Обява

Свий
Няма добавени обяви.

(CIC6H4)2CHCCI3 -ДДТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• (CIC6H4)2CHCCI3 -ДДТ

Позабравеният и строго забранен дихлоро-дифинил-трихлоретан ДДТ дойде у нас от Америка скоро след войната.

Юрганите и наровете гъмжаха от дървеници и въшки. Стопанските сгради от кърлежи и акари. На улицата и в училище ни ядяха безпощадни комари.

Тогава дойте то - ДеДеТе-то.

Снабдяваха ни безплатно. Разтваряхме го в бензин, или гас и пълнехме лозарските пръскачки, кофпомпи и ръчните машинки - имаше ги във всяка къща - FlyTox.

След месец от изброените ситни вредни твари нямаше помен. И така не се появиха 4-5 години. В естествената хранителна верига личинки - паяци - врабци - котки...кучета, виетнамци сигурно е настъпила промяна, но не ни пукаше!

Не помня кога спряха употребата му. Но се появиха нови смъртоносни химикали пак изотвъд океана: пестициди, торове, раундъпи, биоциди, дефолианти...

В стопанските сгради на ТКЗС ги съхраняваха така - да не избягат. И в 70-те години на юг от Мандренското езеро се скъса малък язовир. Водите му пометоха на пътя си един такъв склади ги отнесе в язовира.

Моментално изчезнаха за повече от 20 години речните раци, а бялата риба - Сулка очервивя и се оправи чак преди 4-5 години.

Та, работата е в кратковременната полза и дълговременните последствия.

Но, когато преди три години в мазето ми улични котки бяха навъдили рояци бълхи, бях готов да употребя и ДДТи фосген. Ама откъде?
    Последно редактирано от Симеон; 28-08-09, 17:28.

До: (CIC6H4)2CHCCI3 -ДДТ

Сега може да употребиш-Актелик,Дурсбан,БИ-58,Лиросект-на биологична основа.

Ако те интересуват дози ще пиша
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
      Позабравеният и строго забранен дихлоро-дифинил-трихлоретан ДДТ дойде у нас от Америка скоро след войната.

Юрганите и наровете гъмжаха от дървеници и въшки. Стопанските сгради от кърлежи и акари. На улицата и в училище ни ядяха безпощадни комари.

Снабдяваха ни безплатно. Разтваряхме го в бензин, или гас и пълнехме лозарските пръскачки, кофпомпи и ръчните машинки - имаше ги във всяка къща - FlyTox.

След месец от изброените ситни вредни твари нямаше помен. И така не се появиха 4-5 години. В естествената хранителна верига личинки - паяци - врабци - котки...кучета, виетнамци сигурно е настъпила промяна, но не ни пукаше!

Не помня кога спряха употребата му. Но се появиха нови смъртоносни химикали пак изотвъд океана: пестициди, торове, раундъпи, биоциди, дефолианти...

В стопанските сгради на ТКЗС ги съхраняваха така - да не избягат. И в 70-те години на юг от Мандренското езеро се скъса малък язовир. Водите му пометоха на пътя си един такъв склади ги отнесе в язовира.

Моментално изчезнаха за повече от 20 години речните раци, а бялата риба - Сулка очервивя и се оправи чак преди 4-5 години.

Та, работата е в кратковременната полза и дълговременните последствия.

Но, когато преди три години в мазето ми улични котки бяха навъдили рояци бълхи, бях готов да употребя и ДДТи фосген. Ама откъде?
      Ако дойдеш да си пийнеме ще те снабдя с дифозген
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ako намерите ДДТ искам и аз около кило. Може и две, да имам и за другата седмица. Обещавам да не закачам риби и раци. Имам тука малко екология и немОа се справя с нея. Ако ви се намери и нещо по силно от нафтата за поливане, немате грешка. От тия новите "торове" Раундъп, Глифозат и сродните им нема много полза. Загина героиски само най-хубавата и мека тревичка, тръните и магарешките бодли избуяха до раменете ми. Забележка: Висок съм над 1,20 м.
        Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
          Ako намерите ДДТ искам и аз около кило. Може и две, да имам и за другата седмица. Обещавам да не закачам риби и раци. Имам тука малко екология и немОа се справя с нея. Ако ви се намери и нещо по силно от нафтата за поливане, немате грешка. От тия новите "торове" Раундъп, Глифозат и сродните им нема много полза. Загина героиски само най-хубавата и мека тревичка, тръните и магарешките бодли избуяха до раменете ми. Забележка: Висок съм над 1,20 м.
          Кажи каква е "екологията" и ще ти дадем някои идеи.

Коментар

Цялото ми местообитаване е в екологичен район. Имам си скорпиони и змии. Бодилите и треволяка са безброй много видове които не разпознавам. Гущерите дори са синьо-зелен металик 30 см. Има и други, но и тази благодат стига. Даже нямам паячета. Всички са паячища. С един приятел ги гоним вечер по двора и неможем да ги стигнем. Дори и улицата ми е джунгла. Поливам я с нафта и старо двигателно масло, но освен да се цапам аз друг ефект върху растителността няма. По колата не остана боя. Само ръжда и ламарина. Та и екологията му идва на човек до гуша по някой път.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение

Снабдяваха ни безплатно. Разтваряхме го в бензин, или гас и пълнехме лозарските пръскачки...
              Може би имаш предвид гаЗ...
              А фосген може да си добиеш,като си запалиш обикновен фреон R 12....,e няма да е чиста проба,но ще свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                Може би имаш предвид гаЗ...
                А фосген може да си добиеш,като си запалиш обикновен фреон R 12....,e няма да е чиста проба,но ще свърши работа.
                Точно така. В детските си години само така чувах да й казват гаС.
                После като разбрах за гаЗА и че той е мъж!- започнах да се ям с тия, които казват газта. Иде време да ми го връщат...

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
                  Цялото ми местообитаване е в екологичен район. Имам си скорпиони и змии. Бодилите и треволяка са безброй много видове които не разпознавам. Гущерите дори са синьо-зелен металик 30 см. Има и други, но и тази благодат стига. Даже нямам паячета. Всички са паячища. С един приятел ги гоним вечер по двора и неможем да ги стигнем. Дори и улицата ми е джунгла. Поливам я с нафта и старо двигателно масло, но освен да се цапам аз друг ефект върху растителността няма. По колата не остана боя. Само ръжда и ламарина. Та и екологията му идва на човек до гуша по някой път.
                  Впечатляваща картинка . Но както я описваш, твоята екология не ще химия, а иска мотика. Още по-добре тракторче. И облагородяване на чисто.

Поздрави!

P. S. Ако паячищата са от онези, дето живеят в дупки в земята, много са подходящи за гладиатори.
                  Искам България чиста!

Коментар

Мястото няма да бъде земеделски обработвано по никакъв начин. Камъните и скалите са повече от почвата. Днес със същия приятел разваляме една подпорна стена и вадим камъка. По едно време се усещаме, че зида отдавна е свършил, а ние си копаем склона, но по енерция продължаваме да си вадим камъка, а той не е по-малко . А паяците са от неизвестен на нас вид. Не са земни и излизат само вечер. Малко по-малки са от тарантула, не са толкова космати и имат някакви светли раета иначе са сиви. Като ги подгоним са страшно бързи и се крият в тревата. Иначе се катерят и по стената на къщата. До сега успях да добарам само един с метлата и го търкалях почти минута с обувка по цимента, а той не умира. В момента когато си дигнах крака и подскочи като гумен. Когато го смачках от него излезе карантията като кълбо ластици и се мърдаше. Гнусна работа ви казвам .

Коментар

Лошо... Изглежда направо като за специалисти. Например:

http://www.youtube.com/watch?v=iCHFVTQKqdQ

Поздрави и успех в битката!
                      Искам България чиста!

Коментар

Къде е това място? Да не си попаднал в Зона?
                        Жалко че го няма вече Тарковски. Като гледам - имаш готови части за нов сценарий на "Пикник край пътя" ...

Коментар

Това си е съвсем близко до цивилизацията, но не случайно е екопътека. Говоря за поречието на р. Чернелка. Лошото при мен е, че къщата е в самия край на селото и не е обитавана от хора в последните 15 години. Непосредствено зад къщата започва гората. Ето ви малко снимки от преди 2 години когато я купих и тръгнахме с жената да чистим "улицата"
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от Myyy; 30-08-09, 12:27.

Коментар

Извинявам се за второто поредно мнение, но има развитие. Успяхме да хванем жив паяк. По-малък е и по-малко космат от другите които гонихме, но може би защото е женски. Целия му задник е покрит с миниатюрни паячета. Беше по-бавен сигурно поради същите причини. Хванах ви и едно скорпионче да ви покажа. Прави се на умрял, но успях да го щракна и в движение.
                            Прикачени файлове

Коментар

женските паяци са по-големи от мъжките от същия вид.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X