Обява

Свий
Няма добавени обяви.

бързи връзки за къмпинг душ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• бързи връзки за къмпинг душ

Чудех се къде да пусна темата и тук ми се видя най- правилното място.

Майсторя си къмпинг душ за джипката като съм по дивотиите.
    Представлява ел. бойлер 1.2КВ на 220В (защото на 12В/ Газ не ме устройва цената, а и си имам инвортор 1.5КВ инсталиран) с 2 помпи на 12в и автоматичен смесител за топлата вода.
    Мисля го всичкото това да е доста компактно и мобилно.

Чуденката ми е какви бързи връзки да използвам за присъединяване на различните маркучи? Опитът ми с различни градински бързи връзки за маркуч/ вода е, че протичат доста бързо.
    Приоритет ми е да не тече вода в колата, където ще живее устройството.
    Гледам бързи връзки в Ташев за пневматика и се чудя дали няма да е по- удачно с тях?
    Та ако някой може да даде съвет за читави бързи връзки ще съм благодарен. Присъединяването е 1/2" женско, но може и с преходници ако се наложи.

ПП. Харесах едни на NITTO KOHKI - Hi Cupla Ace, но цената не е библейска (трябват ми 5 комплекта бързи връзки) и ги няма в БГ.

Бая акумулатор трябва да имаш в тая кола....
    Първо бих пробвал дали бойлера ще тръгне с този инвертор, че китайските 2 KW са .....
    В къщи имам tтрифазен проточен бойлер 25KW, превключен на звезда. т.е. намален на 15-16KW Само на него можеш да се къпеш лятото (когато студената вода не е баш студена) и то не с богата струя.
    Вътрешните връзки можеш спокойно да ги направиш с пневматични метални бързи връзки. От тези на които шлауха се забучва директно. 1.2 бойлер едва ли ще стопли повече от 35-40 градуса. Има шлаух който издържа до 120. От твърдите пластмасови. Вънка си сложи кадърни (Гардена) връзки и маркуч. Не са скъпи и издържат по няколко години без да ги прибирам. Пробвано при мен на двора.

Не съм специалист по горските душове, но това което съм виждал при приятели маняци е обикновена медна тЪрба завита в серпентина, която се слага върху газовото котлонче или направо в барбекюто (огъня).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:250408-130719.jpg
Прегледи:260
Размер:51.7 КБ
ID:6995200
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Тоците и бойлера са изчистени и пробвани многократно, там чуденки нямам. Врялата вода от бойлера до смесителя ще с 16мм Pex-Al-Pex тръба и фитинги за парно, тя е около 20см. Връзките между помпите и входове/ изходи ще е точно с такива пуш-ин фитинги с 12мм тръба, които излизат на 1/2" входове и изходи. Та питанката ми е за бързи връзки точно за тези 1/2" входове и изходи, защото това цялото нещо ще е мобилно и когато не ми трябва ще се съхранява в килера. Съответно сетъпа ми е такъв, че всичко да се навързва само когато ще се ползва и търся читави бързи връзки.

Нещо подобно ще се получи монтирано за бойлера:

Име:1.png
Прегледи:243
Размер:253.6 КБ
ID:6995204
      Последно редактирано от dancoo; 08-04-25, 12:48.

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Като отидеш в магазина за бързи връзки, ще търсиш каквото ти трябва. Има. Ако не в този магазин, то в друг. Отиди във Фесто. Там има всичко.
        За 12мм шлаух има поне 5 вида резби. От 3/8 до 1", па и повече.

"вряла" ???? а, стига бе... или на капки, като кафе машина?
        За тази мощност 4мм шлаух са повече от достатъчни.
        ППП За какво са ти 2 помпи?
        Последно редактирано от drukman; 08-04-25, 13:06.

• dancoo
        dancoo коментира
        Редактиране на коментар
        Ти май си мислиш за проточен бойлер, а аз съм с обемен бойлер 10л за монтаж под мивка. Двете помпи са за чиста и мръсна вода, да не се смесват.

Освен Festo, търси и Camozzi. С тези работим и няма ядове, а и се намират в БГ. Не знам от къде си, но в някой по-сериозен магазин за пневматика и хидравлика ще си намериш каквото ти трябва. Има бързи връзки за вода/ хидравлика, индустриални, и не текат като градинските.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• dancoo
        dancoo коментира
        Редактиране на коментар
        От София, но не съм пазарувал такива неща и не съм наясно с магазините, ако може да ме опътиш, ще съм благодарен.

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        В София фирма ЛД продава Camozzi, имат складови наличности. БР Техника също имат такива елементи. За други там не се сещам, че съм малко далеч. Може би Ехнатон също.

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        Винаги е имало всичко, което търся, стар и много снабден магазин

https://varum.bg/page/8/kontakt.html

Скоро ми дойде една торба с таквиз от алито. Ползвам ги за котела с бирата, помпата и топлообменника. Издържа вряла вода с една дума (продължително) и е неръждаемо, което за мен е важно. Мисля че съм виждал и от други материали, малко по-евтини, но и за тези на 1/2 цената не е чак убийствена.

https://www.aliexpress.com/item/1005...5e741802zjLA2Y
      Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
      Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

Бързи връзки...
        Достъпният и евтин вариант е такива за въздух - като тия които се използват по компресори и пневматични инструменти.
        Приличен избор предлагат CPC. Имат модели с клапани на чвете части на връзката, и при разкачане няма течове.
        Не знам дали се продават тук. Цените им също не са библейски.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Тия за въздух в повечето случаи поне по евтините имат вътре по нещо от обикновена стомана което дори и от конденза във въздуха ръждясва . Месингови бързи връзки за 1/2 цола маркучи пускат даже и в Лидл .

Това са лидълските . Поне изглеждат добре направени . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250508_100333_327.jpg
Прегледи:114
Размер:578.7 КБ
ID:6998154
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Пламен Атанасов
          Пламен Атанасов коментира
          Редактиране на коментар
          Тези капят , на гардена са много по добри но са си пак градински .

Точно такива имам и ги пробвах миналата седмица из Карпатите. За сега ще са те, ако протекът ще купя на гардена. Има още за доизкосуряване по сетъпа, но е голяма благина да си вземеш топъл душ в нищото.
        Прикачени файлове

Коментар

Име:w1.jpg
Прегледи:52
Размер:144.5 КБ
ID:6998569 w1.jpg Натиснете снимката за да я уголемите  Име:W2.jpg Прегледи:0 Размер:164.9 КБ ID:6998565 Те така изглежда бета версията, която събрах за няколко часа преди да тръгна. Ще има доработки, защото в момента всичко е хвърчащо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X