Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставяне на преместваем обект в собствен имот. Има ли някой наясно?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  Да, не сме в съсобственост. Уж. Официално сме в хоризонтална етажна собственост. Така се подлъгах да го купя. Всички съветвате да продавам. На кого, бе, хора? :-) Има ли друг луд да купи подобно нещо? Все пак, ако някой има отговор на това дали мога да поставя контейнер и каква е процедурата, по която да се случи това, моля, споделете. А на въпросите на всички, които сте много близо с предположенията си, ако тръгна да отговарям, влизаме в много интересен филм... Едва ли имате време да четете ;-) Благодаря на всички, че ми отделяте от времето си!

  Коментар


  • #32
   Ако имате общ покрив, който вие сте ремонтирали , другите собственици на етажната собственост ви дължат пари. До колкото помня , промениха закона за етажната собственост и има начин да се изгонят некоректни съсобственици.Общите части на сградата са разпределени в идеални части между всички собственици на етажна собственост.

   ПослеПис: я дай на лично един идентификатор да погледна е кадастъра нещо
   Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
   За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

   A1+

   Коментар


   • #33
    Етажната собственост изисква минимален брой обекти в сградата. Никаква етажна собственост няма, а има къща, в която са обособени два самостоятелни имота (дали един до друг или един над друг няма значение), като къщата е в съсобствен двор. Него не са го поделили реално, защото вероятно не е било възможно.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

    Коментар


    • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
     ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
     Редактиране на коментар
     А стълбището и покрива като какво са ?

   • #34
    Обикновена съсобственост, не етажна.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

    Коментар


    • #35
     Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
     Обикновена съсобственост, не етажна.
     Хоризонтална етажна собственост е, а дворното място има статута на обща част- ППВС N 2/1882 г.
     @ maryana, не мисля, че поставянето на контейнер на терасата е трайно решение. След месец-два (най- много), ще се наложи да го махнете. Писахте, че имате решение за разпределение на ползването на дворното място. Ако площта и разположението позволяват, нещо със статут на сезонна постройка би било по-мислимо.
     Suzuki Jimny 1.3 16V 2009

     Коментар


     • Danika
      Danika коментира
      Редактиране на коментар
      Забавлявай се. ЗС не е отменен.

     • maryana
      maryana коментира
      Редактиране на коментар
      Парцелът е достатъчно голям. 756 кв.м. са за мен, след разпределението на ползването. Нещо като 18/42 м. Има достатъчно. Признавам си, със сезонните постройки съм много боса. Не са ли в разрешителен режим? Не се и води допълващо застрояване? Мислила съм го. Още повече, че съседът има такава, така че следва да не се изисква неговото разрешение. Но. Разрешение за строеж няма как да получа. Още повече, че неговата сезонна е в режим на търпимост, т.е. незаконна, което пречи наиздаването на разрешително, дори и да нямаше забрана за строеж в района. Дали не съм в грешка?

     • Danika
      Danika коментира
      Редактиране на коментар
      Това, че е голям е добре. Разбира се, че е с разрешителен режим, но ще трябва да се консултирате с компетентен специалист, познаващ района. Доколкото разбрах, пристрояване или преустройство на съществуващата сграда не са Ви разрешили. Струва си да проверите и този вариант. Тук във форума "експертното" мнение си е като гадаене на боб.😁

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

    Зареждам...
    X