Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газопламъчно хидроизолиране

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Газопламъчно хидроизолиране

  Едно покривно барбекю е решено по този начин. Посипката се е нацепила и ми се иска преди зимата да го пооправя. Покрива е някаква дървения - май сачак не знам. Не е правено от мен. За най-бързо мисля да налепя хидроизолацията върху старата. Ще сбъркам ли? Има ли задължителни стъпки, които трябва да спазя. Налага се да си го направя сам, че ми омръзна от тарикати. На комшията до мен правиха покрива и ги викнах да огледат и кажат цена. За 30кв. равен покрив ми поискаха 2800. За тва реших да си го направя с помощ от приятел. Няма да търся супер профи изпълнение, идеята е едно 7-8г. да не го пипам.

 • #2
  От: Газопламъчно хидроизолиране

  Посипката може да се изрони, а не да се нацепи. По-скоро се е нацепила самата мембрана. По-дълготрайното решение е да свалиш увредената мембрана и да се направи наново. Естествено, срещу съответната сума.
  Ако искаш да закърпиш положението с по-скромни разходи може да пробваш и с кръпки. Аз направих това с изолацията на покривната тераса на блока, че нямаше консенсус и средства за цялостна подмяна:

  Върху пукнатините с пистолета с горещ въздух залепих парчета битумна мембрана. Върху кръпките намазах с Изомакс-А (черна битумна хидроизолация от Изомакс) - две ръце с полиестерен воал. След изсъхване - отгоре още един защитен (от УВ) слой с Изомакс Еласта. Колко ще изтрае предстои да се види ...

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P_20180830_115007.jpg
Прегледи:1
Размер:266.0 КБ
ID:5800018

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180901_133837.jpg
Прегледи:1
Размер:209.9 КБ
ID:5800019

  Коментар


  • #3
   От: Газопламъчно хидроизолиране

   Мисълта ми беше възможно ли е решение без махане на старото. Ясно е, че е по-добре да се махне и положи наново. Правилно казваш нацепила се е мембраната не посипката. Така е, но и посипката ми се струва, че действително се рони, което се чудя дали ще компрометира директното полагане на другия пласт поради наличието на малките камъчета? Питам защото не съм правил и не знам колко здраво залепва това, капризно ли е, има ли нужда от някаква предварителна подготовка, грундиране и ако да с какво?

   Коментар


   • #4
    От: Газопламъчно хидроизолиране

    Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
    Мисълта ми беше възможно ли е решение без махане на старото. ...
    Ако идеята е да се положи нова битумна мембрана по цялата площ, нещо ми се губи смисълът от това да се избегне махането на старото покритие. Не виждам с какво това би те натоварило толкова много като разход или труд. Много е вероятно старата мембрана така или иначе да се разлепила от основата, така че свалянето й от 30 м2 не трябва да е някакъв проблем. Само дето трябва да я извозиш като стоителен отпадък. Един контейнер беше от порядъка на 80-100 лв. Заради такава икономия да си играеш да лепиш върху стара мембрана с посипка ми се струва не особено добра идея.

    А иначе предварителна подготовка е задължителна. Преди газопламъчна хидроизолация основата се грундира с битумен грунд.

    Коментар


    • #5
     От: Газопламъчно хидроизолиране

     Принципно няма никакъв проблем да се лепи нова мушама върху стара. Проблем може да възникне поради причините, заради които се е нацепила старата - например дъските на навеса да се движат една спрямо друга. В такъв случай ще се нацепи и новото.
     Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

     Коментар


     • #6
      От: Газопламъчно хидроизолиране

      30 квадрата воалит 2800 лева?!
      Нещо тук започват да откачат с цените.
      Бих заложил на гладък воалит и керемиди отгоре за тия пари.
      Иначе, да. Може да се лепи върху стария.

      ...Баси. Това се прави за половин ден с бирите...
      Your conscience is all you can take to your grave.

      Коментар


      • #7
       От: Газопламъчно хидроизолиране

       Тук продават едни мазила за ремонти на битумни покриви, струват колкото 4-5 бири и се мажат с твърда четка, няма начин да не се намират и при вас.
       Бъдете живи и здрави

       Коментар

       Активност за темата

       Свий

       В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

       Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

       Зареждам...
       X