Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за вместимост на пълнител на ловен полуавтомат.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за вместимост на пълнител на ловен полуавтомат.

От известно време имам Уиинчестър SX3. Фабрично има ограничител за вместимостта на пълнителя - 2 + 1 в цевта, докато максимално могат да влязат 4 без ограничителя + 1 в цевта.

Има ли ограничение във вместимостта за България и ако да речем реша да си монтирам удължител (има такива за до 12 патрона) на пълнителя ще бъде ли това в разрез със законодателството?

Друга тема е, че такъв не ми трябва и вероятно няма да слагам, но питам по принцип.

До: Въпрос за вместимост на пълнител на ловен полуавтомат.

По закон е 2+1 , даже има глоби ако те пипнат .
    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
    WJ 4.7

Коментар

За нарезно и за гладкоцевните полуавтомати - 2 + 1 в цевта. Това казва закона. Ако някои са по-големи от закона, ние несме и ще трябва да се примирим.

ПП.Този закон обезмисля идеята за гладкоцевен ловен полуавтомат.
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Запознах се със закона междувременно.
        Не разбрах само (или не намерих текстове за това), мо най при спортна стрелба на стрелбище май няма проблем и 12 да са патроните. А мен точно за спортна стрелба би ме интересувала по-голяма вместимост.

То за лов, мен ако питаш, за лов по принцип повече от два изстрела са много по принцип.

Коментар

.....ПП.Този закон обезмисля идеята за гладкоцевен ловен полуавтомат.
          Не съвсем. Аз по принцип не съм фен на този вид пушки, но не мога да отрека и предимствата им .....колкото и да са малко. Автомата е едноцевна пушка, която стои на трето място по точност при стрелба с куршуми след тека и помпата - еднозарядния тек е абсолютен лидер именно при тази стрелба, но е ....еднозаряден(което не пречи никак на ловците в Сибир). При помпата и автомата след всеки изстрел се променя баланса на пушката - измества се назад. Това, както и наличието на подвижни елементи намалява точността на оръжието, но тя пак остава по-добра, отколкото на двуцевното.
          Горното важи при стрелба с ловен КУРШУМ, за съчмите пресичането на осканалните линии не е от значение, защото то става там, докъдето е и ефективният им бой - 35-40м.
          Другото удобство при автоматите е и възможността, да се монтират ВЪНШНИ шокови втулки, удължители, както и такива с нарези - много подходящи за слъгови куршуми нуждаещи се от стабилизация.
          После - не винаги големия брой патрони е гаранция за успех, напротив - дори е опасен! Случва се при дълго водене и стрелба по дивеча, пушката неусетно да се насочи към съседна пусия или ловец във веригата - най-често това става след 3-тия изстрел, всеки може да си го докаже сам - повеждате с празна пушка някой летящ гълъб и "стреляте" по него 4 или 5 пъти.Като видите какво растояние е изминала птицата, респективно цевта, ще се сетите за какво иде реч.
          В заключение - 3-те патрона въобще не обезсмислят ловния автомат като оръжие за лов, особенно като се знаят другите му предимства.
          Поздрави!

Коментар

.....Не разбрах само (или не намерих текстове за това), мо най при спортна стрелба на стрелбище май няма проблем и 12 да са патроните.
            Лова няма нищо общо със спортната стрелба! На стрелбището нямаш ядове с голям магазин, това не е лов и ЗЛОД и ППЗЛОД нямат отношение. А КОС нямат подобни претенции, така че си стреляй спокойно!

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
              Лова няма нищо общо със спортната стрелба! На стрелбището нямаш ядове с голям магазин, това не е лов и ЗЛОД и ППЗЛОД нямат отношение. А КОС нямат подобни претенции, така че си стреляй спокойно!
              И аз така прецених. Иначе е ясно, че 12 патрона на лов не ми трябват! Но за кеф да ги изпуцаш не е лошо....
              http://www.youtube.com/watch?v=Pqtg81aRILM

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                И аз така прецених. Иначе е ясно, че 12 патрона на лов не ми трябват! Но за кеф да ги изпуцаш не е лошо....
                http://www.youtube.com/watch?v=Pqtg81aRILM
                Така е. По принцип не харесвам ловните полуавтомати - в смисъл ловната двуцевка си е класическото ловно оръжие за мен.Иначе Winchester SX3 определено е един от най - красивите и елегантни оръжия - абе Американска му работа. Водят го за най - бързострелящия полуавтомат - 12 патрона за по-малко от 2 секунди мисля че беше. Имено с това оръжие Патрик Фланиган постави нов световен рекорд, като хвърля 12 панички с ръка и ги пръска всичките. Като за целта е монтирано удължение на подцевния магазин. Но в България незнам да се продава такова одължение.
                Ако е машина, нека бъде немска!
                XJR 1200
                ETZ 150
                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                  ......
                  В заключение - 3-те патрона въобще не обезсмислят ловния автомат като оръжие за лов, особенно като се знаят другите му предимства.
                  Поздрави!
                  Напълно съм съгласен с колегата, тртия патрон често решава развръзката, особено при свинския лов.

Коментар

А ти къде ще ползваш 12 патрона за спортна стрелба? Имай предвид, че със всеки изстрлелян патрон баланса на оръжието се променя и разликата е огромна нали ще е с 12 или 1 в пълнителя!
                    LZ1AID

Коментар

На стрелбище проблем няма, но ако си го купувал полуавтомата само за там , защо не го поиска като спортно оръжие, а не като ловно.
                      Друд е Въпросът ако искаш да излизаш с него и на лов

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
                        А ти къде ще ползваш 12 патрона за спортна стрелба? Имай предвид, че със всеки изстрелян патрон баланса на оръжието се променя и разликата е огромна нали ще е с 12 или 1 в пълнителя!
                        например: IPCS-шотгън
                        там 12 патрона са си страхотно предимство

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X