Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кучешка колиба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кучешка колиба

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
    На къщата изолация не направих,но на домашния любимец се постарах.[ATTACH=CONFIG]512536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]512537[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]512538[/ATTACH]
    Това по стените от стари външни щори ли е или нещо друго?
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Константин (stankovich) Преглед на мнение
      Това по стените от стари външни щори ли е или нещо друго?
      Да от външни стари щори,вместо на боклука щорите да отидат,стана приказна колиба.
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

На къщата изолация не направих,но на домашния любимец се постарах.[ATTACH=CONFIG]512536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]512537[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]512538[/ATTACH]
        За пръв път видях нещо естетично в тая тема.Адмирации!!!
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

И от мен едно браво. Дано я оцени, че моя глезльо ако го вържа за нея, ще я направи на трески за един ден...
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

А аз си мислех, че моята кучешка колиба е хубава..
            Браво за положения труд!

П.С. - Кучето на снимката е кангал, нали ?
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение

П.С. - Кучето на снимката е кангал, нали ?
              Аз залагам на "Канадски вълк"!

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                Аз залагам на "Канадски вълк"!
                Моя грешка! То все с К.. В чужбина им викат още и Черна Немска Овчарка.
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Всички кучета който съм имал не са били вързвани,свободно просттранство около къщата,гаража и малко тревна площ. Иначе е Черна Немска Овчарка или по нашенски Канадски вълк.Преди това Источна Немска Овчарка,2бр. Добермани(най добрите пазачи),без куче не съм оставял.

Коментар

Много хубава къща,ама е много голяма.На живитното може да му е студено.Кучето винаги се свива на кълбо.За лятото може и без къща,спомнете си една стара българска поговорка.
                    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                    АСК Ален Мак

Коментар

За направа на кучешки колиби съм си установил няколко основни правила:
                      1. Колибата трябва да е толкова широка че като се свие вътре на кълбо кучето да опира поне в 3 от стените и плюс пода естественно.
                      2. Тавана да е малко по-високо от височината при холката на животното.
                      3. Пода на колибата да е повдигнат от земата така че отдолу да не се задържа влага и да може да се почиства удобно под колибата.
                      4. Входа се прави малко по-голям от гръдния кош на кучето така че да пропълзява в колибата а не да влиза право.
                      5. Ако няма параван (предверие) е хубаво поне да има праг на входа, висок колкото е високо кучето като лежи на кълбо.
                      6. Някои кучета харесват нещо да има на входа като завеса - парче мокет, черга или балатум други не търпят такива неща.
                      7. В колибата особенно ако е на открито не се слага нищо друго за постелка освен суха слама (не сено). По-добре се чувства кучето на голи дъски отколкото върху влажни парцали или нещо издаващо неприятен шум, при всяко движение, или наелектризиращо козината му.
                      Всяко същество има собственни представи за уют та и кучето също, въпроса е да успеем да вникнем и да разберем представите и усещанията им.
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
                        Много хубава къща,ама е много голяма.На живитното може да му е студено.Кучето винаги се свива на кълбо.За лятото може и без къща,спомнете си една стара българска поговорка.
                        До преди извесно време, в колибата живееха два броя Немски Овчарки,идиално им беше.

Коментар

Само да допълня нещо - всяко куче умира от кеф да се излежава върху колибата на слънце в студените зимни дни. При двускатен и силно наклонен покрив това не е лесно. Та ако му доставите малко удобства в тази посока докато правите колиба, то ще ви се отблагодари подобаващо, сигурен съм.

Коментар

Всички кучета който съм имал не са били вързвани,свободно просттранство около къщата,гаража и малко тревна площ. Иначе е Черна Немска Овчарка или по нашенски Канадски вълк.Преди това Источна Немска Овчарка,2бр. Добермани(най добрите пазачи),без куче не съм оставял.
                            Зависи за какво е кучето. Ако е за да е като коте, децата ти да играят с него- да. Но когато искаш да е пазач, кучето трябва да е вързано. Поне докато стане пазач.
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                              Зависи за какво е кучето. Ако е за да е като коте, децата ти да играят с него- да. Но когато искаш да е пазач, кучето трябва да е вързано. Поне докато стане пазач.
                              Много погрешно,не съм съгласен с теб.Никога не съм ги връзвал, Доберманите и Немските Овчарки няма влизане в двора и по тротоара никой не минаваше при Доберманите.

Коментар

И аз не съм съгласен че е задължително връзването. Най-добрия ми пазач - доберман, го връзвах само докато преминеме през града на път за разходка въпреки че и от това нямаше нужда защото командата "в крак" го държеше на педя от крака ми. Връзват се обикновенно кучета дето са зарязани на самотек и стопанина им се вясва при тях само да ги нахрани. Естественно хубавата ограда е задължителна за да е отвързано кучето , въпреки че моя нямаше проблем да си отвори вратата не го правеше защото знаеше че е забранено.
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X