Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дезинфекция на каптаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дезинфекция на каптаж

Ето го Савото не знам дали сега го има в търговската мрежа но съм го ползвал и работеше добре.

При нас ВИК - то ползват белина концентрат ако имаш познат снабди се с 1 литър и третирай резервоара си както пише на шишето на Савото и си готов.
    Прикачени файлове
    Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
    Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Sanifort.jpg
Прегледи:1
Размер:60.5 КБ
ID:5759070
      Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        Това пази само от уроки, не става нито за дезинфекция нито за обеззаразяване на вода!.
        Благодарение на свойството му на силен окислител си е доста добър дезинфектант от масово достъпните .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

За дезинфекция на корабни резервоари сме ползвали Санифорт...
          Относно сребърните прибори - напълно е вероятно да има полза заради йоните... В края на краищата промишленото обеззаразяване на питейна вода става и с озон..
          Но разбира се при сребърни електроди ефекта ще е доста по-бавен и умерен (като хомеопатията )...
          Докато белината трепе наред
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Благодарение на свойството му на силен окислител си е доста добър дезинфектант от масово достъпните .
            Тука се замислих.

Колко силен окислител е калиевият перманганат зависи от доста фактори и най-значимият е pH. Той пак работи де, въпросът е колко лилава трябва да стане водата.

Впрочем то и с хипохлорита е така е така.

Ако някой иска дезинфектант работещ независимо от киселинността на водата, да си намери препарати за хлорен диоксид. Смесват се непосредствено преди употреба, после водата мирише слабо на озон вместо силно на хлор.

Коментар

Енд-юзърите са инструктирани да си закупят Санифорт, да прочетат ВНИМАТЕЛНО какво пише на опаковката и след третирането да изплакнат камерито ОБИЛНО с течаща вода.

Остава отворен въпроса с филтъра. Поради липса на опции за адекватно захранване препоръчания по нагоре в темата хубав УВ филтър отпада.
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

1 um текстилен филтър

УВ филтърът може и с батерийки да се захрани.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  УВ филтърът може и с батерийки да се захрани.
                  Ъ? Признавам си - хвана ме натясно

ХАРАКТЕРИСТИКИ

• максимален дебит: 240 л/час
                  • присъединителен размер: 1/4”
                  • максимално налягане: 8 bar
                  • UV-C доза: >300 J/m2
                  • мощност: 10 W
                  • електрозахранване: 220V, 50 Hz
                  • дължина: 270 mm
                  • диаметър: 50,8 mm
                  • тегло: 1,1 kg
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Ще споделя и моя опит . Вилата ми в Стара планина е със сондаж и кладенец и на всеки месец сипвам по едно шише белина или тризон . Водата не се ползва за пиене , а само за миене понеже мирише много силно на сероводород / явно има въглищни пластове /. Случвало се е някой препил приятел на сутринта да пие от крана , но до сега никакви проблеми . Така , че слагай смело хлор съдържащ препарат .

Коментар

Относно УВ обеззаразяването (не е филтър ) - пак на кораб карахме резервни УВ лампи, които са си консуматив - съвсем не бе евтино удоволствие...
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Една година светене им дават на УВ лампите . Скъпи са за професионално приложение , но за тези малките са под 100 лева .

Коментар

А за метода с озона - с озонатор ще стане ли работата? Ако примерно искам да дезинфектирам кладенец мога ли да топна маркуча на озонатора на дъното и да го ставя за няколко часа да бълбука?

Коментар

http://stroiteli.elmedia.net/sti/bg/...%B8_02743.html - малко информация .

Коментар

Един два плъха, няколко гущера удавени в кладенеца/извора как ще ги "обезвредите" с озонатор, ей това се опитайте да си ги предствите.

Реалността е следната, от където и да се извлича вода => груб филтър => фин микронен филтър => и ако се ползва за питейни нужди/малки деца химическа обработка(хлорни препарати) другите варианти са народни приказки и съпътстващите ги чревни разстройства, черни магии, уроки и т.н.
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                                Един два плъха, няколко гущера удавени в кладенеца/извора как ще ги "обезвредите" с озонатор, ей това се опитайте да си ги предствите....
                                Що да си го представяме като го имаше наяве... Не махала - цял град пиеше такава вода... Да, филтрите преди 'бутилирането' в тръбите никой не ги е отменял, но озонатора се справяше перфектно... Разбира се - професионална техника...
                                Относно 'домашните' УВ лампи - не съм сигурен дали ще вършат достатъчно ефективна работа... Неслучайно 'професионалните' са толкова скъпи и се сменят начесто - явно ефективността им пада...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X