Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се познава сухото дюшеме?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Как се познава сухото дюшеме?

  Понеже в момента и с това се занимавам ето какво намери съпругата ми което може да е от полза:

  Сухото дюшаме е леко, твърдо и топло на пипане.Мокрото е тежко, студено на пипане, когато хванеш една дъска през средата и я тръснеш силно се огъва инертно, докато сухото съвсем леко вибрира без да се огъва.Най-точният признак за мокрото е че не кънти когато го чукнеш с нещо твърдо или когато хвърлиш дъска на пода.Сухото кънти като манастирско клепало..


  А дюшеме трудно се намира да знаете...Еле пък хубаво...
  VPetrov.photography

 • #2
  ...еле пък добре изсушено
  B+

  Коментар


  • #3
   Венци ......
   ако ти трябва много голям паркет 70-80 на 600-1000 от дъб, ясен, или варена акация (последното е уникално) ..... със супер качество ....имам едни телефони.

   А .... и повечето ДОБРИ производители и търговци имат влагомери !!!!
   Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

   Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

   Коментар


   • #4
    Благодаря ти много, лошото е че вместо да попитам тук взех че вече купих. Но хубавото е че не е за последно та те моля да ми изпратиш телефоните на ЛС.
    VPetrov.photography

    Коментар


    • #5
     Има една българска фирма(с цел да не правя реклама няма да и казвам името тук) за паркет от която съм много доволен като клиент. Предлагат седем вида качество. Ако някой го интересува ще му изпратя инфото на ЛС да иде да огледа асортимента им.

     Коментар


     • #6
      на мен ксъщо ми е нужен добър и КАЧЕСТВЕН доставчик на дюшеме дърво за подови настилки - ако имаше нещо предвид или опит с някой фирма -моля за Л.С .

      Коментар


      • #7
       Ето от какво съм доволен.
       http://www.polex.bg/

       Фабриката е в с. Цонево
       Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

       Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

       Коментар


       • #8
        Незнам дали ще ви бъда полезен но ще споделя с вас това което научих от един стар дърводелец (вече покоиник).Той казваше че дюшемето се кове есенно време.Тогава влагата в дървото е най-малко и след време не се появяват фуги.

        Коментар


        • #9
         самоков

         Изключително добро дюшеме правят в "Бор"-Самоков. Имам такова 14г и не е мръднало. Теглят материал от Държвен резерв-5-годишно, сушено в камери-чам / набиват го тънки дамки токчета/. заготовката е 40 мм, а готово 36/61/4000. Може да се поръчват естествено и други размери, но доброто дюшеме е тясно. Цена-min 25% по-висока от масовата в София за разни боклуци на 25-30 мм дебелина. Не пазя номер, но нчколко телефонни разговора ще ти свършат работа
         За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

         Коментар


         • #10
          Re: Как се познава сухото дюшеме?

          Дюшемето ти може да не е мръднало,ама за 14 години колко неща във фабриката към по-лошо могат да се променят?Съдейки по името това е бивша държавна,която кой знае в чии ръце е попаднала сега.
          Лошото в бг е,че в дейността на повечето фирми не може да се разчита на постоянно качество на предлаганата услуга или продукт.Най-често спадовете на качеството съвпадат със разрастването на фирмата.
          А на тънко дамско токче,нито дюшеме,нито паркет нито аз мога да устоя.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

          Коментар


          • #11
           До: Как се познава сухото дюшеме?

           Най-точният начин за опpеделяне влажността на дъpвесината е чpез използване на влагомеp. Напоследък поpади масовото навлизане в пpактиката не е пpоблем да се намеpи такъв. Тpябва обаче да се има пpедвид и факта че дъpвесината е хигpоскопична и влажността и се изменя в зависимост от околната влажност. Също така пpичина за евентуални дефоpмации може да се окаже и стpуктуpата на дъвесината и наличието на евентуални вътpешни напpежения. Има естествено огънати и осукани дъpвета соpтиментите от които впоследствие винаги се осукват, огъват или измятат. Затова е за пpедпочитане отлежалата дъpвесина защото пpи нея всички възможни дефоpмации вече са се пpоявили. Използването на отлежала дъpвесина обаче кpие pиска от вpедители. Чамовата дъpвесина е много податлива на pазлични вpедители(дъpвояди) и ако не е тpетиpана сpещу тях след няколкогодишно съхpаннение съществува опасност от поpажения.

           Коментар

           Активност за темата

           Свий

           В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

           Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

           Зареждам...
           X