Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвети за Yamaha Maxim 750

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвети за Yamaha Maxim 750

Здравейте колеги. Имам нужда от помощ! Луднал сьм на тема чопьр и сьм се спрял на Yamaha Maxim 750 5valve 1995година. Дайте акьлна простия..... Лятото планирам да го купя и отпраша кьм Москва с него. Ще го ползвам като градски мотор, но ще има и разходки по 1000-2000 километра. Та кажете ми повечко за мотора- части, подрьжка, всичко що е характерно за модела. п.п. Luter , май ще пьтуваме в една посока. Новобранци приемаш ли за компания?
    HONDA XL650

От: Моля за съвети за Yamaha Maxim 750

усетих се,че темата не е за този форум ама кьсно. Моля модераторите да изтрият темата....
    HONDA XL650

Коментар

При положение, че няма раздел Чопъри, темата си е за тука, ама не знам кой ще даде акъл за този мотор, който между другото е доста добър, но само от това, което съм чел за него.

Коментар

Хубав е мотора, ако намериш читав екземпляр няма да съжаляваш. Навремето щях да си купувам такъв, ама в друга посока ме отвя вятъра
        Двигателя е доста спортен, има много общо с FZ750 и като динамика не изостава от тогавашните 750 кубикови "пистарки". За разлика от типичния чопър обаче, си иска обороти и няма характерния звук на в-образните (и вибрации ). Не мисля че има нещо по-различно за гледане при покупка от средностатичстическия мотор, но все пак са вече 30 годишни и трябва да се гледа внимателно.
        http://www.maxim-x.com/index.html
        е тука сме писали преди време, макар че няма кой-знае колко полезна информация http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=20&t=26560
        п.п. няма максим от 95-та, по-скоро е 85та
        Последно редактирано от nigell; 28-10-11, 23:49.

Коментар

Продавачите на мотори в Дупница имат навика доста да послъгват при продажбите.... Вече са обявили друга година на производство, но имат и много други "номера" в запас. Най-добре много внимавайте, отваряйте очите си на четири и мислете, когато купувате мотор от там.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Има два варианта на Ямаха Максим - с въздушно охлаждане и с по 2 клапана на цилиндър, 750 куб, който е произвеждан 1982-1985г и Максим Х - с водно охлаждане и с по 5 клапана във версии 700 и 750 куб, произвеждан 1985-1986г.

Коментар

В обявата моторетката е 1995 година 5 клапана, водно охлаждане. Обявата е от известен наш сайт, Русе град.
              Това, че шума не го докарва, мисля, че може да се промени с подходящи трьби, или не?
              За сега значи добре сьм се ориентирал. Благодаря за сьветите и по- кьсно ще питам за трекове и документи.....
              п.п. Ако има по-добри идеи, готов сьм да приемам предложения...
              HONDA XL650

Коментар

Не гледай какво пише, по-горе Иван го е казал - произвежда се само 85-86г. Внимавай и за други "неточности". Звукът на V2 не можеш да го докараш от редови 4 цилиндров, но с подходящи тръби ще има достатъчно добър звук.

п.п. такава обява не видях

Коментар

Нещо не схващам, или не ги разбирам аз нещо моторите. Максим 20 клапана ??? да не е FAZER.
                  Единия мотор е Yamaha XJ 750 Maxim (Sеca) с кардан, 8 клапана 5 скорости и не е 1995 a e 1985,
                  може и да греша, но знам че 20 клапанова Ямахи XJ няма

А другия който е с 20 клапана е FZX 750 Fazer , но е без кардан а е с верига и има модели 1995г.

Последно редактирано от drago varvar; 13-11-11, 10:40.
                  Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

http://m.youtube.com/index?desktop_u...?v=e6NZFS5IgLQ
                    Това е модела, който беше представен в обявата. Информацията в обявата подвеждаше, защото годината е 1986. Все пак на мотора е написано, че е с 5 клапана.
                    Приемам и съвети за друг мотор ( турист, ендуро или чопър) подходящ за пътешествия и градско каране. Бюджета ми е ограничен до 3000 лева, но се надявам, че има нелоши машини за такива пари.
                    Последно редактирано от peshunov; 13-11-11, 13:33. Причина: Допълнение
                    HONDA XL650

Коментар

Значи съм бил в грешка, имало такова животно

http://www.maxim-x.com/specifications.html
                      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
                        Приемам и съвети за друг мотор ( турист, ендуро или чопър) подходящ за пътешествия и градско каране. Бюджета ми е ограничен до 3000 лева, но се надявам, че има нелоши машини за такива пари.
                        Honda XRV 750 Africa Twin! Това е! И аз ще търся нещо такова, още се чудя и аз като теб, само че аз ще търся напролет догодина. Чудя се между три мотоциклета, Африка, Супре тенере или XJR 1300, но XJRа си е асфалтов мотициклет и затова май везните клонят към Африка, ама я искам да е RD 07 около 95, 96 година. Малко са скъпички, но предполагам има за какво.
                        Ако е машина, нека бъде немска!
                        XJR 1200
                        ETZ 150
                        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Цял ден чета и гледам клипове свързани с Африката и Терене. Моите кантари също се накланят в тяхна полза. Аз също като теб колега iordanov ще купавам напролет, но ако се появи оферта Хич няма да мисля
                          Благодаря за съвета iordanov. Помогна ми!
                          HONDA XL650

Коментар

Ами да ти кажа аз "отхвърлих" XJRа, защото ако го купя се ограничавам да карам само по асфалт. А с тежкото ендуро можеш спокойно да си пердашиш по селски пътища, също и черни пътища, каквито включват доста разходки. За това. Аз май повече клоня към Африката, но както и да е, и Тенерето не го отхвърлям. Имам приятели в Дупница, които се занимават с внос на Мотоциклети и Автомобили от чужбина и евентуално ако напролет не намеря нещо, което ми харесва, може и да се обърна към тях. Но до тогава има доста време, както и да е, за това се спрях на Африка - легендарен мотоциклет със здравината и надеждността си. Харесва ми визията, а и както казах по - горе, с покупката му не се ограничаваш да караш само по асфалт. Пък и за дълъг път си се представя добре. За сега, ще си пердашим с ЕТЗто пък напролет ще гледаме
                            Ако е машина, нека бъде немска!
                            XJR 1200
                            ETZ 150
                            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X