Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хладилник на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хладилник на газ

Здравейте,
    мисля да си купя охладител 12/220 и на газ. Интересува ме колко е ефективен на газ. Ако някой ползва такъв или е ползвал, моля да сподели мнение, Благодаря Ви предварително..

Ефективен е точно колкото и на ток.

Коментар

Този тип хладилници са абсорбционни . Поне в старите български за хладилен агент се ползваше амоняк и вода . Това нещо в днешно време е отживяло като технология за битови нужди защото даже и най силните фирми като примерно Данфус имат хладилни компресори на 12 / 24 волта . Тук сме ги обсъдили доволно нашироко https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BD%D0%B8%D0%BA
      Последно редактирано от sek.1; 25-08-25, 08:24.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Имах такава ракла 40-45л преди 3-4 години. Подарих я на племенника, да ходи за риба. Дъщерята има хладилник на газ в караваната, като във всяка каравана. Прави лед. Бавно но прави.
        Работят съвсем прилично и разхода на газ е нищожен. Има ракли с вградена бутилчица 1л. Постига 30тина градуса разлика в температурата. Другия вариант са компресорните, но искат голям акумулатор. Разхода е приблизително 0.5кВ/ч на денонощие при 25 градуса външна температура.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Поне на теория КПДто на абсорбционните хладилници е по ниско .

в америка караваните масово имат хладилник на 12V и пропан
        и то големи

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          И се палят редовно . Автоматиката осигуряваща безопасната работа на такъв хладилник е доволно сложна .

Моя го паля от лято на лято и си работи над 10 години вече,а съм го взел втора употреба. Автоматиката за безопасност е най-допотопната. Биметална затварачка на газта.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          При прегряване добре биметална а ако не запали какво спира газта ?

• TigerHunter
          TigerHunter коментира
          Редактиране на коментар
          Не си ползвал газови уреди, явно. Ако не запали, в момента в който пуснеш бутона, газта спира.

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          То няма как да прегрее. Пламъчето е колкото на намалена запалка. Биметалната изключва газта като изгасне пламъка. А за да запали се подава принудително газ и бутона се задържа десетина секунди,за да може пламъка да подгрее и изключи биметалната защита.

Нищо не спира газта кога прегрее. Да прегрее, да прегрее, колко да прегрее, като там е в огъня. Хладилника е също като котлоните и фурната. Ако НЕ запали биметалата спира газта. Ако се скъса тЪрба, спука маркуч, продупчи презерватив, пръдне детето и пр. има сензори (във всяка смислена каравана) които вдигат аларма до Бога.

ПП Не се бях сетил, че и от това трябва да ме е страх.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Поне тук в София редовно някой гърми от неизправни газови уреди . https://new.bnr.bg/post/102097367

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X