Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направя надпис върху мраморна плоча?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да направя надпис върху мраморна плоча?

Вандали са откраднали месингова плоча от паметника с имената на майка ми и баща ми. Искам да ги напиша направо на мрамора. Знае ли някой как се прави? Буквите ще са около 3х5 мм. Имам няколко длета и мини акумулаторна бормашинка с шмиргели като на зъболекарите. Трябват ли ми шаблони и от къде да ги купя?
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Отиваш в някое рекламно студио и там на самозалепващо фолио ти изрязват желания от теб надпис. Лепиш на плочата и дълбаеш. Но не вярвам да го направиш така,че да ти хареса. Другите вариянти са нова плоча или сваляш старата и я носиш да ти издълбаят каквото искаш.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Това майтап ли е? Около всяко гробище с изключение на селските има десетки ателиета за паметници. Те ще ти го направят професионално и за не много пари. Ти ако оплескаш нещо, ще се наложи да смениш целия паметник. Само трябва и ти да си там, когато работят за да няма грешки. Казвам ти го от опит, пък ти си решавай.
      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
        Отиваш в някое рекламно студио и там на самозалепващо фолио ти изрязват желания от теб надпис. Лепиш на плочата и дълбаеш. Но не вярвам да го направиш така,че да ти хареса. Другите вариянти са нова плоча или сваляш старата и я носиш да ти издълбаят каквото искаш.
        Същото като това което си написал, но след залепване на фолиото се минава... с пясъкоструй. Може би фолиото трябва да е по-дебеличко...
        Не съм запознат в детайли с тая технология. Така казаха навремето едни юнаци които правеха такива плочи - че го правели с пясъкоструй. И като гледах крайния резултат много приличаше на така направено.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Същите каменоделци, които правят паметниците, отиват директно до паметника, и там с техника, дълбаят букви и цифри.Това е начина, другото е загуба на време, или да се оплеска работата.Миналата година, срещу 60 лв, свърши подобна услуга каменоделец.Малко трудно се навиват да се занимават с дребна работа, гледат където са повече парите

Коментар

Също потвърждавам за каменоделец. За моето село питах една погребална агенция и ми дадоха телефон на човек, който с това се занимава. Идва и ти пише каквото искаш, взимаше пари за брой символи. На мен ми трябваше да допише годината, бабата беше направила останалото предварително.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Упражнението съм го правил преди двайсетина години. Годината на баба - бях награбил няколко центри, шила, секачета и пробои, едно чукче и чертожни материали, седнах на едно столче пред плочата, свалих шаблонче на цифрите от другите цифри, пробвах отстрани няколко точки и почнах лека полека и засилих накрая. Стана точно и даже ми хареса работата и резултата. Четири цифри, може би 5-10 минути работа с чукчето и един център.

Разбира се, става и да пратиш някого който това му е работата. Даже може би това е правилният подход.
              Това 3х5 мм нещо не го разбрах?

П.п. Всъщност, не ми беше проблем да пратя някого, исках аз да го направя. Плочата и бордюра тогава ги монтирахме с вуйчо.

Коментар

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Мах р-р на буквите е 3х5 см, но по-лесно ще е 2х4 см.

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X