Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся концентриран препарат против варовик за баня!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся концентриран препарат против варовик за баня!

Въпросът е следният, преди месеци от Метро купих някакъв такъв на Horeca (тяхна си марка) в опаковка 2 или 3 литра ли беше не помня, много силен концентрат на много приемлива цена. Ползвахме го дълго време чрез разреждане и беше много ефективен за варовика в баните (водата ни е много варовита) като единствено не се търпеше миризмата му, тоест пръскаш бягаш и проветряваш, но чистеше много добре. Сега обаче вече го няма там. Дайте моля съвети в тази посока.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

От: Търся концентриран препарат против варовик за баня!

Всъщност тази миризма, ако не е била умишлена, то поне се е получило доста удачно. Според мен няма нищо полезно в дишането на киселина.

Коментар

На какво миришеше?

Иначе може да пробваш с фосфорна киселина. Не е силна, не е отровна (все пак трябва с ръкавици, нищо че се ползва като хранителна добавка), действа на желязо антикорозионно (преобразувател на ръжда), и е евтина.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        На какво миришеше?

Иначе може да пробваш с фосфорна киселина. Не е силна, не е отровна...
        ... и не разтваря варовика.

Солната киселина е техният човек.

Не е отровна, силно дразнеща е и ще те принуди да внимаваш, а е разяждаща само в концентриран вид.

Най-вероятно препаратът който са ползвали е точно това.

Коментар

Прост оцет също върши работа . От всички препарати които съм ползвал за подобни цели , попаднах на Български такъв - антикалк . Колегата ми го донесе от Варна , някъде по борсата го купува . Туби по 5 литра , розов на цвят , без миризми и голям звяр в акция - около 30 лв. за туба . Ползва се дори за профилактика на кафемашини , перални и т.н. При стари и захабени плочки , потъмнели тоалетни чинии , пръскам направо пръскачка с помпа . Изплаквам с чиста вода след около 10 минути и всичко блести като ново , почиства варовик и ръжди .

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
            Всъщност тази миризма, ако не е била умишлена, то поне се е получило доста удачно. Според мен няма нищо полезно в дишането на киселина.
            Защо си помисли че я дишам с удоволствие?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ... и не разтваря варовика.

Солната киселина е техният човек.

Не е отровна, силно дразнеща е и ще те принуди да внимаваш, а е разяждаща само в концентриран вид.

Най-вероятно препаратът който са ползвали е точно това.

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
            Прост оцет също върши работа . От всички препарати които съм ползвал за подобни цели , попаднах на Български такъв - антикалк . Колегата ми го донесе от Варна , някъде по борсата го купува . Туби по 5 литра , розов на цвят , без миризми и голям звяр в акция - около 30 лв. за туба . Ползва се дори за профилактика на кафемашини , перални и т.н. При стари и захабени плочки , потъмнели тоалетни чинии , пръскам направо пръскачка с помпа . Изплаквам с чиста вода след около 10 минути и всичко блести като ново , почиства варовик и ръжди .
            Хм, не искам да експериментирам с киселини и т.н. Аз като Ви чета оставам с впечатление че само в нас варовика е проблем. Във вашите бани не се ли налага махането му? Идеята ми беше ако някой знае готов читав и не безбожно скъп (каквито са повечето) препарат който ползва, да каже на всеослушание!
            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

В София проблем с варовик нямам вече 60 години.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                В София проблем с варовик нямам вече 60 години.
                Няма да имаш и още 100. Ела да видиш на селото ми дали няма.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Не схващам много идеята на темата (понеже препарати бол) ама да споделя. Тъй като варовика се появява първо по батерията на душа а по стъклото и плочките доста по-късно правя следното. Може би през къпане-две (водата ни е много варовита) пръскам батерията и душа с Медикс Рейзър. Оствям препарата в шкафа само изплаквам и варовик няма. Няма търкане, няма стъргане. На месец-два основно почистване, че тук там по фугите се появяват някакви точки, може би мухъл.Тогава наливам белина в едно легенче топя четката и минавам цялата баня. Изплаквам и после същата процедура с Рейзъра. За белината ползвам ЛПС че много мирише.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190715_57750.jpg
Прегледи:1
Размер:58.1 КБ
ID:5817729

Това от вчерашното чистене.
                  Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                    ...Аз като Ви чета оставам с впечатление че само в нас варовика е проблем...
                    В поне 2/3 от София проблем с варовик няма. Вкъщи съм го и мерил с лентички 2 или 3 пъти - няма изобщо. Нагревателя на бойлера си излиза на гол метал като го сменях. Сцепен, ама гол метал без никакви налепи.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Софиянци сте за завиждане..

При нас на изток нещата са трагични направо.
                      Който търси , намира !
                      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Не безбожно скъп е кислола bg за основно чистене.Гръцкият бе една идея по скъп, но и още по-ефикасен.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                          ...
                          Хм, не искам да експериментирам с киселини и т.н.
                          Ми като не искаш, ще намериш препарат който се казва другояче (а вътре си е киселина) и пак ще си свършиш работата.

С оцет може ама отива много оцет.
                          С оцетна киселина може ама откакто я набедиха за прекурсор май не се намира тривиално.
                          Винена киселина (лимонтузу, да не си помисли някой че лимонтузу е лимонена киселина) става.
                          Лимонена киселина също става.
                          Солната киселина освен че става действа бързо. И смърди на повръщано (защото е неизменна съставка на стомашния сок).

Фосфорна и сярна киселина не стават. Мързи ме да обяснявам защо.

Коментар

Има гръцка мравчена киселина . Върши прекрасна работа. Има я във Варна , Аветисиян

Коментар

И мравчена става. Смърди гадно обаче.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X