Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Едноетажна или двуетажна къща - кой вариант е по-евтин?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #46
  От: Едноетажна или двуетажна къща - кой вариант е по-евтин?

  Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
  Виждам, че си просто един ползвател и нямаш общо с изграждане и инсталиране на системи за отопление. Какво си виждал не е важно в случая. Да-водното подово е по-добро от подовото с ел-контур, но не защото другото е вредно. Не бъркай лъчистото отопление с подовото. Нямаме изсушаване на въздуха. Още безброй технически неща и...нямаме разширени вени, или друго. Просто в момента е по-скъпо.
  Просто споделих какво съм чул от човек на когото безрезервно вярвах и какво съм прочел (наистина като се замисля е било за по-старите системи сигурно). Въпреки, че причина за заболявания и досега се посочват подови отопления. Некакви массефекти, радиани и формули, ма съм далеч от идеята и желанието да ги разбера. Самият факт, че се споменава за такъв проблем с ефекта на "подутите прегрети стъпала" за мен го прави абсолютно непригодно. То е като тритиевите туби при часовниците - всички продавачи казват "няма страшно" , ама аз не бих прегърнал детето си с такъв часовник на ръката. Просто споделям мое виждане и не обременявам никой. За коли ли да си говорим и митове там, за друга електроника и материали и каквото и да е. Аз съм на бабешкия принцип - във всяка градска легенда има някаква истина. По ми е спокойно така. А да се отрича нещо, за което не се знае само с "аз немам такъв проблем" не ми звучи убедително.... Пък да си търся белята насила...
  Ама се отплеснахме.
  Иначе по темата - защо да е съпоставимо едноетажна и двуетажна къща като разход - една от най-скъпите конструкции - покрива при двуетажна е с много по-малък размер относно общата жилищна площ. Още да не говорим за термомостовете от плочите на основата - проблем който го няма при втория етаж. На мен втория етаж ( ако може да се нарече така една стая от около 40 кв) ми е винаги топъл и без отопление особено. Много стъкла ( добри разбира се) добра покривна изолация и всичкия топъл въздух който идва отдолу си я потдържа в поносима температура. Пък и кефа да си гледаш от малко по-високо не е за пренебрегване. Особено при малък двор е голям плюс. Това разбира се са мои лаишки виждания и не искам да споря с никои професионалисти, специалисти, професори и т.н.... Нали за това е форум. Не е катедра от ВИАС .
  висете отпуснато

  Коментар


  • #47
   От: Едноетажна или двуетажна къща - кой вариант е по-евтин?

   Реших да е малка едноетажна къща от 75 кв с 2 спални и двускатен покрив 10 на 7.5м. Имам идея да се направи един килер в коридора и след акт 16, в килера да се направи една стълба за подпокривното пространство и там да е една спалня за гостите и склада. Въпросът ми е сега в коя част на мястото да бъде разположена къщата? Бяхме убедени, че верандата ще гледа към Пловдив, т.е. да е със северно изложение, но отидохме на гости и се убедихме, че наистина от южната част ще е подобре верандата, та засега се чудим как да бъде къщата. Дали да е по средата на парцела. След време искаме и гараж да се направи като допълващо застрояване от северната част, но май там не може, защото там е ажурната ограда. Ще се радвам да разбера какви са вашите мнения.

   Коментар


   • #48
    От: Едноетажна или двуетажна къща - кой вариант е по-евтин?

    Има ли развитие някакво?
    Спортидж 2.0 ТДИ 2000г. Ceed 1,6 CRDI 2010г.Каравана Антарес 390 2015г.
    Карайте ПРЕДВИЖДАЙКИ!!!! Така и спирачки ще сменяте по- рядко.

    Коментар


    • #49
     От: Едноетажна или двуетажна къща - кой вариант е по-евтин?

     Погледни историята на публикациите. Генератори ,сондажи,телеграфен стил.
     Може да са построили и да са продали вече. Няма сми. да се търси повече инфо.
     Sent from my Nokia s fenerche

     Коментар

     Активност за темата

     Свий

     В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

     Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

     Зареждам...
     X