Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измазване на комин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Измазване на кумин

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
    Е тухнена зидария трудно ще я измажеш само с теракол, пък и е безсмислено. Теракола не можеш да го мажеш на дебел пласт, трябва пълнеж.
    Маже се, с малко повече търпение и внимание докато го приготвяш. Ако трябва на няколко слоя. Ако с влакна - още по-добре.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Измазване на кумин

Съгласен със Спарки. Дори като чета "специалните" съвети се чудя в кой век живеем. По добрите магазини за материали отдавна има какви ли не готови топлоустойчиви готови смеси за измазване и зидане. На двете вили са ми зидали и мазали комините и камините с такива смеси. Някой трябва да се изпичат, някой не ..... Пък за такава малка квадратура като в случая съвсем няма да е скъпо....
      висете отпуснато

Коментар

От: Измазване на комин

Измазах с хоросан и повече цимент. Стана здраво и се надявам да не се подкожуши от топлината. Като свалих тапетите и сложих мастар се оказаха стените доста криви. Незнам как да подходя. Мисля да шпакловам, но ми се струва че няма да се получи. Необходимо ли е при шпакловане да се слага мрежа или мога директно върху хоросановата мазилка да спакловам?

Коментар

Не е нужна мрежа(според мен). Но аз бих поставил някакви облицовъчни плочи-тип камък, с които се изравняват повърхностите и дават много красота.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
            Не е нужна мрежа(според мен). Но аз бих поставил някакви облицовъчни плочи-тип камък, с които се изравняват повърхностите и дават много красота.
            Става въпрос за комин минаващ в стената на стая. Съборих стената поради изкопаване на мазе за парно помещение и слизане на комина до него. В стаята вече няма оставена розетка. Не искам да лепя нищо по стените, защото и без това са малки стаите. Тази е 3,60м х 3,95м. За това питам да слагам ли мрежа по стените при шпакловане. Над покрива комина ми е все още на тухла, само с излята плоча и капчук. Мисля като имам време да залепя 2см фибран и да го шпакловам, но може и да не се случи тази година.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
              Става въпрос за комин минаващ в стената на стая. Съборих стената поради изкопаване на мазе за парно помещение и слизане на комина до него. В стаята вече няма оставена розетка. Не искам да лепя нищо по стените, защото и без това са малки стаите. Тази е 3,60м х 3,95м. За това питам да слагам ли мрежа по стените при шпакловане. Над покрива комина ми е все още на тухла, само с излята плоча и капчук. Мисля като имам време да залепя 2см фибран и да го шпакловам, но може и да не се случи тази година.
              Мрежата е повече против напукване. Ако имаш някакви стари пукнатини по стената - сложи.

Зависи и с какво ще шпакловаш. С теракол или нещо от сорта, ще иска две ръце, защото първата няма да покрие напълно мрежата. С теракола иска пердашене с дунапренена маламашка. На гипсова шпакловка не съм виждал някой да слага мрежа.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Шпакловай с Дуоконтакт на Баумит с мрежа и изпердашвай както е казано по-горе. Ще стане като фина мазилка. Дуоконтактапозволява по-дебел слой, ако има нужда на някои места.
                БИО пчелен мед и пчелни продукти
                0888 66 59 73

Коментар

Не слагаи фибран,пожароопасно е!Сложи каменна вата и шпакловай.
                  MG RACING

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X