Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Абсорбатор без вентилатор за кухнята ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Абсорбатор без вентилатор за кухнята ?

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
    А съвет за абсорбатор без комин. Нямам комин, няма и как да пробия някъде....
    Какво е това помещение? С въздуховод или ПВЦ тръби може и на 50 метра да закараш дима.
    Абсорбатор без комин има, но са с много малък ефект. Той просто филтрира дима.
    Последно редактирано от kozeboy; 20-01-14, 18:47.
    0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Бе, на мен не ми е проблем да си купя абсорбатор с всичките му екстри.
      Ама, онази вечер бях на гости на приятел. На единия котлон се варят картофи, на другия се пържат кюфтаци. повече от половината смрад и пара остава в кухнята. А в барбекюто на двора /остъклено отвсякъде/ на същия приятел, преди време вреше голем казан с курбан чорба. И с комин 2м. дърпаше всичко..?
      П.П. Даже и цигарения дим.
      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
      -----------------------------------------------
      Питието определя съзнанието....
      -----------------------------------------------
      0887770735

Коментар

И с комин 2м. дърпаше всичко..?
        П.П. Даже и цигарения дим.[/QUOTE]
        Мойто изделие 3 в1 -пещ.барбекю и пушилня има комин 4 метра квадрат 25на 25 см./Даже има снимки във една тема във Форума/ и ми дърпа дима от цигарата от около 1 метър разстояние.
        Прави го без да се чудиш!
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Почти съм сигурен че нищо няма да стане. Ако няма вентилатор парите ще обазуват конденз и ще се връщат най-малкото на плота.
          Не сравнявайте горещи газове с температура 200 градуса с пара от тенджерка с макарони която докато стигне до фунията ще е 40 градуса.
          При минус градуса заради температурата на стаята и котлона може да се получи нещо но...
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
            Какво е това помещение? С въздуховод или ПВЦ тръби може и на 50 метра да закараш дима.
            Абсорбатори без комин има, но са с много малък ефект. Той просто филтрира дима.
            НЯМА как да изкарам комин никъде, остава ми този с малкия ефект, но какъв да е ???

Коментар

НЯМА как да изкарам комин никъде, остава ми този с малкия ефект, но какъв да е ???
              Мале, да не идвам с молива....и кангото! /над вратата...?/

1. http://www.doma.bg/%D0%B0%D1%81%D0%B...omat-p9919.htm
              2. http://www.technohit.bg/products/201...h-smeg-ksec6b/
              3. http://www.doma.bg/%D0%B0%D1%81%D0%B...INOX-p9923.htm
              4. http://klimastil.com/аспиратори/jet-...tair-fs3012m60
              5. и т.н.

Търси такива с филтри, които се мият и се ползват пак. Помня на баба ми машината имаше едни филтри, като от дебел плат...
              0885600006 - Чичо Коце

Коментар

НЯМА как да изкарам комин никъде, остава ми този с малкия ефект, но какъв да е ?
                Абсорбаторите без изход от помещението работят с филтри с активен въглен. В зависимост от интензивността на използване филтрите са ефективни 2-3 месеца. Това е консуматив с цена средно 20-25лв. Не за всички марки и модели се предлагат такива филтри. Със сигурност абсорбатори и резервни филтри за тях предлагат Тека, Пирамис и Лексгруп.
                Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Пише за някакви химически филтри, но съм скептичен, и аз моля за АКЪЛ по въпроса.
                  Ванка, имам същия проблем и сложих филтър с активен въглен на вече съществуващия аспиратор и се превърна в абсорбатор.
                  Върши работа, доколкото в кухнята са само микровълновата и тостера.
                  Печка, фурна и скара са на балкона.

Коментар

Пише за някакви химически филтри, но съм скептичен, и аз моля за АКЪЛ по въпроса.
                    През 1990 г. бях в Италия на гости и живях в апартамент в Милано. Имаше адсорбер, който нямаше изход навън, беше вързан само в "мръсния канал преди мелачката с дебела Ф 50 ПВЦ тръба. Не миришеше при готвене, не охлаждаше помещението, не съм го разглобявал и чистил. Предполагам, че имаше компресор и кондензатор за влагата, не вярвах, че просто изхода му е вкаран в "мръсния" канал. Много ми беше интересно, но тръбите бяха твърди и залепени.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Намерих му "цаката", но сега остава въпросът за фирма на която да занеса филтъра с активен въглен да ми го смени.
                      Трябва да се смени и филтриращият плат/материал преди кошницата с активен въглен.

Знам че може и сам, но питам за читава фирма към която да се обърна за подмяна???

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                        Бе, на мен не ми е проблем да си купя абсорбатор с всичките му екстри.
                        Ама, онази вечер бях на гости на приятел. На единия котлон се варят картофи, на другия се пържат кюфтаци. повече от половината смрад и пара остава в кухнята.
                        "Смрад" на "кюфтаци", викаш... вони та не се трае...

Иначе сериозно - на приятелят ти нещо не му е наред схемата. Абсорбатора ли е слаб или друго, не е ясно. При нормално работещ и ефективен абсорбатор миризма почти няма, изсмуква я на 95%. Отдавна ползвам и съм ползвал всякакви от най-евтини до средно скъпи, повечето вършат работа. Последните ми две къщи кухнята и дневната не са разделени с нищо, като при втората аз премахнах преградите, точно защото абсорбаторите вършат работа и не мирише на гозби. Като го купуваш гледай мощността на вентилатора да е минимум 150W (не сборната мощност, както я цитират по доста магазини и включва и други консуматори, като крушки за осветление, например). Аз предпочитам абсорбаторите с два двигателя, защото дърпат по равномерно/пълно миризмите. При монтажа е задължително да има и клапа, която да се затваря - едно за да не дърпа топлото от стаята, друго за да не връща отвън други миризми.
                        Обратното - схемата с "естествена вентилация", отваряне на прозорци и прочие ти гарантира, че ти и домочадието ти, както и всичките ви дрехи, ще смърдите на столова.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          В старите кухни едно време си е било така. Действа като комин.
                          В старите кухни отдолу стои печка на дърва (или даже огнище), а уплътнения на прозорците няма.
                          Съвременен котлон топли само тенджерата и всичко е уплътнено. Откъде ще дойде тая циркулация?
                          Тия с активен въглен, само прискат сажди и нищо не вършат. Имах два такива и после ги преправях да духат в комина.
                          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от Vitku Преглед на мнение
                            ... Абсорбатора ли е слаб или друго, не е ясно. При нормално работещ и ефективен абсорбатор миризма почти няма, изсмуква я на 95%. ...
                            Малко нещо преувеличено твърдение. Имам аспиратор (не абсорбатор, който просто превърта въздуха), който е в състояние да направи осезаемо течение и в съседната стая, но въпреки това миризми си има. Част от парата/изпаренията при готвене си отиват настрани. Ако ще слагаш нещо с мощност да засмуква всичко, то най-вероятно ще започне да ти засмуква и манджата.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X