Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зидане парапет на тераса

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Зидане парапет на тераса

  Привет, ще слагам PVC дограма на терасата на хола (няма да го приобщавам) ще я изидам до нивото на винкела (него няма да го махам). Взел съм итонг 10ка. Въпроса ми е, дали да слагам изолация отвътре на парапета преди итонга при положение,че на външната страна на парапета има 2ка стириопор и мазилка. Или да сложа итонга и след него да сложа още 2ка стириопор и мазилка ? Прилагам снимка на парапета (железата както казах няма да ги махам, блокчетата които се засичат с тях ще им направя жлебове).
  Прикачени файлове

 • #2
  Газобетонът сам по себеси има достатъчно добри термоизолационни качества, не е ефективен като пенополимерите, но както казах достатъчно, особено пък за балкон. По-съществено за него е да го предпазиш от водонапиване, например като добре обмазваш с лепилото, с което зидаш от всички страни преди да поставиш блокчетата на мястото им.
  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

  Коментар


  • #3
   Благодаря за съвета, ще го имам в предвид.

   Коментар


   • #4
    Преди около 7-8 години правих същото.Само че моите блокчета итонг бяха по-дебели - балкона е обитаем и зимно време.Иззидах ги с теракол, и отвън един латекс.Според мен се получи добре.Температурата в помещението се качи осезаемо зимно време.
    Успех!
    Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
    0887/осемпет 66 4осем

    Коментар


    • #5
     Газобетона не трябва да се мокри. Разбирай - преди да зидаш трябва да сложиш нещо. В моя случай бяха 10мм бяла PVC ламперия. Разбирай, дупката между винкела и оригиналните плоскости трябва да я няпълниш така, че да не може да влиза вода зад нея.
     Понеже при мен оригиналния парапет беше много далеч от прав, налях перлитобетон в пространството между ламперията и газобетона,

     При мен отвътре допълних и с 20мм XPS, но не от гладкия, а рязан такъв. Много лесно се работи с него, защото поради грапавостта всичко му се лепи. После мрежа и гипсова замазка/шпакловка. Газобетона беше 15см. Това сега е най-топлата стена вкъщи. Балкона е усвоен и бившият хол стана дневна с кухненски бокс.
     Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

     Коментар


     • #6
      Добре е да се изолира винкела отвън, защото най-вероятно ще е най-студената част и може да се появи конденз.
      Имаш нов проект? Демек си архитект? Респект!

      Коментар


      • #7
       Най- добре е да се хидроизолира Добре самия итонг отвсякъде, както каза колегата davc oще в #2.
       пп принципно 10см шпаклован XPS също решава цялостно задачата
       А тези простотии се правят от името на всички ни.
       Даника
       Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

       Коментар


       • #8
        Защо винкела не се изреже нацяло и да се поръча дограмата от пода до тавана , като в ниската част е непрозрачна ( бели панелчета топлоизолационни ).

        Коментар


        • veskov
         veskov коментира
         Редактиране на коментар
         Щото не трябва, опасно е за живота. За окото също.

       • #9
        Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Газобетона не трябва да се мокри. Разбирай - преди да зидаш трябва да сложиш нещо. В моя случай бяха 10мм бяла PVC ламперия. Разбирай, дупката между винкела и оригиналните плоскости трябва да я няпълниш така, че да не може да влиза вода зад нея.
        .
        Днес почнах първия ред и за да я няма тази дупка между винкела и плоскостите направих зъб по долната част на блокчетата и така прилягат плътно до панелните плоскости., Там където има напречен винкел ще направя по един улей в блокчетата да влезна винкела в тях. И най-горнят ред ще го изравня почти с винкела,като ще оставя малко по-ниско от винкела,за да има място за дограмта да легне и сложи пяна.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

        Зареждам...
        X