Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървеници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дървеници

Реших си проблема с Айкън Тази седмица или другата ще напръскам пак, профилактично

Коментар

Моля, някой да ми каже дали има ефект да викам фирма да пръска срещу дървеници или само ще си дам парите, мислех че съм се справила с тях миналата година но от както се затопли се оказа че съм направо в бедственно положение. Не ми се изхвърлят чисто нови мебели.. дори не съм ги изплатила още.. Пръсках и с Айкън и с ДДТ вчера и онзи ден и пак ги има останали бяха няколко живи, а тази сутрин се бяха излюпили и бебетата та пак пръсках, отрових се вече. Проблема е че има много яйца , които незная как да унищожа.

Коментар

Да повторя:
        1. Фирмите дават гаранция. Ако не дават приемливи гаранции се намира друга фирма.
        2. За домашно ползване - Фронтлайн, Фипрекс и други препарати с активно вещество Фипронил. Традиционните препарати за борба с насекоми съдържат перметрини, към които много гадини вече са нечувствителни.

Яйцата са практически неуязвими, освен за груби методи (огън, вряла вода, хлорни препарати). Шансът е да се утрепят веднага щом се излюпят.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Яйцата са практически неуязвими, освен за груби методи (огън, вряла вода, хлорни препарати). Шансът е да се утрепят веднага щом се излюпят.
          Значи, взима си препарат против мухъл (практически белина + някой и друг аромат + вода), изчаква някой топъл ден, когато няма да е вкъщи, примирява се че ден-два ще мирише, и напръсква където има яйца.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Оце нещо, след пръскането. Переш всичко в стаята което се пере на 60 градуса или вряла вода

Коментар

Благодаря ви, пише по 6 месеца гаранция че дават фирмите, но при мен от миналата се появиха, зимата нямаше, но започнаха да се появяват по 1-2 началото на лятото. Миналата година си изхвърлих спалнята , сега има само в хола защтото там спим на дивана който е нов и не става да го пръскам с белина - кафяв е. пръскам 3 дена подред вече , но е пълно с яйца по всички ръбове. И само да попитам тези препарати опасни ли са за животни, имам котки?
              Да и пера всичко на 90 градуса, по няколко перални на ден пускам

Коментар

Навярно битката е подобна на тази с бълхите (с разлика в препарата)...
                Обикновено яйцата са много устойчиви и практически неунищожими.
                Което ще рече, че битката е в няколко фази - първата - пръскаш и унищожаваш живите гадини...
                Изчакваш няколко дни - седмица-десет дни да се излюпят новите гадинки, но все още да не са достигнали полова зрялост, и отново пръскаш за да ги унищожиш...
                След седмица - потретваш, защото все някъде може да се е скрила и оцеляла гадинка... Ако след третия път пак забележиш гадина - продължаваш пак през такъв период...
                Това - ако не влизат отвън.... Защото ако влизат отвън, то трябва да се разшири периметъра (като с хлебарките - ако имаш вкъщи, трябва да дезинсектираш целия вход/блок за да има ефект и при теб)....
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от elenitsa Преглед на мнение
                  да попитам тези препарати опасни ли са за животни, имам котки?
                  Фронтлайн и Фипрекс се ползват против бълхи по котки и кучета (това е основното им приложение). В някои страни - и против въшки по хората.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    И препаратите са едни и същи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      И препаратите са едни и същи.
                      Май да - като гледам упътванията - и 'стандартните' препарати въздействат...
                      Но твърдо фактора за успешна борба е постоянството - да не се отпуснеш след първоначалния успех с унищожаване на живите гадини, защото от яйцата се развива нова популация...
                      Затова трябва да се пръска периодично докато им мине жизнения цикъл - да се 'родят' всички яйца..
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Коментар

Дадох "рецепта" за дървояди. И тук ще работи перфектно, както и за молци, бълхи др. нежелани съквартиранти.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Обикновено яйцата са много устойчиви и практически неунищожими.
                            Което ще рече, че битката е в няколко фази - първата - пръскаш и унищожаваш живите гадини...
                            Изчакваш няколко дни - седмица-десет дни да се излюпят новите гадинки, но все още да не са достигнали полова зрялост, и отново пръскаш за да ги унищожиш...
                            След седмица - потретваш, защото все някъде може да се е скрила и оцеляла гадинка... Ако след третия път пак забележиш гадина - продължаваш пак през такъв период...
                            Това - ако не влизат отвън.... Защото ако влизат отвън, то трябва да се разшири периметъра (като с хлебарките - ако имаш вкъщи, трябва да дезинсектираш целия вход/блок за да има ефект и при теб)....
                            Да само че трябва всеки ден да пръскаш.Не да чакаш 2-3 дни и пак.Аз така си бях решил проблема с бълхите преди години.Като преди това хвърли сумати пари за препарати.Накрая с Аикън,пръскане всеки ден ,това една седмица горе долу.След това няма и помен от бълхи и прочие.....

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
                              Да само че трябва всеки ден да пръскаш.Не да чакаш 2-3 дни и пак.Аз така си бях решил проблема с бълхите преди години.Като преди това хвърли сумати пари за препарати.Накрая с Аикън,пръскане всеки ден ,това една седмица горе долу.След това няма и помен от бълхи и прочие.....
                              И така става, но доколкото разбрах от инструкциите, по принцип идеята е следващата обработка да не е по-късно от възможната дата за достигане полова зрялост на гадинката, която се е излюпила веднага след предходното пръскане...
                              Т.е. ако например бълхата става полово зряла за 14 дни, то трябва да нямаш по-дълго прекъсване в прекъсванията от 14 дни (т.е. например 10 дни - да имаш запас), защото ако допуснеш такава грешка и разредиш пръсканията, излюпената гадина ще е успяла да снесе от 'бронираните си яйца' и отново имаш заложени мини, които трябва да ги чакаш да се излюпят и тогава отново да ги мориш...

Накратко за успешна борба според мен условията са:
                              1. Пръскане през период, по-кратък от периода за достигане на полова зрялост (с известен запас, за да гарантираш, че никоя 'бързоразвиваща се' гадинка не е успяла да снесе нови яйца)
                              2. Продължителност на операцията - не по-кратко от периода на излюпване на яйцата (също с известен запас, за да гарантираш, че не е останало никое неизлюпено все още яйце)
                              3. Повтаряне на операцията скоро след първата серия, защото при обработката навярно препарата има някакъв процент успеваемост (например 95%), но може да са останали скрити някъде 5% гадинки...
                              Последно редактирано от slowtraveler; 20-07-14, 12:38.

Коментар

У нас бяха попаднали - според мен с мебели по поръчка.
                                Изядоха ме целия. Тогава купих препарат на биологична основа Biokil .Нещо такова беше.
                                Като намазах изчезнаха. После реших да купя пак такъв препарат да си имам а и да напръскам срещу хлебарки. Купих от една аптека - шишето почти същотото но се оказа че съм се минал и е българско - т.е. Менте.
                                https://www.facebook.com/BIOKILL.HU
                                only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X