Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир под наем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Язовир под наем

Колеги харесах си едно язовирче и искам да го взема под наем, и да го съживя по точно зарибя.Някой знае ли каква е галимацията по този въпрос? За да бъда по точен, нямам много информация за сегашният му статут.Това което знам е, че беше взет за поливане на разсадник за овошки.Но от тази година го изоставиха и разсадника и язовира вече не се охраняват.Мисля че е общински и питането ми е, къде мога да получа актуална информация за това.Ако има и колеги които се занимават с развъждане на риба нека споделят дали си заслужава да се заемам с това начинание.Земята около язовира е наша и я обработваме, общо е около 5000 декара има с какво да храня рибата.Благодаря предварително.
    Прикачени файлове
    Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
    На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
    Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

До: Язовир под наем

Питай в общинската администрация. Там ще Ви кажат всичко, което Ви интересува. Но ... ако язовирът е бракуван, май няма да може да се развъжда риба.

Коментар

Обади ми се .... или направо ела ....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
        Колеги харесах си едно язовирче и искам да го взема под наем, и да го съживя по точно зарибя.Някой знае ли каква е галимацията по този въпрос? За да бъда по точен, нямам много информация за сегашният му статут.Това което знам е, че беше взет за поливане на разсадник за овошки.Но от тази година го изоставиха и разсадника и язовира вече не се охраняват.Мисля че е общински и питането ми е, къде мога да получа актуална информация за това.Ако има и колеги които се занимават с развъждане на риба нека споделят дали си заслужава да се заемам с това начинание.Земята около язовира е наша и я обработваме, общо е около 5000 декара има с какво да храня рибата.Благодаря предварително.
        Здравей!
        От 2003-а съм концесионер на язовир (по-точно два). Първото нещо е да уточниш статута на водоема. Това става в служба "Общинска собственост". Когато си сигурен за какво става въпрос, тогава ще мислиш какво да правиш. Добре е, че си собственик на околната земя. Готов съм да ти помогна, стига да мога.
        Ако е частна общинска собственост - концесия (задължително през процедура по Закона за концесиите). Може и краткосрочен договор за наем, но не те съветвам.
        Последно редактирано от dian.russev; 03-04-09, 01:15.

Коментар

Колега,
          освен статута на язовира трябва да намериш отговор и на още няколко важни въпроса:
          Първия най-важен въпрос на който трябва да си отговориш е:
          -защо ти е този водоем...да си хващаш риба за кеф, да отглеждаш риба която да продаваш или други разни причини примерно; защото другите така правят...
          Следват въпросите относно площа и средната дълбочина на язовира,състоянието на естествена хранителна среда, каква риба има в момента, как се пълни и как се изпразва язовира.
          С радост ще помагам с каквото мога, изчетох доста за сладководното рибовъдство в затворени водоеми, при подходящи условия и организация е много хубав бизнес.
          Mitsubishi Pajero 2800+
          Stop the earth I want to get down

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X