Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обръщане на ПВЦ прозорец, как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обръщане на ПВЦ прозорец, как?

Смених дограмата и трябва да подмажа прозореца , как става?
    Разтояниетокоетоще трябва да запълвам е около 3 на 3 см.
    Мисля да използвам гипсокартон от към прозореца и да запълня от към стената с гипс.
    Как да фиксирам картона?
    Може ли да ползвам само гипс и ще залепне ли за картона?
    Приемам всякакви мнения и идеи, само не ми препоръчвайте майстори, предпочитам аз да се уча и да се мъча отколкото друг да се учи и аз да му чистя.
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

От: Обръщане на ПВЦ прозорец, как?

Щом си се спрял на гипс, ползвай или обикновен строителен гипс или гипсово лепило, с което няма да има проблеми при залепването на гипс-картона, достатъчно е, основата да е здрава и чиста.
    За финал, шпакловай с гипсова шпакловка върху алуминиев профил за оформяне на ръба.
    Това е най-общо и кратко казано на тема "обръщане" от вътрешната страна на стаята.
    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Преди да започнеш погледни дали някоя от дървените порложки не ти пречи.Ако има такава не я вади а я отрежи, огледай пяната и по същия начин.Основата я обезпраши и ползвай някакъв грунд- бетонконтакт.Това с картона може и да ти се получи.......купи си завършващ П профил за картон, обканти отвора с него/към дограмата/ после си нарежи картона на ленти по размер, монтирай ги в профила след това запълни с гипс или каквото си решил остатъка.Когато приготвяш картона го изреши няколко мм по къс от нъжното защото ръбохранителя ще ти надстърчи и ще избягаш от равнината от стената.
      Успех
      Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Наскоро обръщаха продорците на едни познати с гипсокартон. Ползваха някакви готови парчета с ширина 10 см. Всички бяха абсолютно еднакви и правилно изрязани. Та предполагам че има готови заготовки за обръщане. Лепяха ги с някаква полиуретанова пяна - но, такава която почти не раздува. Ползваха алуминиеви ъгли със залепена на тях мрежа, която покрива пълнежа и малко от старата стена. Имаха си специални телескопични разпънки, с които фиксираха картона, докато стегне пяната. Понеже картона беше по-широк от нужното, излишъка го премахнаха с едни едни рендета - виждал съм ги в Практикер по 5-7 лева. Шпакловаха с гипс и всичко заспа. На някои места шпакловаха и с теракол, защото старата стена беше с мазилка и без шпакловка.
        Последно редактирано от bullet_pk; 18-09-14, 07:55.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

П профила може да го залепиш с монтажно лепило............или с рапиди което не е препоръчително.Нека вертикалите порпрат горната хоризонтала.
          Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
          GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
            Наскоро обръщаха продорците на едни познати с гипсокартон. Ползваха някакви готови парчета с ширина 10 см. Всички бяха абсолютно еднакви и правилно изрязани. Та предполагам че има готови заготовки за обръщане..
            Това са точно подложки за транспортиране на плоскостите.
            Във складовете и борсите е пълно със такива и по готините търговци ги подаряват.

Коментар

Досега все аз съм си обръщал прозорците, и винаги го правя горе-долу по гореописаните начини, само че вместо гипскартон ползвам 2 см фибран, в твоя случай тъкмо като сложиш и пълнежа и ще покрие 3-те см. Лепя фибрана с лепило за топлоизолация (с фибри вътре дето е), после отгоре шпакловам пак със същото лепило с фибри, и накрая с гипсова шпакловка, и задължително с алуминиеви ъгълчета, при тебе може да ползваш и такива с мрежа направо. Няма нищо сложно общо взето. А да, преди това задължително обезпраши повърхностите и сложи дълбокопроникващ грунд, за по-сигурно.
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Привет,
                надявам се и моето включване да бъде полезно след всичко, което препоръчаха преди мен.

Няма да кажа нищо ново, но ще се опитам да бъда полезен, споделяйки собствения си опит малко по-подробно.

След като си смених дограмата и аз взех решение да се заема сам с обръщането. В общи линии, всички съвети, които успях да намеря, са същите, които са споменати в темата досега.

Проблемът при мен беше, че колко и полезна да беше информацията, която намерих, тя беше прекалено обща за човек, сблъскващ за първи път с подобна задача.

Като начало и аз последвах съвета, който е дал alex052, и реших да използвам завършващ П-профил за гипсокартон. Въпреки всички негативи (нарушаване целостта на профила и евентуално компроментиране на качествата му), реших да го закрепя с къси рапидки, като по този начин доста се улеснява задачата с правилното фиксиране на гипсокартон-а (особено във вертикалните части).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1050214.jpg
Прегледи:1
Размер:112.1 КБ
ID:5611646

По трудния начин, установих, че е много полезно, П-профила да бъде продупчен преди да бъдат направени опити за захващането му за дограмата, за да се избегнат евентуални изкривявания - неизбежни за начинаещ икономист, занимаващ се с каквото не му е работа, дори използвах предварително разпробития П-профил като шаблон и разпробивах леко самата дограма, преди захващането с рапидки, тази процедура отпадна с натрупването на малко опит.

За да избегна напукване, в уградения с червено участък използвах стъклофазерна лента:

Име:P1050216.jpg
Размер:104.3 КБ
ID:5611651

Име:P5120010.JPG
Размер:135.5 КБ
ID:5611652

В общи линии е това.

Както бе споменато по-горе, за по-сигурно, след обезпрашаване на основата, използвах бетонконтакт за грундиране.
                За запълване испозлвах гипсово лепило, тъй като има доста по-голямо време за използване на готовата смес от гипс-а.
                И като последен съвет - ако се използват ръбохранители, може би е добра идея да бъдат минати с блажна боя, тъй като ако има участъци от тях, които не са покрити при шпакловането, те не се покриват от латекс-а и прозират.

Име:t3.jpg
Размер:53.7 КБ
ID:5611655

Поздрави и успех

Коментар

Ако са от хубавите, ръбохранителите няма нужда да се минават предварително с каквато и да е боя, покриват се идеално с латекса, разбира се зависи и от латекса. Така или иначе, като се шпакловат и като ги ошкуриш после, самия видим ръб е всъщност самия метал, но се покрива без проблем с латекса. Самите ръбохранители се слагат като на няколко места по дължината нанесеш малки топки шпакловка и после слагаш алуминиевия ъгъл и притискаш докато ти хареса :-) После нанасяш равномерно с маламашката шпакловка и готово. При тази операция разтвора трябва да е средногъст, ако е рядък се стича, ако е много гъст пък е възможно да се получат "ямки" или да задира на места. И аз като обърнах първия си прозорец досега не бях го правил, но се оказа, че няма нищо сложно.

В ютуб, вбокс и "Мисия моят дом" има много клипове по темата, прегледай някоко и си готов да започнеш :-)

Успех, и после да покажеш майсторлъка ;-)
                  Hristo Draganov
                  http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Ама защо толкова усложнявате толкова проста работа?

Коментар

Горе долу ми се изясни, с още някой и друг клип от нета и съм готов да се пробвам.
                      Цвета, кажи по-простия начин, не си говорила с майстори, те ми го представиха като много сложно, едва ли не като мозъчна хирургия и всеки ми обяснява колко е трудно и сам няма да се справя, а те за 300 лв ще ми помогнат и ще го направят за един ден.

Още един въпрос, усвоил съм терасата на панелен блок, мога ли да боядисам грапавата мазилка с латекс или да ползвам фасаген?
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

първо фиксираш стената с дълбоко проникващ грунд, като изсъхне мажеш фасаген или латекс за баня.Но ако си я усвоил правилно ,т.е статало е част от стаята или кухня, не е нужно горните два латекса, а нормален.
                        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Работата е елементарна,това го правих преди години с гипскартон и подпрозоречна пола от паркет ламинат ,щото ми беше останал доста.СНатиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM01103.jpg
Размер:107.6 КБ
ID:5611956Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM01104.jpg
Размер:121.6 КБ
ID:5611957лед като си бях произвел дограмата/бях разработчик дограмист в столична голяма фирма преди години/лупнах "Рехау"с двойно усилена армировка,трябваше сам да си кърпя около нея ,та така с картонче и гипсово лепило!Ако сега ми се наложи обаче ще използвам лепило на "Мапей"П10 и аквапанел ,въпреки това толкова години нищо не е мръднало!
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Аз обръщах с циментов разтвор. Направих си нещо като импровизиран кофраж и напълних с мистрията. После шпакловане и алуминиев профил в ъгъла. Стана доста бързо и най-важното - здраво.
                            Александър

Коментар

Здравейте.При мен се прави саниране на блока и ми смениха стара алуминиева дограма със пвц. Отвън прозореца опира на старо обръщане със топлоизолация.Имах стара 5 см която надградиха.Отвътре имам залепен два см. фибран.Понеже новия прозорец е по-малък от стария, се получи
                              разстояние от 3 до 5 см. запълнено с пяна ,между дограмата и стената.А челно от дограмата до фибрана на стената около 4см.Така имам за запълване правоъгълник 5 на 4 см.С какво е най-добре да го обърна.Лента гипсокартон залепена и запълнена с гипсово лепило, парче фибран или стиропор , или направо с метален ъгъл и гипсово лепило.Трябва ли да се застъпи дограмата с обръщането ?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180502_094152.jpg
Размер:140.3 КБ
ID:5788259Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180502_094157.jpg
Размер:81.9 КБ
ID:5788260Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180502_094205.jpg
Размер:115.1 КБ
ID:5788261
                              CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X