Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Палене на открит огън в двора

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #46
  От: Палене на открит огън в двора

  Грозното черно петно в средата на двора /пепелта наистина е хубаво да я разкараш по лехите щото е екстра тор - съдържа фосфор, калий и няколко десетки микроелемента в лесно усвоима форма за растенията/ напролет ако го оставиш необработено ще се покрие с прекрасна зелена тревица. Това че хумусът се унищожавал с паленето на стърнища е една голяма лъжа.
  Някои от растителните остатъци е най-добре да се изгарят и то колкото по-навреме, толкова по-добре. Така беше и със стърнищата навремето и разните му там мани, главни, и прочие спори и вируси си заминаваха. Съвсем лобистки забраниха паленето и сега голямата химия става още по-голяма.

  П.п. Да уточня, че може пак да има някой да не е наясно - под палене имам предвид работа извършвана от грамотни за тая дейност хора. Съвсем нищо против нямам и срещу т. нар. дробилки, то е ясно че в бъдеще това ще е начинът за разчистване. Продуктът от тях не е тор, но пък си е добър материал за мулчиране, който след години пак ще си стане на хумус. В природата нищо не се губи.

  П.п.п. Дописвам малко - че се спомена горе за зелено торене или сидерация дето му се вика. Това няма нищо общо с унищожаване на растителните остатъци в градината.

  П.п.п.п. Специално след написаното от Търтей - щом вече се знае че е момиче - никакво горене, да действа строго по твоите предписания.

  Последно редактирано от jordanov sv; 26-09-19, 11:10.

  Коментар


  • #47
   От: Палене на открит огън в двора

   Петното си е грозно.
   Пепелта е топ, факт. От печката се стрива и в цветята
   А момичето като си оформи цветните петна покрива с дробинките и плеви и полива по малко. А и става естетично един вид
   И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

   Коментар

   Активност за темата

   Свий

   В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

   Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

   Зареждам...
   X