Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki DR 750 big или Honda Dimonator

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki DR 750 big или Honda Dimonator

Извинявам се за глупавия въпрос. Чел съм по форумите както и статията на ива и т.н., но съм нов и понеже съм решил да си взема сега 1-вия мотор та се чудя м/у др 750 биг и хонда доминатор. Ще го ползвам в града и преходчета в страната и по-малко оффроуд, като нямам предвид най-хард оффроуд, а нещо по-леко и средно така по трудност. Та въпроса ми е кой от двата мотора да взема като се има в предвид, че др-а е от познат който си кара от много време и си е майстор и е добре гледан и обгрижван като му е сложил/направил некви неща от дакар всми нещо го е тунинговал ако може да се каже така и го е направил от 50к.с. на 70к.с. или нещо подобно, а хондата е нов внос от Франция производство-97г. и изглежда много добре. Та кое от двете моторчета да взема и кое е по-подходящо. Специално др-а като отидох да го видя си е бая голямо прасе, ама момчето вика се е качвало с него до рилските и няма проблем и аз като цяло за нещо такова го търся и като пътеки от сорта на симеоновската ски пътека от горе до София където е. Та въпроса ми е ако има някой, който може нещо да ме посъветва да сподели понеже наистина не знам какво да правя. Приятелчето ми вика, че доминатора е по зле, но предполагам че е и малко предубеден а и иска да си продаде мотора. Аз като цяло съм около 183 см. и към 95-97 кила. моля за съвет наистина и съжалявам ако не е написан въпроса на правилното място. Както казах вече съм прочел доста във форумите, но наистина не съм мн сигурен.
    Последно редактирано от boiko73; 09-02-10, 08:15.

До: Suzuki DR 750 big или Honda Dimonator

Ако това което пишеш е истина , то разликата между двата мотора е поне 6 години и повече. Аз не бих взел мотор на който двигателя е тунингован с нещо повече от ауспух и карбуратор. А тези 70к.с. са нереални , дори на "дакар" не е имало такива. При ДРа има доста вибраций и килограмите са повече , но избора е твой.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Взимай Доминатора и няма да сгрешиш. По добър е от БИГ-а, по-здрав, по-нов е, а и по-лек.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

И аз съм за доминатора. Бига е готин мотор, ама в случая с тези 'тунинги' подозирам, че твърде много му е разказана играта
        Yamaha XT​M600E '98
        Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Само виж какви ангренажи има Бига и ще се откажеш.
          LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Аз ще съживя малко темата, та ако колегата не е закупил мотор да му споделя опита си с двете моторетки.

Аз карам Биг750 91година, ел стартер, а баща ми - доминатор 650 98г. Караме доста често заедно като си ги въртим като тръгнем на дълго, защото и двата мотора умаляват.

Безспорни предимства на Доминатора, освен че е доста по-нов, респективно се очаква да има по-голям ресурс, са по-лесната маневреност, по-малкото тегло (предимство в града и по баира), по-ниският разход на гориво (5,5 комбиниран), по-леките вибрации. Бигът е по-голям и по-дълъг, което го прави по-удобен за 2ма души, носи повече багаж,има по-голям клиренс (но изисква здрави ръце и дълги крака! ) и е по-красив

Бигът има още едно голямо предимство пред повечето представители на този клас мотоциклети, което ме тласна към избора му: Изключително дуракоустойчив, непретенциозен към масла, филтри, горива (включително работи на нафта/бензин - 20/80%), много висок праг на работна температура, здрава и проста конструкция и двигател, която дори във фабричен вид позволява изпускане и удари без функционални последици. Но определено не е за начинаещи!

Доминаторът е много по-балансиран мотоциклет, кротък и икономичен, лесен за усвояване, но и по-скъп от Биг.

Поздрави на всички! Хиляди безаварийни километри!

ПП . По-малко ядене и пиене - повече километри!

Коментар

За твойте кила и ръст нямаш грижи с Биг-а.
              Аз съм дребен и слаб и го въртя(63кг - 174см) вече 3 години.
              Естествено няколко пъти съм се озъбвал при залитане на място и не е приятно въобще.
              От друга страна за първи мотор е опасен - ако нямаш опит лесно можеш да се очистиш.
              Той ми е първия голям мотор и свикнах бързо,ама карам от 10 годишен.
              Ако не си карал по-добре Хонда-та!

П.С. А и Хонда си е Хонда!
              Ако все още не сте намерили своята половинка...започнете с четвъртинка!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X