Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТНТМ

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • От: ТНТМ

  Я каква хубава тема. Тук е мястото да кажа, че има хляб в нея. Синът ми примерно гледал в интернет за двигателя на Стирлинг и по-точно как да се направи от кутийки от безалкохолно. Съвсем сам е започнал да си изрязва нещата, ама стига до момента дето трябва да се пробие едно винтче. Сега разбира се аз ще помогна, ама ако имаше някакъв клуб щеше да е по добре. Просто казвам, че има и деца дето обичат да си "бъцкат" разни работи.
  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

  тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

  Коментар


  • От: ТНТМ

   През моето детство ТНТМ беше начин на живот и на оцеляване. Навсякъде имаше работилници - по дворове, гаражи и мази. Учехме се от батковците, а те се учеха от бащите ни (роден съм на ул.Баба Илийца №8, сега в двора ни има супермаркет) .
   Та, къде сега да се учат, да творят и да работят децата ни, освен пред компа - звездни войни...
   ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

   Коментар


   • От: ТНТМ

    Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
    ... Просто казвам, че има и деца дето обичат да си "бъцкат" разни работи...
    Абсолютно ! Само дето такива младежи са все по-малко. Нямат интерес да научат как се държи чук, камо ли нещо повече. В акъла са им файсбук, петък вечер, кой с каква нелегална дейност се занимава, как се влиза в "разни" клубове и заведения. Вероятно тази обстанова помага НЕжеланието у младеща, но тя не е главната причина.
    Все си мисля,ч е бай Тошо беше създал система при която всички да са "франски ключове". Тоест хората учеха от всичко по малко, дали е правилно или не - незнам. Факт е, че 95% от момчетата завършили средното си образование по "онова" време спокойно можеха да си:
    - сменят строшената брава вкъщи;
    - да ремонтират ладата пред блока;
    - да поправят САМИ повредения звънец;
    - да иззидат стена в мазето;
    Абе де знам, вероятно хората са били така настроени, щото нямаше нищо което да не е дефицит. Майсторите бяха хора след работно време, работещи по предприятията. Плащаше се къде с почерпка, къде с купони, къде с услуги. Времената бяха такива.
    Сега едмо ТНТМ, трудно ще се впише в днешната реалност, за жалост. Именно ТНТМ беше мястото където децата се "запалваха". Именно там се зараждаше основното любопитство. Да не споменавам списанията " МЛад конструктор". Още си пазя всички списания дето съм купувал.
    - вероятно за да е успешно ТНТМ-то, ще трябва да се изработи изцяло нова програма и подход. Ако не сте забелязали, колкото по-младо е едно покуление, толкова по-различно е то от "нас". Привличането на вниманието им е доста трудно и изисква различни нетрадиционни методи.
    - и най-важното, навремето имаше пари за всичко. Като се замисля колко фото филма сме похабили, колко химикали са се озовали по частните домове, колко инструменти "изчезваха" съвсем със знанието на всички. Сега пари няма за хляб, камо ли за нещо повече.
    Дано успеете да създадете едно ново и успешно дело. Ще помагаме с каквото може, пък времето ще покаже

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

    Зареждам...
    X