Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашен кардио уред

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Домашен кардио уред

Здравейте! Искам да си взема някакъв домашен уред за кардио тренировки. Прочетох доста материали и мнения и съм се спрял на три основни вида уреди:
    1. Велоергометър. Тук предимството е сравнително простата и надеждна конструкция, сравнително компактен като размери и лесен за вписване в интериора на стаята. Като минус от прочетеното видях само че с него се тренира и оформя само долната част на тялото.
    2. Крос тренажор. Много по комплексен уред, изискващ повече място, много движещи се части и от тук много възможности за отказ.
    3. Гребен тренажор- този уред ми е изцяло непознат. Никога до сега не съм ползвал подобен уред. От прочетеното: комплексен уред за цялото тяло, сравнително проста конструкция и малки размери.

Общо взето това са ми разсъжденията. Бюджета ми е около 400 лв. За момента клоня повече към велото, понеже останах с впечатлението че за тези пари мога да си купя приличен уред. Приемам всякакви съвети и препоръки, както за уред така и за марка и модел.
    Танки грязи не боятся!

От: Домашен кардио уред

Това "кардио уред" по мое време му викахме "младо гадже".

Коментар

Ей разпуснахме се туй младежите явно
      Танки грязи не боятся!

Коментар

Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнение
        1. Велоергометър. Тук предимството е сравнително простата и надеждна конструкция, сравнително компактен като размери и лесен за вписване в интериора на стаята. Като минус от прочетеното видях само че с него се тренира и оформя само долната част на тялото.
        Писал си, че търсиш кардио уред, а се притесняваш за долната част на тялото... Ако ще се търси "всестранно развиващ" уред, то поне бюджета ти няма да стигне, да не говорим как ще се впише в интериора на стаята. Ще трябва да си оборудваш фитнес зала.
        В къщи си имаме велоергометър- баща ми се раздвижи с него след тежко счупване на крака, сестра ми също го ползва успешно- с много лошо заболяване на автоимунната система е. Едва ходи вече, но "велото" й помага да се поддържа. Дъщеря ми си играе с "колелото" също. За вписване в интериора- незабележим е- като му свикнеш. Измерва изминато разстояние, пулс, скорост "на предвижване", има и степени на натоварване (въртене) на педалите, седалката се регулира лесно по височина. Ако пречи из стаята- предвижва се лесно-от едната страна е на колелца и се бута, тегли без усилие.
        Цени из хипермаркетите- до 150лв. Марки- какви ли не, моето е неизвестно китайче. Уловка има- на много от уредите пише- до 100-120кг. тегло на спортиста

Коментар

Зависи каква ти е точно целта.

И аз съм повече за велоергометъра, но си вземи и едни дъмбелчета от тия със сменяемите дискове, защото наистина вело-то натоварва повече долната част.
          В къщи от 2-3 години имаме велоергометър (китайски, но с тегло на трениращия до 120 кг, тогава това беше определящия фактор ) - въртях педалите почти всеки ден в началото, карам на средна трудност по 30-40 минути, изморен съм доста, обаче половин час след това съм като нов, нито мускулна треска имах, нито нищо.
          С истинското колело се натоварвам много повече. Вече велоергометъра в къщи не го ползвам, тъй като от пролетта тая година ходя на фитнес - чиста работа
          Другото което е - в къщи нямам грам стимул, въртиш педалите обаче обстановката не се сменя, трябва да си пуснеш някой филм или да слушаш мп3-ка докато "караш", но пак е пълна скука.
          Във фитнеса е друго, като гледаш как всички около тебе се мъчат, и на тебе ти идва така допълнителен стимул ..., бе друго си е.

Не съм гледал цените скоро, но си мисля, че за към 400 лв можеш да си вземеш доста добър марков велоергометър (но дали има смисъл да даваш чак толкова много пари?).

П.П. В кардио залите по фитнесите има най-често велоергометри, крос тренажьори и бягащи пътечки ...
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

По принцип велоергометъра е достатъчен, стига да не се превърне в поредната вещ, която събира прах в къщи.
            В случай, че се спреш на него гледай да е магнитен - това е по-добрия вариянт.
            За целта средствата са достатъчни, по-важно е наистина да се използва.
            Съвременните имат компютър, който отчита скорост, сърдечен ритъм, консумирани калории и т.н.
            Вярно, отегчително е и под 45-60 мин. интензивно занимание файда няма, но те повечето полезни неща са така.
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Основната цел-берба с допълнителните килограми. От няколко месеца спазвам хранителен режим и съм свалил 20 и няколко килограма но искам да ускоря ефекта. От прочетеното при кардио тренировките, най-много мазнини и калории се горят сутрин на гладно, а тогава нямам възможнаст да ходя на фитнес.
              Танки грязи не боятся!

Коментар

По-добре кростренажор, т.к. има и "патерици" и успешно натоварва и ръцете и гърба на трениращия. От личен опит натрупан от пробите ми във фитнесите по хотелите знам, че кростренажора товари повече от пътеки и велоергометри. На първо поискване видях този за цена под 400 лв. Преди 2 г. купих подобно китайче от метро за жена ми, но само събира прах в домашния минифитнес. То трябва някой и да се поти на него...
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X