Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за Збрьовка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за Збрьовка

Скоро ще ставам ловец и един оражейник ми намекна че е подготвил някаква пушка двуцевка чешка "Збрьовка" може ли някои да ми даде повече инфо относо модели цени и прочие ?и разбира се лично мнение относно оръжието...

До: Мнение за Збрьовка

Имам такламит ЧЗ. Не знаеха какво продават, та ме огря за 20 лева. Отличен професионален инструмент.

Збройовка е фирма на 300 години)) Наследник е на 500 годишни традиции. Ти за всички модели ли питаш?))

Коментар

Ами за момента знам само ловна пушка двуцевка едно до друго са дулата а НЕ едно над друго

Коментар

Ууу, вече не е малко))
        На това обикновено му казват успоредка. На другото - надцевка.
        Значи работата се конкретизира значително. Успоредка Збройовка. Не вярвам да са произвеждали повече от 1 000 модела такива пушки през разните векове.
        Ако не става дума за музейни истории, успоредките са бая по-евтини от надцевките. Смятат се за по-калпава схема. Макар че има хора и на обратното мнение.

Коментар

Фирмата има много модели, а тук са основно застъпени сериите ZP-149 ZH - 301, 302, 303, 304 които са със плаваща глава и възможност за допълнителен чифт цеви, в това число и комбинирани. Следващата серия е ZH- 5-a серия, която също е застъпена от няколко модела.
          И трите гореописани серии се водят Zbrovka Brno с са спрени от производство и внос, защото заводите им бяха купени от американска фирма и се преместиха в Ухерски Брод, при което преименуваха серията на ВО-8-а серия. Точно тези се внасят в момента, но цените им са доста солени.
          От старото производство лоша пушка няма, казвам го от опит, като притежател на ZP-149 16ньвл с ZH-301 12кал. Всичките им пушки се продават стандартно с еднакъв шок на двете цеви, най-често 0,75 и нагоре, което не е проблем, защото чешкия стандарт за диаметър на цевта е 18,35мм. срещу 18,2 за руските пушки.

Мога да пиша още твърде много по темата, но е безсмислено - уточни модела и ще ти нправя подробно ревю и препоръки.

Коментар

Що се отнася до системите, мога да кажа 2 неща:
            1 Няма надцевка с цевна кутия демиблок - всичките са моноблок
            2 Холанд и Холанд, Пърдей Мур и Диксън и още множество фирми произвеждащи класни оръжия, не произвеждат такива с вертикално споени цеви.

Коментар

Дам благодаря за инфото аз попанах на някакъв саит с каталог и там пушките бяха от 800 до 1200$ Тезни дни ще се видя с оражеиника и ще кажа точният модел

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X