щом е непосилна да продават домати ,че са по евтини.

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
                Последното което искам да кажа е на колегата Слави Даскалов. Колега не мисля, че цените на стоките в България са по-високи спрямо цените в Европа. Напротив те са 10-15% по-ниски. Коментирам продуктите, които аз продавам. Сравнение с цените в САЩ, също смея да твърдя, че са горе долу еднакви, а ако долара си върни старите нива в САЩ ще стане доста по-скъпо спрямо България Вярно ако ти носят част от Гърция е по-скъпо но пък идва за 3 дена
                Стефане, точно вашия и още един магазин в България са успели да спечелят уважението ми с коректността и начина си на работа. Но да разгледаме това изречение
                Коментирам продуктите, които аз продавам.
                ! А защо само тия продукти Стефане? Защо от българския пазар изцяло отсъстват един среден клас продукти, които хем са атрактивно евтини, хем са достатъчно качествени? Проблема в България не са цените на скъпите супермаркови луксозни стоки, проблема е че отсъства напълно средния клас, и проблем са цените на супер дърветата, които се продават на цената на средния клас стоки по света! Айде сега да не поставям въпроса за конкретни стоки, които съм си поръчвал от навънка и да не питам що не се продават в България. Щото отговора го знам за себе си - ако се продаваха тези стоки на тези цени в България, щяха да станат непродаваеми другите стоки дето сега се продават в България.
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Слави немога да коментирам цени на продукти, които се продават от колеги. Имам наблюдения, но са си за мен. Мога само да кажа, че екипировката, която се продава в България, не само от мен, е на много добра цена. Независимо дали купуваш Ацербис, Прогрип, УФО, Алпинестарс и т.н. При каските е същатата работа.
                  Частите е по сложно заради сложното им намиране. Но ако вземем вериги, зъбаци, бутала, маслени и въздушни филтри, биели и накладки, мисля, че цените са повече от добри.

Но все пак дай три примера на такива продукта които смяташ, че са среден клас и ги няма в България и не се продават да видим кво ще измисля. Като се уточни с цена, марка и т.н.

Поздрави,

Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
                    Слави немога да коментирам цени на продукти, които се продават от колеги. Имам наблюдения, но са си за мен. Мога само да кажа, че екипировката, която се продава в България, не само от мен, е на много добра цена. Независимо дали купуваш Ацербис, Прогрип, УФО, Алпинестарс и т.н. При каските е същатата работа.
                    Частите е по сложно заради сложното им намиране. Но ако вземем вериги, зъбаци, бутала, маслени и въздушни филтри, биели и накладки, мисля, че цените са повече от добри.

Но все пак дай три примера на такива продукта които смяташ, че са среден клас и ги няма в България и не се продават да видим кво ще измисля. Като се уточни с цена, марка и т.н.

Поздрави,

Стефан
                    Ще ти дам повече примери, само че на ЛС! Щото не ща да предизвиквам търговски войни ! Само ми е нужно малко време да се подготвя със снимков материал (по-нагледно ще е, да видиш за какво иде реч)!
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Хора,аз се оплаших честно,малии вожда ми се някакъв ужас това,колкото повече чета и колкото повече питам и слушам се отказвам от това начинание,ще си бутам рекламната агенция,пък дано да потръгне все пак работя от 4 месеца,благодаря ви на всички,но за сега найстина е по добре да не се занимавам с "глупости" Така де!

BukToP - Ще му предам поздрави като го видя,а за въпроса къде има повече мотори,аз имам една идея да разберем,защото в Добринище всеки ден се докарва по един та идеята ми е: дайте да се съберем колкото се може повече от Добринище,колкото може повече мотори от Разлог,да напълним раниците с пържоли и кюфтета и бира,и да идем да излет,да запалим един огън и докато се пекът пържолите да пребройм моторите,а става ли

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X