Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изоставен имот

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изоставен имот

Покрай многото теми за къщи да се оплача и аз.
    Лошо е да имаш лош комшия, ама е по-добре от колкото да нямаш.
    Става дума за съседен имот- комшии. След смъртта на дядото наследниците нещо не можаха да се разберат, пуснаха двора с къщата за продажба, и така вече над 25 години.
    Много наследници много пари искат и резултата е, че за 25г къщата се срути, двора е в буренаци, сливи, тръни, люляци, змии страшна непроходима работа. Нямат вече вода, преди години 10-15- водомера замръзна и аз ходих да слагам тапа на тръбата вече и партида нямат. Същото стана и с тока, новия кабел на чез откърти половината покрив и падна на земята. Не знам дали им стои партидата. Лошото е че който и купувач да дойде като види този ужазз бяга, разбираемо е ама не свалят цената, а да се пооправи двора и разчисти останките от къщата си иска доста пари. Иначе селото е на 30км от София и имота е почти до центъра.
    Мъката ми е, че е грозно, въдят се какви ли не животни, грозна работа е и на сметище прилича.
    Явно нямат желание да го поддържат, и не искат и да го продадат, има ли някакъв начин, да ги накарам законно да досъборят къщата и поне малко да изчистят двора. Тая пролет загубих два дена та поизчистих сливите около оградата , че ще скъсат мрежата. Мислех си да зидам ограда, да не се вижда и да не летят семена, но ми трябва техен подпис, а даже не знам къде да ги изнамеря. Данъци не са плащали досега.
    Дайте идея кой трябва да бутне къщата (тавана е пропаднал в мазето и предната стена се е разцепила )на 100 метра има основно училище ще влезе някое дете .

От: Изоставен имот

По-скоро свържете се поне с един от собствениците, кажи им в какво състояние е в момента и ги питайте дали биха Ви продали земята на Вас ако имате интерес и да ви го продадат евентуално за символична сума..., след като 25 години са минали според мен е ясно че са го отписали и да видят реални пари от имота, но винаги може единия наследник да стане титуляр на имота и да се оправите документално, но това го казвам като идея....

Коментар

Сложи ограда на мястото, плати данъците им и ползвай имота като свой. Малко повече работа е, но ще ти се изплати за 5 години . В случая, докато двама (колкото и да са) се карат, ти можеш да се окажеш "трети" в ситуацията.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
        след като 25 години са минали според мен е ясно че са го отписали и да видят реални пари от имота,
        Не са го отписали съвсем, преди 3г водиха последния купувач доколко разбрах искат 35к лева, а човека очакваше къща с двор, като видя какво избяга.
        Иначе са 8 наследника (май ) не искат да идват да го оправят и не го дават за "без пари"

Така са си го зарязали. Има ли някакъв начин да ги накарам да съборят къщата и поне малко да разчистят двора
        Последно редактирано от biol; 20-04-15, 15:45.

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          Сложи ограда на мястото, плати данъците им и ползвай имота като свой. Малко повече работа е, но ще ти се изплати за 5 години . В случая, докато двама (колкото и да са) се карат, ти можеш да се окажеш "трети" в ситуацията.
          Предполагам не говориш сериозно.
          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Това не е добър вариант.За оградата ако е по границата ти трябва тяхното съгласие,но ако я направиш изцяло в твоето място не ти трябва разрешение от комшията.
            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

И мойте ги нямаше доста години, и беше по-добре май. Два пъти в годината влизах да поорежа около оградата и никакви грижи.
              От няколко месеца се появиха хора. Вярно поочистиха, но ... едно взеха да ми изчезват неща, второ идиота се опитал да чисти с огън и добре че влажно, та е угаснал от само себе си на няколко метра в моя двор ...
              Само помогни на срутено да си падне, да не пострада някой и нека си обраства, не ти трябват комшии.
              Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Ако се установи че сградата е опасна подлежи на събаряне от собствениците или от общината .....но това е глас в пустиня!Имам същия проблем и си направих ограда два метра висока плътна в моя територия!Но има керпечена къща на границата която пада но......
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Напълно подкрепям колегата kbot.Аз съм в подобна ситуация, само че, се продават парцелите и от трите ми страни.Купих този от запад (изцяло празен), но пак от трите страни нямам съседи, всичко пада и се руши и се продава на безценица.От както нямам съседи, 10-ина години, съм си много добре.Нищо вече не изчезва, нямам разправии с никой и от всякъде съм заобиколен с естествена гора вече

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                    ....Само помогни на срутено да си падне, да не пострада някой и нека си обраства, не ти трябват комшии.
                    В нашата мила, родна действителност (а и не само в нашата) всички действия, намерения, обстоятелства и прочее се доказват с документи. Пусни си един сигнал в Общината, със съответните обяснения за опасност от срутване, възможност за плъзване на зарази и т.н. Оттам нататък, каквито и действия да предприемеш, ще имат маааалко по- друго тълкование от страна на институциите.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                      Предполагам не говориш сериозно.
                      Съвсем е сериозно. Ако отдавна не са плащани данъци това си е добър начин.

Коментар

Номерът не е точно в данъците, а в свидетелите и разни дейности по имота.
                        Иначе съм склонен някой да плати моите, даже може и да почерпя по бира.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X