Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква готова смес за финно шпакловане на стени

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква готова смес за финно шпакловане на стени

Привет колеги, почнал съм да ремонтирам една от стаите на баба ми къщата, в стаята латекса е бил почернял от мухъл, успях с доста мамата да сваля латекса ръчно до здраво, стените имат малки язвички и неравности, кажете ми каква готова смес за финно шпакловане на стени да купя и да се опитам сам да шпакловам, нещо важно, досега не съм шпакловал и е желателно готовата смес да е лесна за нанасяне, прилагам снимки на тавана където половината е със свален латекс и половината със компрометирания латекс и снимка на стената с вече сваления латекс който има нужда от финна замаска.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2804.jpeg Прегледи:0 Размер:862.5 КБ ID:6965401

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2812.jpeg Прегледи:0 Размер:467.6 КБ ID:6965402
    Последно редактирано от Еделвайс; 20-05-24, 06:06.

Knauf Sheetrock Super Finish - зелената кофа. Има го навсякъде, лесно се шкури.

Коментар

И нож за шпакловка си вземи. Около 45-50см най-удобно било(според моя майстор де).

Иначе,след като изшкуриш "зеления капак", се минава 1 ръка и от същото но с оранжевия капак. и пак шкурене.
      Това в случай, че искаш да стане перфектно гладко.

Коментар

• icerunner
        icerunner коментира
        Редактиране на коментар
        А леле, как се опулих докато чета този отговор… преди да стигна до скобите в края на второто изречение

• Венци- малкия
        Венци- малкия коментира
        Редактиране на коментар
        Ами за мен остана удоволствието от шкуренето. На ръка, че с жираф било много грубо и можело да изтъркаш повече от необходимото.

• icerunner
        icerunner коментира
        Редактиране на коментар
        кАжи честно….

Първоначално публикуван от r34c7 Преглед на мнение
      Knauf Sheetrock Super Finish - зелената кофа. Има го навсякъде, лесно се шкури.
      Подкрепям. На мен това с шпакловане и мазане хич не ми се отдава, с това се оправям идеално. Като затвориш кофата може да стои години, евентуално след 2-3 се налага да се разбърка. Иначе отваряш, свършваш си работата, затваряш и прибираш.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Благодаря ви колеги за мненията, ще купя този супер финиш на кнауф и мисля да го използвам засега само за тавана, за стените имам друга идея, какво мислите за варианта да използвам за стените топлоизолационнен тапет 4 мм, стаята е северна, отоплението ще е с климатик монтирахме го преди 2 месеца, ходи се предимно в топлите месеци от пролетта до есента, зимата не ходим, хем да направя лека вътрешна изолация, (външна изолация по-нататък ще се прави) хем и стените ще ги направя по-най лесния за мен начин и ще имат готов вид като при тапети, имам опит с лепенето на тапети когато беше на мода, само за тавана ще използвам супер финиш на кнауф който ми препоръчвате, какво мислите за топлоизолационните тапети 4 мм за стените?
        Последно редактирано от Еделвайс; 20-05-24, 15:28.

Коментар

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          4мм тапет ще има по-скоро хомеопатичен ефект.
          вземи 2,5 см. XPS, лепиш с пяна, после мрежа и след това шпакловай.
          изолацията на тавана има най-голямо значение за отопляването

В крайна сметка реших, ще взема от тази шпакловка на кнауф и ще почна да измазвам тавана, ако се получи добре ще направя така и със стените, ако не се получи добре на тавана, то тогава ще сложа стандартни релефни тапети за стените и да се приключва, за съжаление единственото ми свободно време е само един ден в седмицата, пътувам сутринта, правя ремонта и се връщам вечерта, така става много бавно заради ограниченото ми свободно време и затова не искам да си усложнявам излишно ремонта, ремонта го правя сам, затова се съобразявам с възможностите си че ме чакат за същите процедури коридора, кухнята и хола.

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
          В крайна сметка реших, ще взема от тази шпакловка на кнауф и ще почна да измазвам тавана, ако се получи добре ще направя така и със стените, ако не се получи добре на тавана, то тогава ще сложа стандартни релефни тапети за стените и да се приключва...
          Може би е по-удачно да смениш последователността. Започни със стените, и ако става добре мини към тавана.
          Ако стените не стават добре - на тях тапети, а тавана с боя.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Може би е по-удачно да смениш последователността. Започни със стените, и ако става добре мини към тавана.
            Ако стените не стават добре - на тях тапети, а тавана с боя.
            Няма никакъв проблем да почна за теста първо на стената зад вратата, ако ми хареса как върви ще действам смело

Коментар

Ако не елиминираш причината за плесента, според мен ефекта от ремонта ще е кратковременен, независимо от технологията и материалите, които използваш.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Причината за влагата е елиминирана от две години, просто чак сега почваме с ремонта.

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Плесента се елиминира елементарно за поне 10 години напред с две ръце боя Термошилд https://vlaga.bg/%D1%82%D0%B5%D1%80%...E%D1%80-4.html

Подбирай внимателно осветлението,че "Кнауфа" няма да помогне!Ще стане гладко с него,но и ще остане криво ако е в момента.Колкото е по далеч от тавана осветителното тяло толкова по добре.
              Освети го с фенерче/телефон по тъмно за да го провериш(за старо строителство е нормално).

Коментар

Още едно предложение. Бай Митьо.

Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X