Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на поликарбонатни плоскости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж на поликарбонатни плоскости

Здравейте колеги!
    Виждам че темата е от 2012-та и се извинявам, но не намерих друго място да попитам. Искам да попитам понеже плоскостите, които взех имат залепено фолио от двете страни, от едното пише U.V. FACE, а на другото нищо. Чудя се там където пише U.V. FACE ли трябва да е лицето на плоскостта или няма значение.
    Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от spect423 Преглед на мнение
      Здравейте колеги!
      Виждам че темата е от 2012-та и се извинявам, но не намерих друго място да попитам. Искам да попитам понеже плоскостите, които взех имат залепено фолио от двете страни, от едното пише U.V. FACE, а на другото нищо. Чудя се там където пише U.V. FACE ли трябва да е лицето на плоскостта или няма значение.
      Благодаря предварително!
      Да, това, което търпи слънце върху себе си обикновено е обозначено върху защитния найлон с пиктограми и текст. Силно непрепоръчително е да ползваш другата страна обърната към слънцето. Освен ако не искаш да сложиш "шапка" на някого, както беше казал баш майстора.

Коментар

Мдааа, обещания фотосеанс го няма, щото явно съм забравил за това.

Така или иначе, тия плоскости са поставени преди две лета и кусур, и за това време не са мръднали и на милимунда дори.

Залепих с полиуретан, П-образните профили за затваряне също запълних с полиуретан, преди да ги поставя, и освен залепването, поставих симетрично по 2 (3) самонарязващи болта с по-голяма шайба и гумена подложка, които не са затегнати силно, за да не деформират плоскостта.

Получи се точно това, което исках, и изминалото време потвърди правилността на решението.

Коментар

Продължавам тук тази си тема http://www.offroad-bulgaria.com/show...=180984&page=2 , че сякаш е по-подходящо.
          Реших да правя покрива с поликарбонат. Съществуващата в момента конструкция е такава :
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled111.JPG
Прегледи:1
Размер:16.9 КБ
ID:5609625
          Колебая се дали да редя направо отгоре със допълнителни ребра , като разминаването им е нарочно, по искане на '' дизайнера '' :

Име:untitled112.JPG
Размер:19.4 КБ
ID:5609626
          или да махна съществуващите ребра ( сините ) и да ги наредя точно под снадката на отделните листи и в средата им - т.е на 1.05 м.

Име:untitled113.JPG
Размер:14.2 КБ
ID:5609627В първия случай ще си спестя най-вече свалянето на старите ребра , а като знам как сме ги заварявали, хич не е малко. Не съм сигурен обаче дали това , че снадката на отделните листи ще е във въздуха , няма да е проблем.
          При втория вариант пък ме спира това, че всички ребра ще са в една посока с каналите на плоскостта - дали няма да се сгъне между тях, въпреки че ще е само 1.05 ?
          Какво ще кажете ?
          И още - дали 8 или 10 мм плоскости ?
          Мисля да ползвам лайсни за съединяването и за краищата. Не знам струва ли си да слагам лайсни И върху ребрата , или да е само с винтове ?

Коментар

По-скоро долния вариант, но с усилена десятка.
            Защо е необходима снадка? Листата идват 800 на 210см, по спомен.

Коментар

600 на 210 са те, амa ето как го виждам аз :

Име:untitled114.JPG
Размер:11.0 КБ
ID:5609635

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                600 на 210 са те, амa ето как го виждам аз :
                [ATTACH=CONFIG]738808[/ATTACH]
                Къде ги виждаш снадките?
                Ако е за между отделните листа, си има халуминиеви снадки. За челата също има капаци.

Коментар

Колкото по-малко снадки, толкова по-добре.
                  Ако това е таван, вероятността да прокапва от снадката си съществува.
                  Самата снадка е Н-профил ( така написано Н е профила на снадката, която съединява две вертикални плоскости , ако Н е завъртяно на 90*, тогава ще съедини две хоризонтални). По спомен имаше алуминиеви.
                  П-образните профилчета, с които се затварят челата, са задължителни. Аз им турих и малко полиуретан, за още по-добро запечатване.

Тия ребра, за които говориш, вероятно са Т-профили. Аз лично бих го направил съобразно последния чертеж, с профили под двете снадки, уплътнено с полиуретаново лепило между плоскостта и Т-профила, и допълнително с някой самонарезен винт отгоре.

Таван, казваш... Ако духне някой вятър, тоя таван лесно може да стане крило... Та това за самонаредните винтове - с тая идея, де.

Успех!

Коментар

По-малко снадки , ама като е голямо - три листа ще слагам ЦЕЛИ.
                    Таван е , досега беше с армирано стъкло, и се сменя точно заради течовете.
                    Пак казвам - снадки и краища ЩЕ СА СЪС лайсни, профили и PU.
                    Ребрата са кухи профили 70х40, те ще държат. Винтове също ще има, даже сигурно и там ще сложа лайсни.
                    Въпросът е мога ли да избегна пренареждането им - сега са на разстояние около 1.20 и не е кратно на ширината на листите поликарбонат - 2.10 , т.е тази Н-лайсна няма да е върху ребро, а във въздуха.
                    Така или така ( за частта извън съществуващата конструкция ще я доизградя естествено ) :

Име:untitled115.JPG
Размер:15.6 КБ
ID:5609745Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled116.JPG
Размер:14.3 КБ
ID:5609746
                    На мен ми е ясно, че ако се прави от нулата втория вариант изглежда по-добре.
                    Може ли да е първия ?
                    Последно редактирано от ивайло; 12-09-14, 15:28.

Коментар

Аз не бих разчитал на този Н-профил.
                      Поне това, което съм виждал, е силно декоративно.
                      Разгледай все пак там, откъдето ще купуваш плоскостите - може да имат и други решения. Но като видиш Н-профила, вероятно ще се откажеш от идеята си.

Коментар

Последната Софийска градушка направи дупки като средна ябълка в единия ми балконен покрив - армирано 6мм стъкло.
                        Другия - с поликарбоната има леки вдлъбнатини по горния пласт. Не е пробит никъде, ако че не беше от усиления.

Коментар

Имам две тераси по 12-14 квадрата, сам си ги покривах преди 6-7г.с поликарбонатни плоскости. Горната тераса беше покрита с италиански, долната с турски(грешния)и двата УВ защита на втората година му се видя сметката(турския), прегоря и след всяка градушка дупчиците се увеличаваха, докато протече и долния пласт. Веднъж пробит, цялата дължина се изпълва с вода, прах, мръсотия и става адски неугледен.Този горе оцеля но условно, след 3-тата година матира, тук таме пусна влага и отново чернилка....Твърдо ако си решил, не пести силикон(УВ) и алуминиеви лайсни върху и около цялата конструкция. Както по горе писаха с това крило ще имаш половин тон подемник. При възможност не покривай с това, стига конструкцията да позволява, последното е лично мнение!
                          От началото на лятото съм препокрил с нещо по-масивно и както трябва.
                          Успех.

Коментар

Мога да ви кажа поликарбоната на спирката е обърнат с цел така е по здрав от колкото ако е вертикален защото конструкцията е много постна.
                            А е отделен въпрос е че така е по грозно.Всичко е направено с цел икономия на материал.
                            Във всеки един склад за Алуминиеви профили за дограма има винкелчета с всякъкви размери и по крайщата препоръчвам да се затваря с тях и да се завие или с поцинковани копчета за картон или Поп нитове защото са алуминиеви и не-могат да изгният.

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
                              От началото на лятото съм препокрил с нещо по-масивно и както трябва.
                              Успех.
                              Какво си ползвал ? Прозрачно ли е ?

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                                Какво си ползвал ? Прозрачно ли е ?
                                Не е прозрачно за жалост, вариант е с PVC керемиди но е икономически крайно неизгодно, цени около 17-20лв. на бр.
                                Друг вариант е с такива плоскости:

Име:05.jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5609883
                                Трети вариант и естетически най-удържан:

Име:1280828227024.jpg
Размер:121.3 КБ
ID:5609884
                                Аз покрих с водоустойчив шпертплат, някаква "дишаща" мушама и това:

Име:imgres.jpg
Размер:6.3 КБ
ID:5609885Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tn1_1389169521.jpg
Размер:41.4 КБ
ID:5609886метални керемидиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:metalni-keremidi-sloj.gif
Размер:6.7 КБ
ID:5609887, водят се шведски но идат от влашко.
                                Имам височина и просвета е достатъчен. Ако не страдаш от финикииски синдром, прави както ти харесва, щото компромиса ще ти е скъп. Успех още веднъж!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X