Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Срок на годност на курсове за ловец.

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Срок на годност на курсове за ловец.

  Карал съм курс за ловец в " Чекерица" завършен успешно.По стечение на обсоятелствата не можах а си изкарам ловен билет ,не съм ходил в горското и прочие.Въпросът ми е такъв,до кога има годност курса? И ... моля ако може и нещо подплатено със закона ако е Да или Не.Давам за пример карах курсове за късо нарезно 1993г. взех такова 2006г курса си важеше.Благодаря

 • #2
  От: Срок на годност на курсове за ловец.

  Не казваш кога си изкарал курса.Ако е преди 2010 година не можеш.
  ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 224 ОТ 4 ОКТОМВРИ 2010 Г.
  за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча, приет с Постановление № 151 на Министерския съвет от 2001 г.
  МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
  ПОСТАНОВИ:
  § 46. До 31 декември 2010 г. лицата, които към датата на влизане в сила на постановлението притежават удостоверение за придобито право на лов, са длъжни да подадат в съответното държавно горско стопанство или държавно ловно стопанство документите, необходими за издаване на билет за лов.
  Коментар


  • #3
   От: Срок на годност на курсове за ловец.

   За да не отварям нова тема със същото питане има ли давност курса за придобиване право на лов ще ползвам темата на колегата само че ме интересува как стои въпроса към сегашния момент?
   П.П. Предстои ми да карам ловен курс, но не е сигурно, че ще ме приемат в дружинката в моето село ,тъй като до сега никога не съм ходил с тях като гонач и тн. и за това, ако не стане от раз приемането ми, ме интересува дали няма да има срок в който трябва да ме приемат някъде, иначе придобитите права да се анулират. Благодаря предварително.

   Коментар


   • #4
    От: Срок на годност на курсове за ловец.

    Институцията която ти организира курса за "придобиване право на лов" е длъжна да ти осигури ловна дружинка, независимо в коя част на България. В редки случаи фирмата организираща курса гледа да прибере парите от курсантите по бързо без да се занимава с намирането на дружинка, и кара испитващите да подпишат декларация, че фирмата не носи отговорност за намирането на дружинка и изпитващия сам ще си намери. Ако си попаднал на такъв бих го нарекал ФАЛШИВ курс, и си подписал дадената декларация много си сбъркал, намирането на дружинка е трудна работа. А след като я намериш има едни встапителни такси към ловното едни агнета да се носят после още почерпки и така докато не доиде някои нов ловец
    А след като имаш намерена дружинка от организатора на курса и си искарал в дадената дружинка 1 година е лесно да се преместиш в дружинка на твои познати стига да си го гласуват приемането ти в дружината, и така.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

    deneme
    Зареждам...
    X