Моля помогнете с някакъв съвет, че не знам какво да правя!
Заех пари на приятел за да замине в чужбина, като той ми остави колата си с пълномощно да я продавам и да си върна парите от продажбата. Продадох колата на човек от София преди повече от 2 месеца. След като отишъл да я пререгистрира на свое име в КАТ се установило, че двигателя не е същия описан в талона и му взели талоните, дали му някакъв временен талон и го пуснали, като му казали, че задържат талоните за експертиза. Човека ми се обади с проблема, отидохме при нотариуса, анулирахме договора, аз му върнах парите и той си ми върна колата. Звъннах на моя приятел – той бил „забравил” да ми каже, че бил сменил двигателя, имал фактури и всички документи, само трябвало да се пререгистрира двигателя, било лесно, нямало проблем.
Взех фактурите от майка му. До тук добре, ама след няколко неуспешни опита да разбера какво е развитието от експертизата вече се чудя какво да правя. Звънях в КАТ София – казаха ми, че не можели нищо да направят, не знаели нищо, не знаят и към кого да ме препратят, да съм питал на място. Да ама аз съм на 300км, най-лесното е да запаля колата и да тръгна да се лутам из София, като си мислех, че след експертизата някой ще си направи труда да се свърже с мен да ми поискат данни, документи или там каквото се налага. Да ама не – временния талон изтече преди около месец и нищо не се случва. На всичкото отгоре и декларациите които остави „приятеля” ми с пълномощното изтекоха и сме трябвало да вадим нови, а той хич не вярвам да си дойде специално за тях. Та въпроса ми е ако разреша проблема с ваденето на новите декларации, как да си взема талоните? Банална неадекватност в абсурдна държава, а за мен и за вас остават поуките. 

Благодаря предварително!
Заех пари на приятел за да замине в чужбина, като той ми остави колата си с пълномощно да я продавам и да си върна парите от продажбата. Продадох колата на човек от София преди повече от 2 месеца. След като отишъл да я пререгистрира на свое име в КАТ се установило, че двигателя не е същия описан в талона и му взели талоните, дали му някакъв временен талон и го пуснали, като му казали, че задържат талоните за експертиза. Човека ми се обади с проблема, отидохме при нотариуса, анулирахме договора, аз му върнах парите и той си ми върна колата. Звъннах на моя приятел – той бил „забравил” да ми каже, че бил сменил двигателя, имал фактури и всички документи, само трябвало да се пререгистрира двигателя, било лесно, нямало проблем.

Благодаря предварително!
Коментар