Извинявам се за глупавия въпрос. Чел съм по форумите както и статията на ива и т.н., но съм нов и понеже съм решил да си взема сега 1-вия мотор та се чудя м/у др 750 биг и хонда доминатор. Ще го ползвам в града и преходчета в страната и по-малко оффроуд, като нямам предвид най-хард оффроуд, а нещо по-леко и средно така по трудност. Та въпроса ми е кой от двата мотора да взема като се има в предвид, че др-а е от познат който си кара от много време и си е майстор и е добре гледан и обгрижван като му е сложил/направил некви неща от дакар всми нещо го е тунинговал ако може да се каже така и го е направил от 50к.с. на 70к.с. или нещо подобно, а хондата е нов внос от Франция производство-97г. и изглежда много добре. Та кое от двете моторчета да взема и кое е по-подходящо. Специално др-а като отидох да го видя си е бая голямо прасе, ама момчето вика се е качвало с него до рилските и няма проблем и аз като цяло за нещо такова го търся и като пътеки от сорта на симеоновската ски пътека от горе до София където е. Та въпроса ми е ако има някой, който може нещо да ме посъветва да сподели понеже наистина не знам какво да правя. Приятелчето ми вика, че доминатора е по зле, но предполагам че е и малко предубеден а и иска да си продаде мотора. Аз като цяло съм около 183 см. и към 95-97 кила. моля за съвет наистина и съжалявам ако не е написан въпроса на правилното място. Както казах вече съм прочел доста във форумите, но наистина не съм мн сигурен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Suzuki DR 750 big или Honda Dimonator
Свий
X
-
До: Suzuki DR 750 big или Honda Dimonator
Ако това което пишеш е истина , то разликата между двата мотора е поне 6 години и повече. Аз не бих взел мотор на който двигателя е тунингован с нещо повече от ауспух и карбуратор. А тези 70к.с. са нереални , дори на "дакар" не е имало такива. При ДРа има доста вибраций и килограмите са повече , но избора е твой.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
-
Взимай Доминатора и няма да сгрешиш. По добър е от БИГ-а, по-здрав, по-нов е, а и по-лек.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Аз ще съживя малко темата, та ако колегата не е закупил мотор да му споделя опита си с двете моторетки.
Аз карам Биг750 91година, ел стартер, а баща ми - доминатор 650 98г. Караме доста често заедно като си ги въртим като тръгнем на дълго, защото и двата мотора умаляват.
Безспорни предимства на Доминатора, освен че е доста по-нов, респективно се очаква да има по-голям ресурс, са по-лесната маневреност, по-малкото тегло (предимство в града и по баира), по-ниският разход на гориво (5,5 комбиниран), по-леките вибрации. Бигът е по-голям и по-дълъг, което го прави по-удобен за 2ма души, носи повече багаж,има по-голям клиренс (но изисква здрави ръце и дълги крака! ) и е по-красив
Бигът има още едно голямо предимство пред повечето представители на този клас мотоциклети, което ме тласна към избора му: Изключително дуракоустойчив, непретенциозен към масла, филтри, горива (включително работи на нафта/бензин - 20/80%), много висок праг на работна температура, здрава и проста конструкция и двигател, която дори във фабричен вид позволява изпускане и удари без функционални последици. Но определено не е за начинаещи!
Доминаторът е много по-балансиран мотоциклет, кротък и икономичен, лесен за усвояване, но и по-скъп от Биг.
Поздрави на всички! Хиляди безаварийни километри!
ПП . По-малко ядене и пиене - повече километри!
Коментар
-
За твойте кила и ръст нямаш грижи с Биг-а.
Аз съм дребен и слаб и го въртя(63кг - 174см) вече 3 години.
Естествено няколко пъти съм се озъбвал при залитане на мястои не е приятно въобще.
От друга страна за първи мотор е опасен - ако нямаш опит лесно можеш да се очистиш.
Той ми е първия голям мотор и свикнах бързо,ама карам от 10 годишен.
Ако не си карал по-добре Хонда-та!
П.С. А и Хонда си е Хонда!Ако все още не сте намерили своята половинка...започнете с четвъртинка!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар