Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ремонт

Към момента ,допускам че разсъждаваш на база твоята снимка на една подова бетонова настилка.Затова,вероятно си и толкова самоуверен в мненията си .
    Но...,въпроса е за плоча,не за настилка.Тази плоча ще се обитава отдолу,ще носи покрив или полезен товар отгоре.Оттук произлиза всичко за което аз писах, а всичко за което ти писа, е за една обикновена настилка/която между другото на снимката, не видях да си я защитил отдолу/.

Коментар

Добре де, нали се разбрахте вече?
      Плочата ще струва толкова колкото казва Ронин, а конструкцията трябва да е такава каквато казва Алекс..
      Не се дърлете излишно!

Аз пък предлагам да си направиш колега плоча.. Успех в ремонта и желая качествени майстори!

Коментар

При цялото ми уважение към всички,защо никой не казва колко време ще се ползва имота и какво ще се случи ако недай си боже конструкцията с новата плоча се срине.Умишлено не питам за пострадали гости.На времето имаше полски автомобилен състезател:Собиеслав Засада.Показаха му един завой и му зададоха въпроса:"Може ли в този завой да се влезе със 120км/ч?"Отговорът беше:"Може дасе влезе и с 200 км/ч;никой не говори за излизане от завоя!"На пръв поглед коментарът няма връзка с въпроса,но аз мисля,че аналогията се вижда и с невъоръжено око.

Коментар

Е..... Аз имам няколко къщи,квадратурата е доста,към 500-600 квадрата,както на открито,така и на закрито.Снимката е пода на работилницата която сам си построих,както и узаконих отново сам щото нямам строително образование се наложи да дам 50 лв. на строителния техник на общината да ми изготви скица ,дебелината на плочата е между 20 и 30 см. и е около 5 см над кота 0..........Под плочата има 30 см подложка от чакъл 50/50 речен пясък камъни !Единствено имах съмнение дали да анкерирам мрежата към темела(основата) по цялата обиколка ,но в "книгите" пише че не е задължително,въпреки това в късата част "лицето" е анкерирана с Ф20.Забележки ?А и още около 40 см. от темела навътре и навън стоят в четирите ъгъла 4 бр. стъпки за колони по 100х100х100 сантиметра също армирани !

п.п Спирам по темата и започвам да спамя !
          Последно редактирано от Roninn; 06-01-13, 21:21.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от vesvas5 Преглед на мнение
            При цялото ми уважение към всички,защо никой не казва колко време ще се ползва имота и какво ще се случи ако недай си боже конструкцията с новата плоча се срине.Умишлено не питам за пострадали гости.На времето имаше полски автомобилен състезател:Собиеслав Засада.Показаха му един завой и му зададоха въпроса:"Може ли в този завой да се влезе със 120км/ч?"Отговорът беше:"Може дасе влезе и с 200 км/ч;никой не говори за излизане от завоя!"На пръв поглед коментарът няма връзка с въпроса,но аз мисля,че аналогията се вижда и с невъоръжено око.
            Няма никакво значение колко време ще се ползва имота и за какво..
            Алекс е писал какво трябва да се направи за да стане безопасно..

Коментар

Моята къща е строена 1950г. и е с каменни основи и еднометрови дебели стени на долен етаж и 60см на втори плътна печена тухла за какво са му били на стареца/лека му пръст/ ми трегери и колони,пула се и в нея и в тия на комшиите из квартала ,нема трегер ,нема колона ,само плочи и гредоред!Просто така се е строило едно време!Иначе Ронин си отговаря конкретно, колко ще струва-толко и толко,за какво е спора?Тия усилвания на сгради имат смисъл за големи паянти,но са много скъпи и си струва ако вдигаш нагоре,ще трябва копаене и на външни усилващи основи, изобщо дебела работа!/Само проектите са между 700 и 1500лв./
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Всичко е много относително и не се знае конструкцията на колегата каква е. Това че е гредоред не означава че конструкцията надолу няма да издържи. Мога да дам пример: имаме къща която беше гредоред, изба изградена с каменен зид дебел около 50см. Направо изляхме плоча с необходимата армировка без да пускаме никакви колони. Нагоре зидовете са на около 1м в страни от размерите на избата. Така и на етажа сложихме плоча с армировка без никакви колони. Подчертавам че зидовете са от камък и са около 50см широки.
                Сега наследявам една къща на гредоред и там мисля да лея плоча. От трите страни е вкопана в бряг и зидовете са камък. Предната стена е кирпич, та мисля да се събаря само предната стена и да се изгради наново с тухли и колони, а другите няма да има нужда от колони.
                Много е важно каква е сградата. И плочата не е задължително да е 10см. На много места съм виждал 7-8см плочи.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  От учебника "Строителна механика" за техникумите !...
                  Смятането кубатура на паралелепипед и остойностяването въпросната кубатура по актуалните цени на бетона, всъщност, е грамотност от прогимназията. Един-единствен учебник, по един-единствен предмет, за един-единствен курс, при това от техникум - по никакъв начин не осигурява достатъчна квалификация за решаване на поставения проблем.
                  Не ме разбирай погрешно, аз по никакъв начин не съм привърженик на тенденцията - за забиването на всеки пирон да се изисква конструктивна обосновка, придружена със изписването на купища хартия (и плащания; плащания; плащания). Така в последните години, чрез административни мерки, се осигури "заетост" на маса непрокопсали архитекти. Конструкторите, гледат отстрани и също "точат моливите". Въпреки, че дължа солидарност на гилдията, явно все-още не съм "загладнял" достатъчно.
                  И все-пак, добавянето на мащабни стоманобетонни елементи, към ...неясно какво - си е сложна и отговорна задача, която не може да се реши така елементарно!
                  Последно редактирано от davc; 06-01-13, 22:06.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ужасяващо е, че дори разумни хора с професионални занимания изискващи познания и интелект, отказват да използват квалифицирани услуги и то за важни неща. Това от спестовност ли, твърдоглавие ли, от какво се прави не мога да разбера.
                    Иначе то може и корем ако те заболи, да се вземе един учебник по медицина, да се постави една хубава диагноза и да си самооперираме апендикса примерно. И сигурно 2-ма от сто ще имат късмета да оцелеят след тази лудост. Ама за останалите 98 ми е мисълта, дето не са се родили с такъв късмет....

Коментар

Винаги се радвам на народнотворчеството базирано на теорията за бетона:
                      - бетона носи..........
                      - още един етаж...........бетона носи повече.
                      - още два етажа..............ми бетона носи колкото трябва.
                      Не забравяйте че по голямата част от щетите от скорощното земетресение са по самоделно построени,достроени и надстроени сгради.Не случайно има проектант-конструктори и регистър.
                      Извинявам се за спама,късно видях темата и мислех да не пиша,но просто не се сдържах.Колеги когато искате да правите инвестиция в стар имот и да влагате хиляди левове жертваите някоя стотинка и за проектант.Не казвам да минете по каналния ред и да правите пълно проектиране,поръчайте си за ваше спокойствие конструкции,платате 700-1000лева,все пак там ще водите и децата си.Това което изчетох според личното ми мнение е толкова безотговорно че няма повече накъде.
                      И ..............
                      Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Колеги, баща ми като прави плочите на старата къща с гредоред се допита за армировката до човек, който е правил над 35 години армировка на плочи по големи строителни обекти. Човека доиде и каза плочата е "x" по "y" реди ги на тази страна през толкова сантиметра, на другата през толкова. Каза да сложим една скрита греда на едната плоча и също каза какво желязо да ползваме. След това се изпи по една каса биричка и след няколко дена се изля плочата. Но не мисля че е необходимо да се изписва един тон хартия за една плоча.
                        и който казва че бетона носи, носи ама на натиск, а на опън е много слаб. А при плочата работи както на опън така и на натиск. Желязото се слага там където работи на опън да компенсира опъновата слабост на бетона.

Сега се сетих и за рекламата на поксипол с бетонните тръби и камионите. Там се акцентира на това че бетона се разрушава, а залепеното с лепилото е много по-здраво. Вярно е че е много здраво, но всравнение с крехкия бетон при опън.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                          ... Но не мисля че е необходимо да се изписва един тон хартия за една плоча.
                          И аз така мисля-тия дето трябва да мислят,са го мислили и написали отдавна,тия дето трябва да пишат се пообадиха чат-пат,а останалите напълнихме темата и човека сигурно вече е у друг форум.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Колеги,още веднъж ви благодаря,че се отзовахте,попитах защото мислех,че някой може скоро да е правил нещо подобно и да ми даде съвет и приблизителна сума,както казах скоро купих къщата и все още не съм решил точно какво да правя,затова се допитвам и приемам всякакви мнения.Естествено парите играят важна роля,защото ако имах много нямаше да си купя къща,която се нуждае от ремонт,но не бих рискувал да направя нещо което не ми е ясно без да се подсигуря.Пак благодаря че ми обръщате внимание.

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                              Винаги се радвам на народнотворчеството базирано на теорията за бетона:
                              - бетона носи..........
                              - още един етаж...........бетона носи повече.
                              - още два етажа..............ми бетона носи колкото трябва.
                              Не забравяйте че по голямата част от щетите от скорощното земетресение са по самоделно построени,достроени и надстроени сгради.Не случайно има проектант-конструктори и регистър.
                              Извинявам се за спама,късно видях темата и мислех да не пиша,но просто не се сдържах.Колеги когато искате да правите инвестиция в стар имот и да влагате хиляди левове жертваите някоя стотинка и за проектант.Не казвам да минете по каналния ред и да правите пълно проектиране,поръчайте си за ваше спокойствие конструкции,платате 700-1000лева,все пак там ще водите и децата си.Това което изчетох според личното ми мнение е толкова безотговорно че няма повече накъде.
                              И ..............
                              Съвсем не съм съгласен!Земетресението от Перник едвам го усетих в старата къща/1950г. от по нагоре/.Събуди ме само скърцане на едни носачи на гипсово декоративно пано с осветление/кръстих го сеизмограф/,станах да видя какво става,събудих мойте и видях ,че комшиите са отвън и не се прибраха цяла нощ,останах в готовност и аз,вторият трус само го чух с някаква лека вибрация.На другият ден чух много стряскащи разкази от колеги и комшии и със стари къщи и със съвременни бетонни крепости,проектирани за сума ти пари,бетон и арматура люлеят здраво ,държат разбира се, но се кършат от раз ,специално нашите.По блоковете нямаше проблеми/въпреки незаконните реконструкции/ заради модулното изграждане и начина на монтаж на панелите!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                                Съвсем не съм съгласен!Земетресението от Перник едвам го усетих в старата къща/1950г. от по нагоре/.Събуди ме само скърцане на едни носачи на гипсово декоративно пано с осветление/кръстих го сеизмограф/,станах да видя какво става,събудих мойте и видях ,че комшиите са отвън и не се прибраха цяла нощ,останах в готовност и аз,вторият трус само го чух с някаква лека вибрация.На другият ден чух много стряскащи разкази от колеги и комшии и със стари къщи и със съвременни бетонни крепости,проектирани за сума ти пари,бетон и арматура люлеят здраво ,държат разбира се, но се кършат от раз ,специално нашите.По блоковете нямаше проблеми/въпреки незаконните реконструкции/ заради модулното изграждане и начина на монтаж на панелите!
                                Леле, мале......къде е емотикона за кръстене....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X