Обява
Свий
Няма добавени обяви.
преправяне на калкан
Свий
X
-
преправяне на калкан
...здравейте колеги.Понеже сега е времето да обисляме задачите за догодина имам следния казус:на снимката е дома в който живеем.На калкан е от двете страни,но това,което се вижда като мокро,падане на мазилката ме кара да преправя някак покрива.Идеята ми е да се преработят калканите,за да се избегне това,което се вижда,отгоре.Не ми се сваля целия покрив и затова приемам всякакви варианти.Мисля си дали е възможно да се свали надграденото над покрива и да дойде на нивото му и да се наднесе за да се избегне оливането...Нека да помислим заедно и да ми дадете някоя идейка.Благодаря ви
HUSGVARNA 630 SMR
PEUGEOT PARTNER 2,0 HDIТагове: Няма
-
От: преправяне на калкан
Не се вижда добре, но мисля, че с една подмяна (ако има) на ламаринената обшивка по борда много неща ще се оправят. Като допълнително може и да се обруши съществуващата мазилка (в участъците, където и ако има подпухнала), грундиране на калкана с дълбокопроникващ грунд, изравнителна варо-циментова мазилка по участъците и за финиш - някоя от декоративно-водоотблъскващи мазилки.
Нищо сложно само трябва внимателно да се спазват технологиите.Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
-
...калкана е покрит по класическия начин-с цигли,но при дъжд особено с вятър се олива стената в горната част,та ми се искаше да разидам тухлите над покрива,които оформят калакна фактически,да слезат на нивото на циглите и да се наставят/...удължат / гредите като се наднесат така,че да се получи стряха,около 40/50 сантима,но дали ще се получи...здраво,и дали е възможно,после мазилката е ясна,ще се прави изолацияHUSGVARNA 630 SMR
PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI
Коментар
-
Възможна е стреха , и ще да бъде здрава , но с цената на немалко усилия.Столиците ще трябва да се удължават , да се прави нова перпендикулярна конструкция по наклона за разпределение , която на свой ред да се носи от допълнителен ст.б. борд, за който да се прави място в калканният зид /или бетонов борд ,раззиждания, подзиждания и прочее.
Така и така ще се прави топлоизолация, та.... послушай съвета за добър борд с водооткап, и силиконова фасадна боя или водоотблъскваща мазилка. Да не вземеш обикновена циментова , защото пак ще виждаш подобни влажни петна.
Аз бих съчетал плюсовете от двата подхода, като новият ламаринен борд може да бъде наднесен с подходящо укрепване и да е с функцията и на малка стреха.
Коментар
-
И аз също мисля ,че добър борд с водокап монтиран здраво ще реши частично проблема.Няма как при вятър да не се мокри но поне няма да олива.Ако правиш и изолация обърни внимание на детайла ламаринен борд- изолация.При монтажа на ламарината не забравяй ,че изолацията ще надстърчи с определени см.Ако само кърпиш мазилката свали всичко обрушено, грунд и мазилка.Аз бих ползвал цименто-пясъчна без вар с донавка за "лепливост" както и казват, става по здраво.След изсъхване на мазилакта отново внимание на детайла ламаринен борд- мазилка.На комина да не забравиш нова шапка...........и не е зле още една две снимки малко по детайни.Успех.Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар