Обява

Свий
Няма добавени обяви.

YAMAHA FJR 1300 AS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• YAMAHA FJR 1300 AS

Здравейте колеги,
    Имам намерение да сменям мотора, който карам в момента (CBR 1000 RR) с нещо, което да позволява нормално пътуване зад граница и то не сам.
    Загледал съм се в Yamaha FJR 1300 AS.
    Четейки тук виждам, че повечето от Вас са избрали за тази цел мотори от типа "Тежки Ендура".
    Въпреки това, ще се радвам ако споделите мнението си, относно предимствата и недостатъците на Ямахата за целта пътешествия.
    Предварително Ви благодаря:
    Прикачени файлове
    По-добре мъртъв, но пич,... отколкото жив скапаняк!...

До: YAMAHA FJR 1300 AS

Много добро моторче по принцип... че даже и ми харесва, ама едва ли бих заменил мултифункционалното "тежко ендуро" за такъв тип (поне засега).
    Немалко неща можем да разкажем на теория, но Plamen WR предполагам може да сподели още повече за тоя транс-континентален лайнер и защо го смени...

Ама той сякаш е повече ендурист- пътешественик, а ти пистаркаждия с тея катани и файърблейди...
    Последно редактирано от Shider; 11-04-10, 22:39.

Коментар

Aз съшо много харесвам този мотор, но не съм карал модела.Чувал съм от Кольо Паланков, че при завои с по висока скорост му упира централната степенка.Няколко въпроса:ти нов ли ще го взимаш или втора употреба,с кои скорости си харесал модела (с електронните или с нормалните) и съвет, този тежък мотор задължително трябва да има АBS.
      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Ако реша да вземам точно този мотор, ще е нов и с електронните скорости. Загледал съм се по него, защото е съчетание от спортен и туристически мотор. Ще помоля тези, които са карали FJR 1300 AS, да споделят мнение.
        Последно редактирано от ttankof; 12-04-10, 09:30.

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
          ...този тежък мотор задължително трябва да има АBS.
          Аз карах 2001 модел без ABS и това ми костваше няколко (3 на брой) изсипвания.
          Доста бърз, 250 км/ч не са му проблем. Идеален за гладки магистрали, за къси завои ми идваше тежък. Даже акумулаторът му беше отпред в яйцето (точно под дясната част на кормилото) и правеше страховити резонанси. Гадно се кара на градско. За едни свещи и филтър се разглобява всичко.
          Перфектен за каране западно от Калотина или южно от Кулата, за България, Турция или другите такива дестинации е отврат. Това е мое мнение, има разни, дето и по черно до Владивосток си го карат през калищата.
          Ride to arrive.

Коментар

Ама той сякаш е повече ендурист- пътешественик, а ти пистаркаждия с тея катани и файърблейди...[/QUOTE]

Shider, сигурно и аз ще стигна до ендурото, ама как да направя прехода е въпроса: плавно или... отведнъж. А пък съм и нисък: 170см. само

Коментар

Първоначално публикуван от ttankof Преглед на мнение
              ... как да направя прехода е въпроса: плавно или... отведнъж. А пък съм и нисък: 170см. само
              Скачай в джаза!
              Относно ръста, няма никаво значение. Виждал съм как Калин Кулев кара ендуро, без да има ръст на баскетболист... Да не говорим за Ива (Iva_KX), или Сандра (Aprilia_girl), които освен, че са по кинта и половина, нямат и по 50 кила, живо тегло...
              Вярно, примерите, които давам се отнасят за лекото ендуро, но пък какви изпълнения съм виждал, за сметка на това.
              Димо, Шидера и още куп съфорумници, включително и аз, не можем да се похвалим с висок ръст, но пък всички ще ти кажем, че кефа е страхотен.
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ръста не бива да те притеснява, аз съм 172 см и от края на 2008 карам BMW R1150GS, миналия сезон направихме общо 14 хил. км с жена ми. Харесва ми, че този мотор може да го караш със 140-160 по магистралата и веднага след това да хванеш по някой осеян с камъни и локви черен път, без никакви проблеми . Без съмнение големият туристически мотор ще има много по-добра ветрозашита, но това е компромис, който винаги бих направил за сметка на многофункционалността.

Каквото и да решиш, няма да сбъркаш.

Успех!!!

Иван.
                BMW R1150GS

Коментар

Giorgio, май е по добре да те помоля, да преместиш написаното до тук, в темата /Какъв мотор да избера(въпроси и отговори)/ или в /Подходящ мотор за пътешествия/, защото тръгнахме от FJRa, та стигнахме до тежкото ендуро и въпроси и отговори. Не, че имам нещо против, но мисля, че ще е по-подредено и удобно за всички. А пък заглавието тук, предполага представяне на модела YAMAHA FJR 1300AS. Май се налага да се извиня за несъобразителността си.

Коментар

Не искам да разубеждавам никой, но ще повдигна един въпрос относно електронните скорости. Аз лично не бях се замислял за това.

Веднъж излизайки от един град видях отсрани на пътя двама да се мотат и оглеждат нещо около един мотор. Спрях да помогна и се оказа, че въпросния мотор е бил с такива скорости, най-вероятно е бил и същия модел (нямаше ръчка за съединител). Човека беше закъсал на кофти място, не можеше да го запали и не можеше да го изключи от скорост. Трябваше да го вдигнем във въздуха, за да го преместим. Изчакахме пътна помощ и натам какво е станало не знам, но се зачудих какво става в такава ситуация, ако си сам по-пусто място...

Това сигурно не много важно ако си се спрял на такъв модел, но поне е повод за размисъл...

Успех!
                    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Тони, ако искаш и имаш време погледни темите за представяне на различните модели и напиши подобна за YAMAHA FJR 1300AS.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                        Тони, ако искаш и имаш време погледни темите за представяне на различните модели и напиши подобна за YAMAHA FJR 1300AS.
                        Бойко,
                        някой ден ще го направя, въпрос на време е, но те моля да оправиш тая каша дето я направих тук. Аз помолих giorgio да го направи, но той не е в нета в момента.

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
                          Не искам да разубеждавам никой, но ще повдигна един въпрос относно електронните скорости. Аз лично не бях се замислял за това.

Веднъж излизайки от един град видях отсрани на пътя двама да се мотат и оглеждат нещо около един мотор. Спрях да помогна и се оказа, че въпросния мотор е бил с такива скорости, най-вероятно е бил и същия модел (нямаше ръчка за съединител). Човека беше закъсал на кофти място, не можеше да го запали и не можеше да го изключи от скорост. Трябваше да го вдигнем във въздуха, за да го преместим. Изчакахме пътна помощ и натам какво е станало не знам, но се зачудих какво става в такава ситуация, ако си сам по-пусто място...

Това сигурно не много важно ако си се спрял на такъв модел, но поне е повод за размисъл...

Успех!
                          Благодаря за инфото Ili4, ще се поразровя и ще проверя за евентуален такъв проблем. А пък, ако ми остане и малко време, ще напиша и представяне за тази Yamaha.

Коментар

Първоначално публикуван от ttankof Преглед на мнение
                            Бойко,
                            някой ден ще го направя, въпрос на време е, но те моля да оправиш тая каша дето я направих тук. Аз помолих giorgio да го направи, но той не е в нета в момента.
                            Не е чак каша... просто малко отклонение. Ако преместя мненията, наистина ще стане каша...

Забелязал съм, че за каквито и модели да стане дума, рано или късно, пак стигаме до многофункционалните, т.е. режки ендура...
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

От: YAMAHA FJR 1300 AS

По темата не е писано скоро, но пък и аз днес се регистрирах във форума. Аз също съм хвърлил око именно на FJR-а и предполагам, че това ще е следващия ми мотор. Трети сезон карам Yamaha TDM 850 и съм много доволен от модела, но FJR-а е друго нещо! На скоро обаче видях и новия туристически модел на Kawasaki - GTR 1400 и се влюбих в него, но за съжаление цената му е непосилна за моите възможности.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X