Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да открия проблема при нов климатик в къщи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да открия проблема при нов климатик в къщи

Здравейте,
    Имам малък опит с монтажа на климатици (местил съм и монтирал личните ми 2...3 пъти) и това лято поставих на брат ми чисто нова мулти сплит система с три вътрешни тела.
    Вакуумирах поотделно и последователно всяко от тях по 15мин и следих вакуума на всяко в продължение на 30мин. Всичко беше ок. Системата заработи и седмица по-късно няма фреон (р32). Реших, че някоя леща е изпуснала и огледах крановете на външното тяло за омазняване - няма.
    Днес проверих на вакуум и трите тела - държат без да мърда стрелката по 30мин. Къде може да е проблема ?
    Възможно ли е изпускането да идва от това, че не стегнах зверски крановете в отворено положение, както съм виждал на някой климатици да го правят, а ги завих само до "контакт"?

Напълни системата. За икономия може да я напълниш с азот. Насапунисай всички връзки на тръбите и кранчетата. Търси малки балончета.

Крановете са с осево уплътняване и силата на стягане няма отношение към изпускането. Затова имат капачки, които спират малки пропуски ако има.

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Точно.
      Вакуумирането е предимно за изтегляне на влагата. Системата не работи на вакуум. Работи под налягане. Тогава по-лесно се хващат течове. Надуй я на 10тина атм с азот и сапунисай, както ти е написал Колегата. Имаш повече шансове.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      При автомобилните машини има един зелен реактив който се смесва с фреона и с УВ лампа след това се гледа за пропуски .

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X