Как да премахна външната тоалетна на къща която закупих скоро. Къщата си има две вътрешни, така че тази е излишна. За сега си мисля да извикам "медарката" да я изсмуче и да я зарина със земна маса. Има ли друг бюджетен вариант?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Премахване на външна тоалетна
Свий
X
-
От: Премахване на външна тоалетна
Ако къщата има двор и ще се занимаваш с агрофитнес, външна не е излишна. Е, ако е някоя съборетина или на неподходящо място...И що да хвърляш пари за медарка - някоя торба хидратна/хлорна вар отгоре за дезинфекция и заривай с пръст. До напролет ако слегне, пак пръст. Но ако си решил да строиш върху/до нея, нещата са други.
-
Аз засипах такава преди поне 4 години.Използвах не земна маса а дребен трошляк. Мястото не е поддало. Това място беше в далечният ъгъл на двора и няма да се използва. Там понякога горя дребни клони и листа. Догодина мисля да го заравня.''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.
Коментар
-
Подкрепям гошето, но мисля че може и без вар. Плюс - след няколко години ще имаш перфектен тор, еко, био и так дале, ако ти трябва де. Хм, в първите ТКЗС години у нашто село са изгребали всички нужници и - на новата овощна градина.
Дописвам. В единия ъгъл на двора до преди 50 години е имало стар нужник, който не е бил изгребван. Отгоре циментови плочи които преди десетина години пропаднаха с една педя. Засипахме го, трамбовахме и пак сложихме плочите. Миналата година плочите пак пропаднаха с 10ина см.Последно редактирано от jordanov sv; 23-10-15, 18:50.
Коментар
-
Може разбира се и без вар, предложих го като презастраховка. Вени, ако съдя по аватара ти си в крехка възраст(шегичка ей. Та по време оно имаше тн пионерски лагери и повечето им нужници бяха външни и редовно се дезинфекцираха с вар.
А след някоя годинка може и фиданка да се боцне там, но не сега, че може да "изгори" от пресния мат'рял, ако тоалетната е ползвана доскоро.
Коментар
-
Първоначално публикуван от гоше Преглед на мнениеМоже разбира се и без вар, предложих го като презастраховка. Вени, ако съдя по аватара ти си в крехка възраст(шегичка ей. Та по време оно имаше тн пионерски лагери и повечето им нужници бяха външни и редовно се дезинфекцираха с вар.
А след някоя годинка може и фиданка да се боцне там, но не сега, че може да "изгори" от пресния мат'рял, ако тоалетната е ползвана доскоро.
Внуците на наборите вече са доста попорастнали. Ходил съм доста по лагери.
Въпроса ми беше в друга насока. На вилата имам тоалетна, която, макар и вътрешна, ползва външна яма. Ямата се напълни, и това лято организирах друга. Та питах с идеята как да компресирам съдържанието на старата яма, която е относително недостъпна. Не ми пречи и така, ама все пак.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеима хитри бактерии, продават сеЖивотът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Вени, може би леко се отклоняваме от темата, но малко ми е непонятна идеята ти за компресията. Хем ямата е почти недостъпна, хем имаш нова, хем да компресираш матряла в старата... И аз се бях замислил за предложените от Ясен бактерии, но не ми е зор и все отлагам. То след тях вече миришело само на "paris nights", ама дали и обема намалява, ако някой знае да сподели.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеима хитри бактерии, продават сеВерно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнениеИзмама е. Пробвано неколкократно когато имахме септична яма.
Преди 4 г зарих външна септична яма,след две седмици минах с джипа десетина пъти и две години по късно копах канал за основа за ограда точно през средата на ямата без проблем или каквото и да било,даже лятна кухня мисля да правя отгоре.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Бактериите за септична яма не са измама и лично съм виждал как изяждат всичко до състояние вода за поливане. Но си имат особености и аз не претендирам да ги знам - примерно дали търпят перилни препарати и дали изискват тесни температурни граници. Или принудително аериране примерно
Коментар
-
Има писано - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=88319 .Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар