Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ток и вода при строеж

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #16
  Първоначално публикуван от Deny888 Преглед на мнение
  Както вече казах няма проблем администратор да изтрие поставените от мен теми. Стана ми ясно, че темата за тока и водата не ви е интересна, както и много други. Макар, че не видях някъде да пише вход само за врели и кипели в строителството. Може да пуснете ако искате като отделна тема "беззинтересните повтарящи се теми във форума за ремонти и майстори" , като гледам в такава ще ви е интересно да списвате...постове..
  Глупости.
  Защо да ги трие вашите теми уважаемият Администратор!? И да затрие мненията и безплатната консултация която редица добронамерени колеги са ви поднесли наготово преди няколко месеца и на вас като не ви е ясно за какво иде реч след няколко месеца пак ще я изисквате, надявам се вече не в поредна нова тема!? Даже и аз съм си позволявал да дам съвети в поне половината от вашите теми дотук, хаха. Аз съм любопитен човек по длъжност и призвание и чета всичко в раздела и с прискърбие наблюдавам как някои висококомпетентни хора лека полека се оттеглят от активно писане точно тук. Дайте да не пълним страниците с блудкавизми и безсмислици, уважавайте труда и експертизата на хората които се нагърбват да споделят опит.
  Благодаря.

  Коментар


  • #17
   Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

   Съгласуват го , след което има малка разлика :

   1. С ВиК е предварителен договор . С Енергото : директно присъединителен договор , ако ще и на гола поляна да си .
   2. Вероятно има случаи някъде из Мамковината нещата да се проточат във времето и цяла година . На практика (има си срокове) : не повече от 2-3 месеца . Аз лично с ВиК-то пък по спомен - около 2 седмици.
   Помислих, че паметта ме е подвела, ама проверих и не е. И с енергото беше предварителен договор ...

   Натиснете снимката за да я уголемите

Име:evn.png
Прегледи:136
Размер:124.3 КБ
ID:6562266


   И от момента на подписване на предварителния, до подписването на договор за присъединяване изминаха 11 месеца. А до появата на стълб с електромерно табло - още 4 ...
   Та така с практиката.
   Като не искат да им направиш трафопост - пак добре ...

   Коментар


   • Васил_Стоев
    Васил_Стоев коментира
    Редактиране на коментар
    Благодаря за споделената информация! На какво разстояние от имота имаха изградена мрежа ЕВН? Опитвам се да разбера дали това е критерий или е само проблем на бюрокрация.

   • Чавдар (V93)
    Чавдар (V93) коментира
    Редактиране на коментар
    Проблемът им не беше разстоянието, а изчерпания капацитет на трафопоста в района. Забавена отчуждителна процедура на едно ъгълче от частен парцел забави пускането на нов с година. Иначе с ЕВН проблем не съм имал. Първоначално бяха писали, че ще слагат таблото с електромера на вече съществуващо на оградата на отсрещен имот. Поисках им (в писмен вид по каналния ред) обаче да ми го монтират на границата на моя имот и го направиха.

  • #18
   Чавдаре , как ти се занимаваше ! Все едно ше ходим на дело, та чак доказателствен матриял

   Ся , аз нямам скенер у дома , а документи не ми се разнасят до офиса , та снощи се засрамих и поразрових моите отпреди 10 год.

   Оказа се , че на мен паметта леко е взела да ми изневерява ( то ако знаех , че ше дойде такава тема , щех да си повтарям наизуст всека вечер преди лягане , ама а де ! )
   ...та да сме полезни с нещо ,макар че сигурно е писано 100 пъти вече :
   Значи . С Вик -то спор нямаме .

   С енергото :
   копие до тях от ел проекта ( нямам спомен дали оставаше при тях или не) , който си е част от цялата документация , след разрешително за строеж.
   Заявление за присъединяване .
   На базата на предните 2 неща Те оформят Предварителн договор ( тука вече имам спомен , че бяха длъжни в някакъв срок - май 1 месец? да дадат отговор дали...) .

   Правят си съответното "проучване" , след което са длъжни да докарат захранване до границата на имота ( демек със сЕ таблото) . След което те карат да подпишеш Присъединителен договор . В смисъл не чакат Акт 16, независимо на какъв етап от строителството е обекта.

   При мен тЕя неща ( от Предварителния до Присъединителния) гледам, че са станали за 8( осем) месеца . При това на гола поляна ( почти. Тъкмо бях започнал нулевия цикъл ) .
   Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

   Коментар


   • Чавдар (V93)
    Чавдар (V93) коментира
    Редактиране на коментар
    Споко! Не съм сканирал специално за да ти отговоря. Просто си имам всички документи и в електронен вид, така че цялата работа се свежда до няколко цъкания с мишката.

  • #19
   Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
   ...

   С енергото : ...
   Моите впечатления са, че, общо взето, спазват сроковете.
   Лошото е, когато в даден район няма мощност и трябва да се прави нов трафопост. В моя случай инсталирането на нов беше вече в ход и трябваше просто да изчакам да минат процедурите и самата инсталация. Т.е. струваше ми само време.
   Ама съм чувал и за страшки, в които е ставало въпрос да се прави нов трафопост за 100-на хиляди ...

   А има ли мощност си те присъединяват без да чакат Акт 16. Те нямат и далавера да чакат, защото преди да е завършен обекта те цакат на по-високи тарифи.

   Коментар

   Активност за темата

   Свий

   В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

   Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

   Зареждам...
   X