Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отоплителна газова печка Делонги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отоплителна газова печка Делонги

Тъй, понеже от скоро съм на квартира, където избора е за отопление е дърва, газ или битова ел. енергия, като най-евтино, чисто и лесно си взех една газова печица на старо. Проблема е че средната (първата, която пали) пита гори със син пламък, а не се седи оранжева като останалите. Според мен пуска повече газ, та въпроса ми е има ли начин да се регулира или трабва да се смени ключа. Уж я гледах обръщах но не видях нещо подобно.

п.с. Чудя се, така че харчи повече ясно, ама опасна ли е таз работа в момента?
    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

От: Отоплителна газова печка Делонги

Можеш да смениш вентила на бутилката за проба. Мойта газова печка я изхвърлих ( продадох ) още преди 20 г .Газта я харесвам но за колите ; за готвене но да се отоплявам вътре - благодаря. Сега в магазините има толкова голям избор от ел уреди за отопление. Един хубав радиатор с терморегулатор под прозореца.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Оп спяло ми се е вчера, да ток не става, не е битова най ми била промишлена - скъпо!

Коментар

Моята синее когато и свършва газта.....т.е. според мен не загрява добре (не достатъчно газ)
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да май е така, на тая клетка е вързан и контролния пламък... а пък и пали трудно. Аз си мислех че всичко що е на газ зимата пали по трудно

Коментар

Запушена е след като е ползвана и после оставена. Трябва да отпушиш дюзата бая зорно се сваляше .
            088455338две
            "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
            Джамбазов 2010г..

Коментар

Предполагам знаеш, че изгаря кислорода в помещението където гори. Това е и една от причините да се изостави с времето. Имали термоклапан да затваря газта като изгасне?
              За евтино, може да се поспори.
              Иначе и според мен ти е запушено.
              Пийте червено вино! Дава здраве.
              А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от Гергин Преглед на мнение
                Предполагам знаеш, че изгаря кислорода в помещението където гори. Това е и една от причините да се изостави с времето. Имали термоклапан да затваря газта като изгасне?
                За евтино, може да се поспори.
                Иначе и според мен ти е запушено.
                Имах приятел, дето си замина в съня си. Два дни преди да се роди сина му.
                Бог да го прости.

Коментар

Чудех се как да го кажа, че е опасно, без да ме нападнат 100 разбирача, които не са и ползвали газова печка. Лека му пръст на човека. Нелепа смърт. Освен това се отделя и много влага при горенето, идва мухъл и т.н
                  Иначе съм за газта. Имам печка готварска на газ, и външен котлон на газ. И родителите ми, все на газ от как се помня. За около година време като по малък, имахме и за отопление печка, но само да сгрее и никога в стая където се спи. Па и баба ми на 84г. да е жива и здрава все газ е ползвала, било пропан-бутан, било газ за горене
                  Пийте червено вино! Дава здраве.
                  А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Тези печки си имат карбураторчета зад питите. Лошото е, че там трудно се стига, а явно си трябва чистене. Имай предвид, че жигльорите нямат видим просвет и се чистят с косъм. Помага и да се постави вентил с по-високо налягане, но не се знае дали твоят не е на горната граница на приемливото. Иначе, тези печки работят с доволно бедна смес по принцип, а фактът, че катализаторът не влиза в режим и гори синьо показва, че е още по-беден режимът. Така че пряка опасност няма. Датчикът за количество кислород в стаята е пилотният пламък (на повечето), ако кислородът намалее, пилотният пламък отлита нагоре и печката угасва. Поне при моята, механизмът сработва преди да съм почнал да се прозявам. В новата квартира не сработва хич, защото дограмата е стара и ветровете правят разни неморални неща в стаята.

Друг възможен сценарий е да си с прясно напълнена бутилка, тогава газът е много богат на пропан и печката работи вяло. Като поизгори (първия половин-един час) нещата потръгват. Малко преди да свърши бутилката, печката е най-мощна.

Коментар

Имам една делонги иаз със същия пропблем -запушена е от неупотреба !А иначе отоплявам само балкона с нея за пушачите в къщиНо си има нещо като датчик и спира като намалее кислорода -ПРОБВАХ го и работи!!!!
                      Grand Vitra ddis 2008
                      SEAT Althea XL tsi 2010
                      Mitsubishi Canter

Коментар

Мерси за съветите, печката я разглобих, видях какво представлява. Вероятностите са или запушена дюза или ключа се базика. Иначе знам, че не е решение за отопление, но за сега това е. След време ще се ползва за гаража. Иначе я пускам за час-два да стопли и си я спирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X