Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпа за кладенец

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Помпа за кладенец

  Здравейте колеги, разгледах че има предишни теми за помпи, но пускам нова. Трябва ми някаква помпа за къщата на село, имаме кладенец, който е дълбок 20 метра. Нямам познания по въпроса и не разбирам, имам човек, който ще ми я монтира, но не знам какво да избера изобщо. Хидрофорна, потопяема, не разбирам? Ще се ползва за поливане на райграса и градинките и за пълнене на вода при нужда. Можете ли да ме насочите към нещо сносно спрямо цена-качество - марка, модел, което ще ми свърши работа за тази дълбочина на кладенеца. Преди време бях гледал и колега тук, който продава помпи и вероятно разбира, но не мога да намеря сайта. Въобще всякакви съвети и препоръри ще са ми от полза, не знам какъв бюджет да отделя и към какво, от къде мога да се насоча конкретно, бос съм по темата и ме извинете за навежеството, моля помагайте. Благодаря предварително.

 • #2
  От: Помпа за кладенец

  Ще ти трябва потопяема помпа, такава, която виси на въже, кабел и тръба. За начало трябва да се знае динамичното ниво на кладенеца, после количеството необходима вода(дебит). След това ще се подбере помпа, подходяща за целта. Колегата е regulator, ако не се лъжа, но докато си изясниш двете неща той ще се покаже. Успех!

  Коментар


  • #3
   От: Помпа за кладенец

   http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=226128 - тук го има човека . Вида и параметрите на помпата зависят и от другите характеристики на кладенеца като дебит , ниво на водата при работа с този дебит . Продават се готови комплект потопяема помпа с честотно от порядъка на 2 500 и нещо лева . Аз бих си взел потопяема , но това зависи от параметрите на кладенеца . Такъв вид помпа се ползва и за водоснабдяване на къща и за поливане .Разбира се , има различни варианти .
   Последно редактирано от gy6ter; 17-03-18, 19:17.

   Коментар


   • #4
    От: Помпа за кладенец

    Кажи му директно човека да не се увърти темата.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

    Коментар


    • #5
     От: Помпа за кладенец

     regulator - chrichri го е написал докато съм писал .

     Коментар


     • #6
      От: Помпа за кладенец

      Ето това е колегата REGULATOR

      А това е сайта му: http://www.hydropompi.com/
      www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
      0898777327

      Коментар


      • #7
       От: Помпа за кладенец

       Здрасти! Както са ти казали колегите,варианти много! Зависи какво ниво държи кладенеца,колко дебит ще ти трябва на теб и колко може да осигури кладенеца.Това последното ще го разбереш най-вероятно като сложиш помпата! Ако я искаш само за това което си описал,ето ти добър вариант-
       http://www.hydropompi.com/pompi/poto...-multi-ii.html

       Това при условие,че ще имаш 10-13м. ниво над помпата. Ако нивото ти е по-голямо,например всичките 20м.-тогава отиваш на друга помпа. Така наречените сондажни-
       http://www.hydropompi.com/pompi/sond...-4skm-100.html

       Тази е китайска,но до сега не съм имал рекламация от тях.Работят си безгрижно! За твоите нужди ти е напълно достатъчна.Хубавото при нея е,че си идва с кабел 30м. и табло.Ще ти трябва само тръба и въже. А ако решиш,по-нататък можеш да я направиш да работи като хидрофор и за къщата.

       Разбира се,имам и много по-скъпи помпи,но мисля че не е оправдано,при условие че ще ти трябва само за поливане. Много ще се оскъпят доматите!
       088пет722пет99
       http://www.hydropompi.com/

       Коментар


       • #8
        От: Помпа за кладенец

        Колега, от към цена и според описанието ти сякаш се ориентирам към втория вариант. Понеже не разбирам, искам да те попитам единият ми комшия вади помпата си преди всяка зима, другият пък я е оставил така и от няколко години въобще не я бута, идеята ми е да се направи и да не се пипа, тази може ли да остане и да се стои през зимния период в кладенеца, макар и без да се ползва тогава или трябва да се вади? За сега залагам на нея, изглежда с по - добри характеристики и на по - добра цена спрямо първата, като за моите нужди... Ще помисля.. ако трябва ще се посъветвам още с теб и ще ти звънна, но за сега се насочвам на там, дано не сбъркам. Благодаря за отзоваването!

        Коментар


        • #9
         От: Помпа за кладенец

         Не е нужно да я вадиш. Освен,ако има вариант някой друг да я извади!
         088пет722пет99
         http://www.hydropompi.com/

         Коментар


         • #10
          От: Помпа за кладенец

          Правилно ли разбрах иронията, значи може да си стои там и зиме и лете без проблем, иначе до кладенеца друг досег няма.. ?

          Коментар


          • #11
           От: Помпа за кладенец

           Добре си разбрал. Да си седи(виси)там,колко си иска. Нищо и няма.
           088пет722пет99
           http://www.hydropompi.com/

           Коментар


           • #12
            От: Помпа за кладенец

            Окей, благодаря много за насоките и разясненията! Ще помисля и ще се свържа с вас, но почти със сигурност ще взема една такава от вас, поздрави!

            Коментар


            • #13
             От: Помпа за кладенец

             Това да се вади потопяема помпа зимно време за първи път го чувам. В село всички са на сондажи и кладенци, фирмите и те са всичките на собствени водоизточници и до сега не съм чувал някой да вади помпа, освен нещо за профилактика или ремонт ако става въпрос.
             Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

             Коментар


             • #14
              От: Помпа за кладенец

              Според мен изваждането зимата е свързано със замръзването на тръбите.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

              Коментар


              • #15
               От: Помпа за кладенец

               Хубавото на кладенеца е че в него температурата на водата варира зима лято най много с 1-2 градуса и те обикновено са много далече от точката на замръзване . Ако си с новите пластмасови тръбопроводи те нямат никаква грижа със замръзването . Вече 3 години подред половината водопровод към работилницата си седи просто хвърлен на земята и като ортака забрави чешмата затворена водата замръзва декември и тръгва когато се стопли по трайно времето .
               Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

               Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

               Зареждам...
               X