Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървени траверси и варианти за терасиране на двор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дървени траверси и варианти за терасиране на двор

Някой знае ли от къде могат да се купят изгодно дървени траверси?
    Открих обява за търг от Национална компания железопътна инфраструктура за продажба на използвани дървени траверси, но е за големи количества.
    Необходими са ми около 100 - 150 бройки.
    www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
    0898777327

От: Дървени траверси

Какви ти трябват.Нови или употребявани.Размер.

Коментар

Заради цената предпочитам да са употребявани.
      Тази бройка съм я смятал при стандартния размер - 15х25х250 см., но размера не е твърдо фиксиран. Ще ги използвам за подпорни стенички при терасиране на двор.
      0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
        Тази бройка съм я смятал при стандартния размер - 15х25х250 см., но размера не е твърдо фиксиран. Ще ги използвам за подпорни стенички при терасиране на двор.
        Звънни ми да ти разкажа, понеже го правих същото упражнение. Даже мога да ти снимам резултата, ако искаш. (О889 6298 22, ако го нямаш)
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Класическите такива са импрегнирани с креозот. Едно че след това смърдят на дърта ЖП гара няколко поколения, особено лятото като ги пекне жегата, и второ има съмнения че креозота е канцерогенен. Още ли искаш траверси в двора си?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
            Звънни ми да ти разкажа, понеже го правих същото упражнение. Даже мога да ти снимам резултата, ако искаш. (О889 6298 22, ако го нямаш)
            Благодаря Димо. Имам ти телефона . утре ще ти звънна в човешко време.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Класическите такива са импрегнирани с креозот. Едно че след това смърдят на дърта ЖП гара няколко поколения, особено лятото като ги пекне жегата, и второ има съмнения че креозота е канцерогенен. Още ли искаш траверси в двора си?
            Имам двайсетина такива в двора и не съм усетил някакви миризми около тях, но са доста отдавна и явно вече са се отмирисали. Относно канцерогентността им сигурен ли си, защото това е по-притеснително.
            0898777327

Коментар

В моя двор е терасирано с траверси и направени доста пътеки, но с бетонни. Имахме познат, работещ в подръжката на ЖП линиите. Вземахме ги без пари, само товаренето и превоза. Превоза беше от нас, товаренето ставаше с мотокар. Имахе и дървени, но тях за огъня. Както спомена спарки, доста дълго мирише от дървените. Иначе терасите стават много хубави. Пътеките също не са мръднали. Имам необходимост от още малко траверси за една стеничка, но нямам вече транспорт, а и кой да ги товари. Намерих едни бетонни колони, насечени на около 1м. Мисля тях да ползвам и да си издялам счупените места на равно.
              Скоро минах от мястото, където товарихме на времето траверсите, има доста бетонни и 15-20 дървени. Мога да попитам отговорника на гарата, но от Русе доста далеко ще ти е.

Коментар

Канцерогенни са,аз също щях да те предупредя,но колегата ме е изпреварил.Бих ти препоръчал пак траверси само че бетонни.

Коментар

Нали не иглолистни?
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

В интерес на истината, миризмата не е от импрегнацията, понеже на втората година почти изчезна - излиза, че е от това, което тече от самите машини... щот на гарите мирише и чакъла, а него едва ли го импрегнират.
                    Същото упражнение може да се направи и с обикновени букови "метровки" за огрев, стига да не се иска по-голяма дължина - правихме го още по соца на една вила, която имахме тогава и докато я продадохме няколко години по-късно не бяха нито изгнили, нито изядени... ама там беше яко суша, с изключение на зимата.
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      В интерес на истината, миризмата не е от импрегнацията, понеже на втората година почти изчезна - излиза, че е от това, което тече от самите машини...
                      И стълбовете, дето са импрегнирани със същото миришат така. Даже като са седяли дълго време изправени и после ги гътнеш се размирисват наново. Не мога да си го обясня, ама вече 2 пъти ми се случва да констатирам това. Може през годините да са били мазани допълнително или нещо такова.

Относно канцерогенноста - има съмнения за такава, особено на по-старите. Поразрови се из интернет и ще намериш информация. Въпросното вещество е забранено за употреба освен от лицензирани предприятия.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хм, вие направо ми разбихте концепцията .
                        Поразрових се, и наистина доста информация открих, където се споменава, че не е препоръчителен продължителен контакт с такива материали.
                        Благодаря за предупреждението, не подозирах, че може да имат подобен ефект.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Още ли искаш траверси в двора си?
                        Май вече не съм толкова убеден...

С бетонни траверси става хубаво и здраво, но няма да се справя, защото всичко ще си правя сам, а те са много по-тежки и не виждам как бих могъл да ги местя и подреждам.
                        Значи, ще минавам на план "Б". Имам доста дървен материал (дъски, талпи и греди), който обмислям да използвам в този случай. С какво ще препоръчате да го импрегнирам, за да издържи по-дълго?
                        0898777327

Коментар

...С бетонни траверси става хубаво и здраво, но няма да се справя, защото всичко ще си правя сам, а те са много по-тежки и не виждам как бих могъл да ги местя и подреждам.
                          Не са много по-тежки от дървените,дето биха имали поне сравним ефект.Карай с бетон или както си намислил.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

С бетонни траверси става хубаво и здраво, но няма да се справя, защото всичко ще си правя сам, а те са много по-тежки и не виждам как бих могъл да ги местя и подреждам.
                            Следващ вариант - бетонови бордюрни блокчета. Пак става хубаво и най-вече трайно, особено ако са укрепени добре. С речни камъни и бетон става още по-добре - направо приказка. Справка - ловеца на тигри и къщата му.

Но във всички случаи си е доста бачкане, особено ако двора ти е с голяма денивелация. Ако стените са по-високи от 30-40 сантиметра иска и поясче отгоре и отдолу с арматура, иначе след 20-ина години ще се прави наново.

Дано се сетя утре да снимам каменните зидове на село, както са укрепени сега. Оригинално не бяха с пояси и бяха тръгнали да се разхождат. Вярно, на над 40 години бяха, но все пак...

Коментар

Бачкането не ме плаши. Плашат ме кинтите, които излиза цялата сметка, за да се направи хубаво.
                              Иначе денивелацията си е доста. Имам да правя две основни подпорни стени. Едната е с височина около метър, а другата с височина към два метра. Сумарна дължина към 60 метра. С бетон май излиза най-евтино, но ще го лея само в краен случай, защото не съм му привърженик точно за двора. Предпочитам естествени материали.
                              Част от стената я иззидах с камъни и стана и хубаво и здраво. Ама за всичко... много камък ще трябва...

П.П. Май трябва да прекръстим темата, че вече не става въпрос за дървени траверси, а за съвети за изграждане на подпорни стени
                              0898777327

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X