Мой приятел придоби по наследство имот в който има доста постройки от кирпичени тухли. Към момента няма вариант за реконструкция или ремонт и по всяка вероятност всичко ще бъде съборено и изчистено. Ако някой има желание да придобие колкото е възможно повече от тях може да го направи след договорка със собственика. Тухлите са в много добро състояние, все още голяма част от тях са измазани. Ако желаете снимки, ще кача при интерес. Имота се намира до Старозагорски минерални бани(забравих името на селото).
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Керпичени тухли
Свий
X
-
Безмислена задача. Всичко се изрива и изнася. Наема се нужната фирма, която си има лиценз да се занимава с това и смело напред. Това "запазен кирпич" , че даже "измазан" (каквото и да означава това) и идеята, че може да свърши каквато и да е била работа на друг е безпочвена илюзия. Кирпичът е в състояние да се транспортира само и единствено към сметището за строителни отпадъци, колкото и да изглежда, че е "в много добро състояние"...Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
- 3 likes
-
Благодаря за мненията, и аз предполагам,че ще се запазят само циглите ,които става а другото ще падне.Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
-
Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнениеБлагодаря за мненията, и аз предполагам,че ще се запазят само циглите ,които става а другото ще падне.Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Тухлите могат да се ползват за попълване на неравности по двора. Икономисва се транспорта за изхвърлянето. Лесно се трошат и за месец-два си лягат на мястото. Аз така направих със старата къща в задния двор.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
Нека хубаво да прецени. Аз скоро решавах същата задача с мой имот. И аз исках да запазя керемидите. След като поразсъждавах малко реших, че няма да ги ползвам. Опитах да ги предложа на съседи и въобще из селото - никакъв интерес. Отидох до циганската махала и им предложих - каквото им харесва да го вземат без пари. Даже не ме попитаха в коя част на селото е имота. Никакъв интерес. И тогава стигнах до логичния и най-правилен (както се оказа в последствие) избор - багер, 2 четириоса и след няколко дни изглеждаше като стадион.В момента не знам колко струва една цигла, но преди 5-6 години купих Младост, сръбски, по 1 лв.Старите сортирах, и продадох 60-65 % от тях по 0,25 лв.Другите изхвърлих.Зависи от състоянието им.Нашите роми имаха голямо желание да ме отърват безплатно от тях, когато ги виждаха наредени пред къщата
Коментар
-
Имаше колега от форума , който се занимава с кирпич. Имаше проектирана собствена машина , старите ги дроби и наново бърка и г ипресова в нови и строи къщи така , ама не се сещам как му беше ника .Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
В това село очевидно живеят само баровциВ момента не знам колко струва една цигла, но преди 5-6 години купих Младост, сръбски, по 1 лв.Старите сортирах, и продадох 60-65 % от тях по 0,25 лв.Другите изхвърлих.Зависи от състоянието им.Нашите роми имаха голямо желание да ме отърват безплатно от тях, когато ги виждаха наредени пред къщата
Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Колегата който се занимаваше с кирпичи мисля че беше гоголл /на лат./, коментирали сме ги нещата надълго и широко в темата на Пенчо, назад в раздела.
От тез отпадъци има смисъл само за пълнене на дупки по стени и терени, наблизо и на място, скромното ми мнение. Керемиди има изключително качествени даже и на 80-90 години, но на тая къща едва ли са такива... така че и те обратно към природата. Едва ли има вече кой да се занимава със сортиране, стифиране и пр. Евентуално нещо дървения малко за горене ако остане и така.
Коментар
-
Преди 30 години купих стара, недовършена къща в Ст. планина. Беше само на груб строеж и я достроих. Преди 3-4 години ремонтирахме покрива. Най-старите керемиди, с печати м/у 1880-1890 г. бяха здрави и ги наредихме на единия скат. На другия сложихме нови от магазина. Внуците ще видят кои ще надживеят!ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар