Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървеници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дървеници

Самарата вече не е моя и е много далече, в УАЗ няма къде да се крият.

Аз по-горе написах какво да направиш, ама не вдЕваш. Хубавия препарат против колорадски бръмбар вече го няма, но това го има. Ти само напръскай.

Коментар

Първоначално публикуван от KRISTO-SVISHTOV Преглед на мнение
      Във ветеринарните аптеки се продават едни тухлички "Формастер".Тя е за големи помещения/пилчарник примерно/ отчупвате си горе долу според обема на помещението и се запалва в тенджера.На принципа на димката.Прозорците и вратите се затварят.После проветрявате и следващата седмица пак.По този начин решихме един сериозен проблем в Лондон.

Във Лондон сме и имаме жесток проблем с тези гадове дървениците !!! Моля те дай ми повече инфо къде да намеря вет аптеки,откъде сте взели този продукт,как се казва ? ще съм благодарен ако ми пишете на емайл : ksentrix@abv.bg
      Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
        Че тая гад дървениците не измряха ли 50 те години на миналия век откъде се явиха отново...
        Така неотдавна отговорих, почти със същите думи, на човек, който беше объркал дървеници с дървояди и ми показа купчинки мини-стружки.

Смятах ги за нещо, което е в компанията на едрата шарка и бубонната чума, т.е. изчезнало завинаги.

Но случайно помня как ги бореха, докато не бяха изчезнали, а още нямаше препарати, спрейове и др. С газ ги бореха, някои го пишат гаС. Спалните и всякакви помещения смърдяха на газ (гас). Как обаче се е прилагал въпросният нефтопродукт, нямам представа. А хората, които го прилагаха, за да израсна в един свят без дървеници, отдавна не са между нас. Нямам кого да питам.
        Искам България чиста!

Коментар

Аз мога да ти кажа как се ползва нефтопродуктът. Прочее, в някои части на света и до днес се налага. Става също нафта, мазут, самолетно гориво или машинно масло (прясно или работило). Намазва се ивица по стените, до пода. После и краката на леглото. Не че изчезват, ама не успяват да се качат до спящия човек, за да го хапят.

Коментар

Пробвано е яко мазане с грес (казармите в Ямбол) - не върши работа. Дзверовете се качват от някъде на тавана и скачат върху спящите жертви. Един войник от Бургас беше целия в обриви. И мене ме нападна една, сутринта я намерих умряла в кревата.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Здравейте , то и тук с София си има от тази гад. Преди 10 дни ходих на профилактични прегледи в едно ОДЗ и там имаше едно детенце , което беше нахапано от тази гад. Интересното в случая е че детето ту спи на тавана ту в гаража по думите на сестрата и тя се зачуди дали ухапванията са такива. Потърсих в гугъла за снимки от ухапвания и излязоха същите. Направо ми стана жал за детето.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                Пробвано е яко мазане с грес (казармите в Ямбол) - не върши работа. Дзверовете се качват от някъде на тавана и скачат върху спящите жертви. Един войник от Бургас беше целия в обриви. И мене ме нападна една, сутринта я намерих умряла в кревата.
                Грес не става, трябва да е нещо течно. То пък изфирясва. Няма пълно щастие.

Коментар

Миналата седмица имаше предаване по енимал планет , специално за дървениците. Казаха, че тия гадини се разпространяват все повече и нещата вървят на епидемия която тепърва ще се разпространява все повече, поради факта, че борбата с тях е много трудна. В общи линии ''експертите'' казаха следното , няма метод който да гарантира пълното им унищожение, за това най ефективно е да се комбинират възможно най много методи - химическо третиране на помещението, замразяване на гадините с не помня вече какъв газ после загряване на помещението до над 45/мисля/ градуса за поне 2часа / в предаването държаха температурата така 6 часа!/ това е бил най ефикасния метод и накрая лепяха някакво отровно лепило по процепи и ъгли . И след всичко това пак не дават 100% гаранция .
                  А майка ми е казвала, че навремето на къщата в село имало много дървеници и нямало отърване от тях, но преди 30на години незнайно как изчезнали сами
                  gsm - 0899388807

Коментар

Ще си спомниме добрия стар ДДТ .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тук в студентски град е някакъв бум на дървениците Всеки втори се оплаква от тях и направо незнам. Нахапан съм и аз целия и утре ще идват да пръскат и ще видим какво ще стане....

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Трайков Преглед на мнение
                        Тук в студентски град е някакъв бум на дървениците Всеки втори се оплаква от тях и направо незнам. Нахапан съм и аз целия и утре ще идват да пръскат и ще видим какво ще стане....
                        Съседният квартал се казва Дървеница. Сигурно има защо.

Коментар

Не е хич смешно :Д целия съм наръфан от тия твари, явно това с което пръскат не помага.....пак си има Има ли някакъв шанс ако затворя прозорците и пусна 2 духалки да покача температурата до 43 градуса и да измрат тия твари.

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Трайков Преглед на мнение
                            ако затворя прозорците и пусна 2 духалки да покача температурата до 43 градуса и да измрат тия твари.
                            Забрави.

Ти температурата на въздуха лесно ще направиш и 50 градуса, но за да загрееш бетона трябват други методи и мощности.

Напръскай с нещо друго. Аз бих заложил на Фипрекс. Той е за бълхи по добитъка, ама е много як. Като минеш по ъглите на стаята може и да потръгнат нещата.

Коментар

От къде да взема този Фипрекс? Ако повикам фирма да напръска дали, ще се получи? Ако някои е ползвал услуги на някоя фирма, нека сподели Ще съм му благодарен.

Коментар

Фирмите обикновено дават гаранции и ако те напъплят пак гадините, просто ги каниш да си довършат.

Фипрекс можеш да вземеш от ветеринарната лечебница до зоопарка, но си приготви 30-ина лева за 100мл.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X