Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измами чрез банкомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Измами чрез банкомат

Здравейте колеги,бих искал да знам дали на някой от вас му се е случвало банкомата да му вземе картата и да не я връща.Бил ли е жертва на тези измами и как се постъпва в такъв случай.Случаят е пресен.

До: Измами чрез банкомат

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
    Здравейте колеги,бих искал да знам дали на някой от вас му се е случвало банкомата да му вземе картата и да не я връща.Бил ли е жертва на тези измами и как се постъпва в такъв случай.Случаят е пресен.
    Банкомата не взема картата без причина, или си сгрешил пин кода три пъти, или има някаква друга магария
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

На мен ми се е случвало. Взе ми картата поради изтекъл срок на валидност. Отиваш в банката и ти издават нова тутакси. Не е измама.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Случвало ми се е заради развален банкомат. След 5 мин. банкоматът продължи да работи. Естествено, спекох се и веднага блокирах картата. Пуска глътнатите карти в негово си чекмедженце, на другия ден си я взех по живо - по здраво.

Коментар

не е измама - на мой чуждестранен партньор се е случвало.
          Сбъркан пин или карта от друга чуждестранна банка. При всяко едно положение - картата се връща на картоиздателя, който я унищожава и издава нова.
          Уведомете БОРИКА и банката издател незабавно.

гледам горния пост .. значи може и да връщат - на мен ми обясниха друго.

Коментар

Когато банкомата взема, той изписва " картата е задържана поради..." ако просто заседне, има телефони за връзка на които трябва да се обадиш, някъде по банкомата са залепени. Ако нищо не каже, може би си попаднал на "зареден" банкомат, поне 2-3-пъти месечно по някоя телевизия се дъвче темата , как се слага камерка над клавиатурата за да ти види кода, на входа на четящото устройство се слага "примка" за да хване картата и т.н....при всички случаи се обади на посочените на банкомата телефони, а утре и в твойта банка за смяна на картата ако нещо те съмнява...в най-лошия случай (ако е с "примка") изгаряш с 2х200лв (ако толкова ти е лимита на ден), от днешния и от утрешния ден до тази сума банките обикновенно не покриват измами.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Когато банкомата взема, той изписва " картата е задържана поради..." ако просто заседне, има телефони за връзка на които трябва да се обадиш, някъде по банкомата са залепени. Ако нишо не каже, може би си попаднал на "зареден" банкомат, поне 2-3-пъти месечно по някоя телевизия се дъвче темата , как се слага камерка над клавиатурата за да ти види кода, на входа на четящото устройство се слага "примка" за да хване картата и т.н....при всички случаи се обади на посочените на банкомата телефони, а утре и в твойта банка за смяна на картата ако нещо те съмнява...в най лошия случай изгаряш с 2х200лв (ако толкова ти е лимита на ден), от днешния и от утрешния ден
              ъъъ, не. Ако банкоматът е "зареден", на него пише разбойническите телефони, на които да се обадиш. Обикновено - мобилни. Идват, ама не банковите служители. Правилната стратегия е да си знаеш/носиш телефоните на банката-издател и да поздравиш (косвено) разбойниците с блокирана карта.

После да извадиш резервната и да си вземеш пари от друг банкомат - след като го огледаш старателно, разбира се.

Коментар

Ако има технически проблем окей,но ако е "примка"?Става въпрос за сина ми и това става в момента,обадил се е на посочения телефон и са го свързали с "оператор",ама нали знаете че и аз мога да бъда този оператор,казали са му че ще му блокират картата веднага,което ми е странно в 9часа вечерта?

Коментар

Не ми писа за какво е задържана. Просто му угаснаха светлините за 5 мин. Да, имат процедура за връщане в банката, но ако се обадиш навреме си я вземаш на място.

Коментар

Ако има технически проблем окей,но ако е "примка"?Става въпрос за сина ми и това става в момента,обадил се е на посочения телефон и са го свързали с "оператор",ама нали знаете че и аз мога да бъда този оператор,казали са му че ще му блокират картата веднага,което ми е странно в 9часа вечерта?
                    Блокират ги веднага, работят денонощно. За да си сигурен, просто трябва да се провери телефонния номер срещу сайта на оператора (Борика или банката). Я кажи номера?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Блокират ги веднага, работят денонощно. За да си сигурен, просто трябва да се провери телефонния номер срещу сайта на оператора (Борика или банката). Я кажи номера?
                      070018484

Коментар

Банка Уникредит.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Банка Уникредит.
                          Значи не е измама все пак благодаря за съдействието на всички.

Коментар

Имах такъв случай с карта с изтекъл срок (ама после разбрах , че е изтекъл). И естествено стана в петък вечерта около 19:00 часа и банката не работеше. А идваше съботааааа, неделяяяяяя.
                            Та за всеки случай се обадих на Борика , за да блокират картата. На този телефон се обадих -028705149, даже ми е записан вече в телефона .
                            Борика работят денонощно.

Коментар

На мен, банкомат на Райфайзен, ми изписа "невалидна карта", обаче ми я върна.
                              Нема да се плашите. Вака е у бугарско.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X