Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Животното на тавана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Животното на тавана

От седмица имам неканен гост на тавана.
    Не знам как изглежда. защото умело се крие. а и появяването ми е предизвестено. докато сложа стълбата и се кача горе.
    За 20 години. откак живея тук постоянно. съм виждал само два пъти същество. подобно на дребен Дакел. тъмно кафяво. което се явява в сумрака на стъмване.
    Катери се безпроблемно по стени
    Да уточня. че тук си е гора. пода на подпокривното пространство е гредоред - стара къща изолация - заварено положение сгурия и добавена от мен вата от руло.
    На въпросното същество което само предполагам. че е описаното от мен. явно много му допада - уютно. меко. тъмно. необезпокоявано.
    Уредите с ултразвук не го бъркат - опитах и още е там. относително сериозен такъв с променлива честота 30 - 150kHz - 130db по тех. спецификации.
    Вероятно е хищник.а не гризач и слуха му е устроен различно.
    По-активно ми се струва нощем.
    Тича по краищата на ватата и копае в ъглите мощно.
    Четох какво ли не в нета.
    Моля за помощ от знаещите.
    Не ми се иска много вариянт отрова. заради кучето. което живее в къщата. макар и да няма достъп до тавана.

Благодаря предварително!
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

От: Животното на тавана

Пор?
    Всъщност пречи ли нещо животинката?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Белка. Лови се с капан /клюса/ . Стръвен.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

При мен е същата ситуация, ама са цяло семейство. Не са мишки, че червеното жито не го бутат изобщо, освен това като започнат да цвърчат и дрънна по тавана не се плашат. Доколкото си мисля, че не са мишки, т.е. не разпространяват зараза, не им обръщам особено внимание, даже чакам кога ще се изнася младото поколение. Единствено се притеснявам, ако са белки да не разместят керемидите на покрива, че доколкото съм слушал градски (селски) легенди, им било специалитет.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Вдига доста шум. което е бял кахър. но кучето усеща всяко движение и тича от стая в стая - в зависимост от местоположението на жУвотното и е "забавно".

Не мога да преценя едно. или повече са.
          Четох. че се размножават юли-август. ама то си е хвърляне на боб. като не съм сигурен какво е .
          Проблема е. че се чува . щото няма бетонна плоча. пък и да не предпочете да се пренесе при мен.
          Последно редактирано от mitkochanev; 01-12-16, 20:46.

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

И пора и белката ядат мишки.
            Може пък да е за добро
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Белка , хищник от семейство порови .
              Малко инфо от нета.

Особености на борба с пор, белка, златка и невестулка.
              Борба със черен пор

Борба с пор, белка, златка и невестулка се предлага като услуга по отстраняване на хищници, включваща комплексни професионални методи и средства за тяхното отстраняване.
              Черен пор, белка, златка и невестулка са дребни пъргави хищници от семейство порови. На външен вид те доста си приличат, като най-голяма е белката, после златката, пора, а невестулката е най-дребна, лека и грациозна.
              Всички тези дребни хищници са застрашен вид и не са директни вредители. Влезли на тавана, те могат да тропат много нощем, но шума от присъствието им в дома не може да се сравни с данданията, предизвикана от палавите съсели.
              Имате ли пилета, кокошки, пуйки или птици, съседството на хищник от семейство порови далеч не е безобидно. В курника, те ще уморят пилетата и ще изядат всички яйца. Набезите им ще приключат едва с края на последното здраво яйце или жива птица в кокошарника, след което ще избягат.
              Порове, белки, златки и невестулки нанасят директни щети върху селскостопанските животни. Тези хищници са със сходен нрав са и не се ли вземат мерки, нападанията няма да спрат.

Коментар

Това е белка, сложи тръба Ф110 затапена от едната страна. В дъното сложи парче риба. Белката влиза и не може да излезе на заден ход. Иначе ако не закачаш животинчето нищо няма да навреди, и яде мишки и плъхове

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  И пора и белката ядат мишки.
                  Може пък да е за добро
                  Positive thinking!
                  /за тука търсех повръщащо смайли. ама няма.../

Това от снимката направо е красиво ...
                  При мен. друго освен шишарки няма - явно ловува при съседи.

Fight global warming !
                  ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                    От седмица имам неканен гост на тавана.
                    Не знам как изглежда. защото умело се крие. а и появяването ми е предизвестено. докато сложа стълбата...
                    На въпросното същество явно много му допада - уютно. меко....
                    Вероятно е хищник.а не гризач и слуха му е устроен различно.
                    По-активно ми се струва нощем.
                    Тича по краищата на ватата и копае в ...
                    Абсолютна аналогия с моя гост, който обаче се нанесе преди повече от месец и вече взех да свиквам. Тропа хайдушки и не му пука от сплашване. Не барва 4 вида отрова за мишки(мишки нямам), не влиза в капан за плъхове, някакси изяжда стръвта на такъв с челюсти, без да го сработи. От предложените от мен осем захранки от хладилника уважи единствено орехи. Разбира се веднага му сервирах една такава порция, добре гарнирана с цинков фосфат, но резултатът беше, че спря да взема и орехи.
                    Реално не ми пречи, или вреди, но малко се дразня, че се самоуправя в моя дом. Нямам идеи за борба.

Коментар

Не знам дали ще се получи с галерията
                      http://keywordsuggest.org/gallery/557455.html

Коментар

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...d3ee991485.jpg
                        Ей това е нашето , нашите домашни животинки .
                        Играят си , скачат , бягат по терасите .
                        Много активни и любопитни.
                        До сега не са направили нищо лошо освен , че присъстват на терена и плашат незапознати хора.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                          Абсолютна аналогия с моя гост, който обаче се нанесе преди повече от месец и вече взех да свиквам. Тропа хайдушки и не му пука от сплашване. Не барва 4 вида отрова за мишки(мишки нямам), не влиза в капан за плъхове, някакси изяжда стръвта на такъв с челюсти, без да го сработи. От предложените от мен осем захранки от хладилника уважи единствено орехи. Разбира се веднага му сервирах една такава порция, добре гарнирана с цинков фосфат, но резултатът беше, че спря да взема и орехи.
                          Реално не ми пречи, или вреди, но малко се дразня, че се самоуправя в моя дом. Нямам идеи за борба.
                          Щом яде орехи , твоя гост е катерица . Крият си храна на различни места ,и после забравят . Затова обикалят и си я търсят . По нашия край има поверие , не е хубаво да се убива белка .

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
                            Щом яде орехи , твоя гост е катерица . Крият си храна на различни места ,и после забравят . Затова обикалят и си я търсят . По нашия край има поверие , не е хубаво да се убива белка .
                            Много е възможно, понеже често виждам катерица на близките дървета. Но нощем нямам шанс. Остава тропането.

Коментар

Бе тука има поверие да не закачаш "Байнова булчица" . Отмъстителни били. Крава събаряли , кози тръшкали...
                              Това е правилното наименование на животинчето според местните.
                              Ама какво е ? Невестулка , белка , порче някакво?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X