Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

  Всичко започна съвсем случайно ..... едно случайно запознанство с един хубав човек на едно хубаво място, който каза:
  - Аз често пътувам сам, защото не мога да си намеря компания ..... най-често си избираме с жената екскурзия, тя се качва в автобуса, а аз с мотора си правя кефа. Този начин на пътуване си има своите + и -, но е начин!
  - Хубаво - другият път се обади. Така се разделихме с обещанието да се обади
  И той взе, че се обади ......
  - Стефан, какво мислиш по празниците за Гергьовден да направим една екскурзия в Турция?
  - Защо не?
  И така аз, съпругата, детето и Сергей тръгнахме за Турция с няколко часа по-рано, а именно на 30.04.2014г. вечерта, защото автобуса трябваше да вземе жената и детето от гр. Хасково много рано сутринта.
  Срещата със Серго ни беше на магистралата ....

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:93.5 КБ
ID:6055741 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:57.2 КБ
ID:6055742

  ...... до Нова Загора перфектно за каране, но от там до Хасково такъв дъжд ни валя ..... колкото и пътеписа да съм изчел навсякъде казват, че дъждът означавал:
  - Ще ти вирви по вода!!! (в случаят не трябваше да ни върви, а да лети )
  Вечерта се настанихме в хотел Ретро - Хасково (много добър хотел - препоръчвам), вечеряхме и легнахме да почиваме на дръгият ден ни чакаше път, много път!

  .......... следва продължение ..............
  0887 246718

 • #2
  От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

  Ееее ... хайде де!
  Цял след обяд чакам продължението ....
  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

  Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

  Коментар


  • #3
   От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

   Денят е 01.05.2014г. - станахме рано за да изпратим съпругата и детето до автобуса.
   Времето беше страхотно, въздухът след вчерашният дъжд бе кристален, чакаше ни преход Хасково - Истанбул - Анкара (923 км.).
   До границата пътя мина неусетно.
   На ГКПП Капитан Андреево лудницата беше пълна течаха някакви ремонтни работи, мръсотия и безпорядък навсякъде - движението на коли, камиони, бусове и автобуси беше хаотично.
   Заредихме догоре   и преминахме границата почти безпроблемно, на последното гише на турска територия мен ме върнаха за баркод, който се дава след проверка на багажа.
   Там някъде между пунктовете се видяхме с голяма Старозагорска група (5-6 мотора), които бяха тръгнали към Памуккале. Те чакаха свой Австрииски приятел който на свой ред имаше проблеми с турските митничари които го върнаха в България и мисля, че не продължи.
   От Турска страна всичко беше добре организирано и стиковано нямаше хаос, беше просторно, чисто, даже и слънцето изгря .
   Когато се качихме на магистралата за Истанбул ни обясниха, че ще платим когато слизаме от нея ..... Влизаме в Истанбул .......

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:106.2 КБ
ID:5585549

   ...... това е изхода от магистралата,

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Прегледи:1
Размер:112.5 КБ
ID:5585550

   има уширение на което се отбиваш, отиваш там ....

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Прегледи:1
Размер:117.5 КБ
ID:5585553

   даваш 50 TL, лепваш си това

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Прегледи:1
Размер:82.2 КБ
ID:5585556

   на мотора и пътуваш спокойно.
   Преминахме сравнително бързо през града, моста над Босфора не успях да снимам, защото трафика ме подпря, а там няма авариина лента и имах чувството, че ако реша да сприрам за снимки ще ме отнесат. Затова газ.
   По някое време Серго каза да се оглеждам за бензиностанция защото имал рейндж за още 50 км., кратък поглед към GPS-а .... няма проблем - бензиностанции колкото искаш ..... е да ама не - всички бяха встрани от магистралата, виждаш ги, "пипаш ги" ама не можеш да заредиш Започнах да се притеснявам когато видях табела (Park Alani със знак за бензиностанция, WC, кранче (вода), и кръстосана вилица и лъжица (храна)) - това са цели комплекси както беше казал ВладиЧ - а. Спряхме

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.jpg
Прегледи:1
Размер:137.3 КБ
ID:5585573

   с кеф заредихме до горе хапнахме по един "дюнер", който не ми хареса особенно но бяхме гладни пихме по кола и продължихме .....

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Прегледи:1
Размер:73.6 КБ
ID:5585574

   навсякъде ни заобикаляше хубава природа

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8.jpg
Прегледи:1
Размер:90.8 КБ
ID:5585575 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9.jpg
Прегледи:1
Размер:80.5 КБ
ID:5585576

   и перфектни пътища

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10.jpg
Прегледи:1
Размер:130.7 КБ
ID:5585577

   Привечер пристигнахме в Анкара преди автобуса - настанихме се в хотела (който не препоръчвам), хапнахме и се отдадохме на заслужена почивка ....... това беше първият ми по-голям преход с "баварският пътешественик", не бях уморен, но за сметка на това бях безкрайно щастлив .
   Тук Серго се снима с хубав мотор (снимката не става, бях забравил да включа светкавицата, ама заради Серго я пускам)

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11.jpg
Прегледи:1
Размер:58.5 КБ
ID:5585578

   .......... следва продължение ..........
   Последно редактирано от Стефан Слабов; 08-05-14, 09:42.
   0887 246718

   Коментар


   • #4
    От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

    Денят е 02.05.2014г. -за днес плановете ни бяха Анкара - Соленото езеро - Кападокия (Юргюп) 322 км.
    Сутринта валеше, беше мрачно, гадно ..... , но това не попречи на малката ми дъщеря да нахрани гълабите ...    След закуска поехме в посока музея на Анадолските цивилизации.
    Музеят е основан през 1921г. В следващите години бързо разширява колекцията под влияние на Кемал Ататюрк, първия президент на Турция, който е имал намерение да създаде в Анкара Хетски музей. Ататюрк подпомогнал музея да се сдобие с нови сгради, както и да постъпят в неговите колекции множество експонати от селските анадолски райони, където са се запазили останки от древни хетски градове. Музейната експозиция е допълнена с експонати от други древни цивилизации, обитавали територията на Турция.През 21 век в музея има експозиции от времето на неолита, бронзовата епоха, цивилизацията на Асирия и Урарту,хетите и фригийците, Древна Гърция и Древен Рим, Византия и Османската империя.Музеят на анатолийските цивилизации е удостоен с наградата "Европейски музей на годината" за 1997г.
    Част от него за съжаление беше затворена за ремонт, но си личеше, че експозицията е богата .....    След това отидохме до Мавзолея на Ататюрк. Не ми хареса отношението на охраната в мавзолея към мотоциклетистите ..... с автобус може да се влезе, а с мотор не .....


    Мавзолеят е бил издигнат през 1953 година. В залата, където се намира саркофагът на Ататюрк, са събрани камъни от всички турски провинции. Близо до мавзолея се намира музеят на Ататюрк, където могат да се видят негови лични вещи, както и библиотеката му. На площада пред музея са изложени автомобилите, в които се е возил Ататюрк. Мавзолеят на Ататюрк е направен по дизайн на двама архитекти с професорски титли – Емин Онат и Ахмет Арда. Строежът на величествената сграда продължил от 1944 до 1953 година.
    Мавзолеят на Ататюрк е с впечатляваща архитектура. Корнизите на фасада на кулата са направени във вид на остриета на пила. Това е много древен начин за обработка на камък. Характерно за древния начин на обработване на камък е и създаването на елементи с формата на панделка, което може да се види на различни места в мавзолея на Ататюрк. Територията на мавзолея е 750 000 квадратни метра. Пред мавзолея има
    парк, където растат дървета, докарани от различни части на света –Германия, Белгия, Австрия, САЩ, Афганистан, Ирак, Индия, Великобритания, Китай, Дания, Испания, Финландия и от много други страни. В парка има над сто вида дървета, като част от тях са докарани от различни региони на Турция. В парка растат около 50 000 дървета.
    Мавзолейният комплекс се състои от три части – главна алея с лъвове, церемониален площад и самата сграда на мавзолея. При главната алея са разположени кулата на независимостта и кулата на свободата. На територията на мавзолея се намират десет симетрично разположени кули. Всяка от тях има име, което символизира велики идеи, оказали голямо влияние върху развитието на страната.
    Всички кули са правоъгълни, с пирамидални покриви. На върха на покривите на кулите са разположени старинни турски бронзови копия, които в древността се слагали върху горната част на шатрите. Геометричните орнаменти върху фреските са копирани от мотивите на старинни турски килими. Върху вътрешните стени на кулите са изобразени композиции на теми, свързани с имената на кулите, и са изписани цитати на Ататюрк.
    В средата на стълба от четиридесет и шест стъпала, която води към мавзолея, има ораторска трибуна, изработена от мрамор. Мавзолеят е върху основа във вид на правоъгълник. Върху лявата част на фасадата на мавзолея е написан текстът „Напътствия на Ататюрк към турските младежи”, а върху дясната са написани откъси от речта на Ататюрк по случай десетата годишнина от провъзгласяването на Турция за република.
    Тялото на Ататюрк се намира в долната част на мавзолея. Гробницата му се намира под тежка 40 тонна плоча. Помещението е осмоъгълно, таванът е украсен с мозайка от геометрични форми. Гробницата от червен мрамор се намира точно в средата. Стените и подът са облицовани с мрамор в черен, бял и червен цвят. Около гроба има медни вази, в които има земя от всички райони на Турция.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:111.jpg
Прегледи:1
Размер:88.2 КБ
ID:5585615 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:222.jpg
Прегледи:1
Размер:80.8 КБ
ID:5585616 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:333.jpg
Прегледи:1
Размер:98.6 КБ
ID:5585617 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:666.jpg
Прегледи:1
Размер:97.9 КБ
ID:5585620 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1717.jpg
Прегледи:1
Размер:148.5 КБ
ID:5585629 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:444.jpg
Прегледи:1
Размер:181.3 КБ
ID:5585618 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:555.jpg
Прегледи:1
Размер:204.1 КБ
ID:5585619 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:777.jpg
Прегледи:1
Размер:110.0 КБ
ID:5585621 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:888.jpg
Прегледи:1
Размер:100.8 КБ
ID:5585622 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:999.jpg
Прегледи:1
Размер:95.7 КБ
ID:5585623 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1313.jpg
Прегледи:1
Размер:126.9 КБ
ID:5585626 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1414.jpg
Прегледи:1
Размер:74.0 КБ
ID:5585627 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1515.jpg
Прегледи:1
Размер:72.3 КБ
ID:5585628 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1010.jpg
Прегледи:1
Размер:146.2 КБ
ID:5585624 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1111.jpg
Прегледи:1
Размер:107.5 КБ
ID:5585625 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1212.jpg
Прегледи:1
Размер:85.4 КБ
ID:5585631 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1919.jpg
Прегледи:1
Размер:208.3 КБ
ID:5585630 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1818.jpg
Прегледи:1
Размер:123.2 КБ
ID:5585632

    След като се докоснахме до великолепието на Мавзолея и заобикалящите го градини се отправихме към Соленото езеро .....

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3131.jpg
Прегледи:1
Размер:84.9 КБ
ID:5585651 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3232.jpg
Прегледи:1
Размер:31.3 КБ
ID:5585652 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3333.jpg
Прегледи:1
Размер:95.4 КБ
ID:5585653

    ....... беше впечатляващо ........... след като казахме "Чао" на солта -
    за обяд спряхме в крайпътна шкембеджииница - хапнахме доволно, пихме по един турски чай и по страхотни пътища отпрашихме към Юргюп.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3434.jpg
Прегледи:1
Размер:81.6 КБ
ID:5585659 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4141.jpg
Прегледи:1
Размер:186.1 КБ
ID:5585666

    Късният след обед бяхме там, настанихме се в хотела и излязохме на вечеря!


    .......... следва продължение ..........

    ПП Не знам защо не всички снимки се качват, а и не всички снимки се виждат?

    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Стефан Слабов; 08-05-14, 17:09.
    0887 246718

    Коментар


    • #5
     От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

     Продължавай, много интересно разказваш, но повечето снимки не се виждат.
     Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

     "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

     Коментар


     • #6
      От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

      Работя по проблема със снимките и като го реша продължавам.
      0887 246718

      Коментар


      • #7
       От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

       Денят е 03.05.2014г. - за днес плановете ни бяха да оставим моторите да си починат и да се качим на автобуса
       Сутринта ккогато станах видях това ....       много се изкефих, тръгнах из малките улички на Юргюп да търся закуска и попаднах на ....       токущо изпечени гевреци и закуски + айрян = на доволен Стефан , пресякох улицата и хапнах тук ...       След това се качихме на автобуса и отпрашихме на целодневна обиколка в Кападокия, която включваше Юргюп - Аванос - Гьореме - Ючхисар ..... красота Ви казвам, някои неща човек трябва да ги види на живо - снимките дават една обща представа за нещата не се усеща духа и грандиозността .....
       Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0392.JPG
Прегледи:1
Размер:130.6 КБ
ID:5586635 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0393.jpg
Прегледи:1
Размер:65.2 КБ
ID:5586636 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0394.jpg
Прегледи:1
Размер:67.6 КБ
ID:5586637 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0398.JPG
Прегледи:1
Размер:122.4 КБ
ID:5586638 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0399.jpg
Прегледи:1
Размер:95.2 КБ
ID:5586639 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0400.jpg
Прегледи:1
Размер:97.0 КБ
ID:5586640 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0403.jpg
Прегледи:1
Размер:61.8 КБ
ID:5586641 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0404.JPG
Прегледи:1
Размер:151.7 КБ
ID:5586642Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0405.jpg
Прегледи:1
Размер:139.8 КБ
ID:5586643 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0406.jpg
Прегледи:1
Размер:69.2 КБ
ID:5586644 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0408.jpg
Прегледи:1
Размер:148.8 КБ
ID:5586645 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0410.jpg
Прегледи:1
Размер:78.8 КБ
ID:5586646

       Тези красоти бяха съпътствани от тълпи туристи и сергии .....

       Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0407.jpg
Прегледи:1
Размер:187.1 КБ
ID:5586651 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0414.JPG
Прегледи:1
Размер:136.1 КБ
ID:5586650 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0411.JPG
Прегледи:1
Размер:161.7 КБ
ID:5586649 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0401.jpg
Прегледи:1
Размер:97.1 КБ
ID:5586647 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0413.jpg
Прегледи:1
Размер:103.2 КБ
ID:5586648
       0887 246718

       Коментар


       • #8
        От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

        ............. ще се откажа от този пътепис ......
        0887 246718

        Коментар


        • #9
         От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

         По-лесния начин е да си качиш снимките на албум в профила. От там копираш и качваш в текста направо ВВ-кода на всяка снимка.
         Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

         Коментар


         • #10
          От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

          Първоначално публикуван от Стефан Слабов Преглед на мнение
          ............. ще се откажа от този пътепис ......
          Недей се отказва!
          Я напиши как се сдоби с турса валута, примерни цени на хран. продукти и бира Ефес (такава съм чел че имат) и т.н.
          Бъдете живи и здрави!

          Коментар


          • #11
           От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

           Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
           По-лесния начин е да си качиш снимките на албум в профила. От там копираш и качваш в текста направо ВВ-кода на всяка снимка.
           Правя го! В полето на "Бърз отговор" всички снимки се виждат, но като публикувам - бързия отговор - част от тях изчезват.
           В началото си мислих, че става така защото снимките са прекалено големи, но след като си играх 6 часа да ги направя от наколко МВ на няколко КВ и пак същото ..... се ядосах!
           0887 246718

           Коментар


           • #12
            От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

            Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
            Недей се отказва!
            Я напиши как се сдоби с турса валута, примерни цени на хран. продукти и бира Ефес (такава съм чел че имат) и т.н.
            Във всяко чейндж бюро в Ямбол обменят TL, когато стана ясно, че ще заминаваме курса беше много изгоден 1TL=0,64лв.
            Храната им е евтина, но алкохола безумно скъп!
            Една бира Ефес 0,5л = 10 TL (6,40 лв.)
            Бензин 95 варираше от 5,00 до 5,05 TL/л. (3,20 лв./л.), но с тяхните ограничения на скоростта и разхода пада
            Последно редактирано от Стефан Слабов; 10-05-14, 09:37.
            0887 246718

            Коментар


            • #13
             От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

             На 03.05.2014г. - ни водиха в музей с работилница и магазин за керамични изделия .....

             Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0441.JPG
Прегледи:1
Размер:111.3 КБ
ID:5586763 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0442.JPG
Прегледи:1
Размер:105.5 КБ
ID:5586764 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0444.JPG
Прегледи:1
Размер:120.4 КБ
ID:5586766 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0446.JPG
Прегледи:1
Размер:129.2 КБ
ID:5586767 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0447.JPG
Прегледи:1
Размер:128.3 КБ
ID:5586768 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0450.JPG
Прегледи:1
Размер:135.1 КБ
ID:5586769 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0455.JPG
Прегледи:1
Размер:108.0 КБ
ID:5586774
             Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0443.jpg
Прегледи:1
Размер:57.4 КБ
ID:5586765 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0451.jpg
Прегледи:1
Размер:74.6 КБ
ID:5586770 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0465.jpg
Прегледи:1
Размер:69.7 КБ
ID:5586782 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0460.jpg
Прегледи:1
Размер:106.2 КБ
ID:5586779 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0458.jpg
Прегледи:1
Размер:128.6 КБ
ID:5586778 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0462.JPG
Прегледи:1
Размер:155.6 КБ
ID:5586781 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0471.JPG
Прегледи:1
Размер:137.7 КБ
ID:5586783 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0473.JPG
Прегледи:1
Размер:134.2 КБ
ID:5586785Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0475.jpg
Прегледи:1
Размер:80.1 КБ
ID:5586784 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0477.JPG
Прегледи:1
Размер:149.6 КБ
ID:5586786 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0479.JPG
Прегледи:1
Размер:153.6 КБ
ID:5586787

             ..... първоначално собственика те разхожда в музея и ти обяснява семейната история и традиция, след това те вкарва в работилницата и ти показват целия процес на производство и накрая те въвеждат в магазина където не се снима ..... предлагат ти 30% отстъпка ..... аз си харесах една страхотна висока ваза ....... на цена 14 500 TL отказах се естественно, но вазата беше страхотна!
             Прикачени файлове
             0887 246718

             Коментар


             • #14
              От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

              ............. ще пускам по-кратки постове, защото нящата така май се получават по-добре.
              На 03.05.2014г. - ходихме и до производител на бижута от тюркуаз, оникс, аметист ...... процедурата беше почти същата като при керамичните изделия .... водят те първо в производството показват ти пърчета необработена скала, наяина на обработка и после в магазина

              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0429.JPG
Прегледи:1
Размер:133.6 КБ
ID:5586791 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0430.jpg
Прегледи:1
Размер:75.5 КБ
ID:5586790 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0431.jpg
Прегледи:1
Размер:66.7 КБ
ID:5586789

              ..... после ходихме и в цех за производство на кожени якета и изделия, направиха ни модно ревю, демонстрация на качествата на продукцията и пак в магазина .... от тук се възползвах взех си едно всекидневно кожено яке с 50+15 % отстъпка (дано излезе имане)

              Някъде между всичко това ходихме да хапнем в ресторантски комплекс.
              Срещу 20 TL на човек хапваш каквото и колкото си искаш ......

              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0436.jpg
Прегледи:1
Размер:78.6 КБ
ID:5586792 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0435.jpg
Прегледи:1
Размер:76.0 КБ
ID:5586793 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0433.jpg
Прегледи:1
Размер:77.8 КБ
ID:5586795 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0434.JPG
Прегледи:1
Размер:118.2 КБ
ID:5586794 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0432.JPG
Прегледи:1
Размер:129.8 КБ
ID:5586796

              ..... късният следобед ходихме до няколко долини, качихме се и на крепостта Уч Хисар от всякъде се откриваха страхотни гледки .....

              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0482.JPG
Прегледи:1
Размер:147.6 КБ
ID:5586804 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0483.JPG
Прегледи:1
Размер:145.7 КБ
ID:5586803 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0484.JPG
Прегледи:1
Размер:146.0 КБ
ID:5586802 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0486.JPG
Прегледи:1
Размер:136.4 КБ
ID:5586801 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0503.JPG
Прегледи:1
Размер:155.1 КБ
ID:5586800 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0506.jpg
Прегледи:1
Размер:70.3 КБ
ID:5586799

              Не трябва да се пропуска и удоволствието хапване на сладолед поднесен с различни "фифели" и номера

              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0493.jpg
Прегледи:1
Размер:89.8 КБ
ID:5586806

              Вечерта финиширахме с пълният ритуал на Деревишите ......
              Прикачени файлове
              0887 246718

              Коментар


              • #15
               От: В Турция от 01.05 до 06.05.2014г.

               На 04.05.2014 г. - си направихме трака ние - като ни харесва. Този ден трябваше да стигнем от Юргюп до Коня (220 км.), но ние навъртяхме (370 км).
               Дори карахме по пътища които ги няма на пътната карта на Турция
               Денят ни започна много рано в 04,30 сутринта вече бяхме в базата на "БАЛОНИТЕ"! (пътнически бус ни взе от хотела в 4,00 ч. и ни закара до базата, а от там и до мястото на излитане - после ни взе от мястото на кацане и ни върна в хотела)
               На малкият човек му се спи

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0529.JPG
Прегледи:1
Размер:127.4 КБ
ID:5586827

               ..... , но като видя това се събуди бързо .....

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0532.JPG
Прегледи:1
Размер:127.6 КБ
ID:5586830 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0539.JPG
Прегледи:1
Размер:118.7 КБ
ID:5586829 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0538.JPG
Прегледи:1
Размер:128.6 КБ
ID:5586828

               гледките бяха страхотни, а усещането неповторимо ......

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0547.JPG
Прегледи:1
Размер:125.2 КБ
ID:5586840 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0548.JPG
Прегледи:1
Размер:123.3 КБ
ID:5586839 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0550.JPG
Прегледи:1
Размер:96.8 КБ
ID:5586838 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0554.JPG
Прегледи:1
Размер:128.7 КБ
ID:5586837 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0555.JPG
Прегледи:1
Размер:128.6 КБ
ID:5586836 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0558.JPG
Прегледи:1
Размер:132.7 КБ
ID:5586835 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0559.JPG
Прегледи:1
Размер:130.7 КБ
ID:5586834
               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0561.JPG
Прегледи:1
Размер:152.1 КБ
ID:5586833 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0564.JPG
Прегледи:1
Размер:119.2 КБ
ID:5586832 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0544.JPG
Прегледи:1
Размер:155.3 КБ
ID:5586841 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0568.JPG
Прегледи:1
Размер:123.4 КБ
ID:5586843

               Кацането беше меко .....

               ....... после имаше шампанско и сертификати на заслужилите Балонисти .....

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0575.JPG
Прегледи:1
Размер:162.1 КБ
ID:5586849 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0577.JPG
Прегледи:1
Размер:129.9 КБ
ID:5586848

               ........... след като се прибрахме закусихме на две на три и тръгнахме кън Деринкую, където е един от подземните градове, там християните са живяли по времето на гоненията по тези земи ....

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0581.JPG
Прегледи:1
Размер:111.8 КБ
ID:5586859 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0588.JPG
Прегледи:1
Размер:119.8 КБ
ID:5586856 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0587.JPG
Прегледи:1
Размер:107.2 КБ
ID:5586857 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0586.jpg
Прегледи:1
Размер:72.0 КБ
ID:5586858 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0597.JPG
Прегледи:1
Размер:107.3 КБ
ID:5586877 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0596.jpg
Прегледи:1
Размер:70.7 КБ
ID:5586874 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0613.JPG
Прегледи:1
Размер:118.2 КБ
ID:5586875

               беше много тясно, тъмно и задушно ......, но предстоеше нещо хубаво - долината Ъхлара, по първоначални данни я сравняваха с каньона в Колорадо ..... кофтито беше, че такъв вятър ни вя този ден, че направо ни издуха

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0632.JPG
Прегледи:1
Размер:169.7 КБ
ID:5586881

               ........... после хапнахме .....

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0625.JPG
Прегледи:1
Размер:176.5 КБ
ID:5586887

               снимахме патките в началото на "каньона Колорадо" .....

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0626.JPG
Прегледи:1
Размер:159.4 КБ
ID:5586888

               и отпрашихме в посока Гюзелиурт - участъка Чифтлик - Алтънхисар беше уникален за каране (горещо препоръчвам) ......

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0634.JPG
Прегледи:1
Размер:123.7 КБ
ID:5586893 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0640.JPG
Прегледи:1
Размер:127.9 КБ
ID:5586889 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0639.jpg
Прегледи:1
Размер:78.5 КБ
ID:5586890

               минахме през затънтени села ......

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0622.jpg
Прегледи:1
Размер:104.9 КБ
ID:5586896 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0623.JPG
Прегледи:1
Размер:157.1 КБ
ID:5586895

               в един момент хванахме пътя Качикалеси - Емиргази - Карапинар - Коня - ГОЛЯМ Вятър Ви казвам по едно време бях леглал върху него и така си карах

               Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0642.jpg
Прегледи:1
Размер:78.7 КБ
ID:5586897

               Като пристигнахме в Коня по вече утвърдена традиция направихме една панорамна обиколка на града докато си открием хотела - пихме по две бири, вечеряхме и тези три работи
               (оказа се, че освен името на града, улицата и номера трябва да знаеш и квартала в който отиваш!!! Защото има градове в които има по няколко улици с едино и също име и номер, но в различни квартали)


               .......... следва продължение ..........
               Прикачени файлове
               Последно редактирано от Стефан Слабов; 10-05-14, 16:12.
               0887 246718

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

               Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

               Зареждам...
               X