Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на поликарбонатни плоскости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж на поликарбонатни плоскости

Да добавя, че някой не знаят: поликарбона си има външна посока - тя издържа на UV. За отворите има лепенки+UD профил. Аз съм го залепил точно с PU силикон, но за всеки случай имам и по някой самонарезен винт. Проблем са единствено "възпитаните" пушачи отгоре, дето си хвърлят фасовете.
    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
    Е250 1998-продаден
    Субару Пустош

Коментар

Подобрено ноу-хау от социализма-маджуна го заместваш с полиуретаново лепило за плътност, но слагаш и ламаринени вложки през 25 см. захващащи профила и платното.Ако не ти се занимава да огъваш ламаринки, направо обрамчващ профил-с възможност за разглобяване след време , като стане крехък поликарбоната.Както споменаха колегите,ветровото натоварване не е за пренебрегване върху такава повърхност с никаква аеродинамика.

Коментар

Стоманен винкел и поликарбонат си пасват, като ракия с боза, но щом си решил...
        Полиуретановото лепило, което кой знае защо разбирковците наричат силикон ще свърши някаква работа, но със сигурност предназначените за това профили са по-добри. Поне сложи алуминиева лепенка върху отворите, ако използваш структурен поликарбонат. Освен това, обикновено има UV защита от едната страна, която разбира се трябва да е отвън.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Мдаа, трябваше да сложа тази снимка, за да има по-голяма яснота.

За съжаление, това е единственото фото, и върху него съм си нарисувал това, което ми се ще да стане.
          Снимката е старичка, и освен това къщичката не е крива , както изглежда - от снимката и телефона, с който е снимано е...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:85173958_1_1.jpg
Прегледи:1
Размер:131.4 КБ
ID:5372495

В момента положението с ветрозащитата е точно с ветроупорни пана - затова са тези скоби по вертикалите. Тези пана се свалят, когато ме няма, и съотв. се поставят обратно. Теглото им, и неудобството при монтаж/демонтаж е основната причина, поради което искам да ги заменя с поликарбонатни плоскости. Цената, която съм постигнал, е от порядъка на 20 лв/м2.

Основния ми въпрос - с какво да лепя, намери отговор - PU25 или PU50. Намерих откъде да си купя. Пистолет за салам имам, а също имам някакви умения за работа.

Мисля си за допълнителното укрепване да е със самонарезни винтове 6 - 8 бр на плоскост. Размерите на всяка една плоскост се очертават Ш/В 100/150 см.

Благодаря на всички за съветите.
          Последно редактирано от Veni1; 11-05-12, 09:52. Причина: доп

Коментар

Адаш, защо не ползваш стъкло?
            http://dido.bajhui.org/pics_aquarium/mglass_prices.jpg - виж малко цени за ориентиране.
            За рязане на стъклото - не е по-трудно от рязане на полито.
            Знаеш ли склада на едро за поликарбоната?

Коментар

PU25 по гъвкаво е.Самонарезните може би не са най добрата идея/или поне да са с големи глави и подложни шайби с възможно най голям диаметър/.По добре както са писали по горе малко П образен профил/ламаринка/
              Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
              GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Не е нещо сериозно, но на път за Лазарово във Вълчедръм на една спирка ми попадна следния пример за закрепване на поликарбонатни плоскости към метална основа, каквото беше и питането ти:

Между поликарбоната и металната конструкция не забелязах някаква следа от лепило.
                Казано е:
                -"Обичай ближния",
                щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Понеже и на нас ни се очертава скоро подобно упражнение, намерих нещо интересно и подробно:

http://di-tradebg.com/?cid=17&NewsId=42
                  Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                    Не е нещо сериозно, но на път за Лазарово във Вълчедръм на една спирка ми попадна следния пример за закрепване на поликарбонатни плоскости към метална основа, каквото беше и питането ти:

Между поликарбоната и металната конструкция не забелязах някаква следа от лепило.
                    Шават малко от вятъра и така има възможност с времето да се уширяват отворите, най-добре с една цяла летва ли ще е или шина отгоре и през нея винтовете, да натиска по цялата площ. И малко силиконче помежду за уплътняване
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                      Благодаря ти от сърце, че си се сетил за моя дерт.

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
                      Понеже и на нас ни се очертава скоро подобно упражнение, намерих нещо интересно и подробно:

http://di-tradebg.com/?cid=17&NewsId=42
                      Хммм, това е много полезна информация за мене - благодаря ти много.

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                      Шават малко от вятъра и така има възможност с времето да се уширяват отворите, най-добре с една цяла летва ли ще е или шина отгоре и през нея винтовете, да натиска по цялата площ. И малко силиконче помежду за уплътняване
                      Тъй, тъй - концепцията за монтажа е уточнена вече, и с горната помощ се прецизира до ниво " перфектност"

Благодаря на всички, че сте се ангажирали с моето проблемче.

За съжаление, предвидения монтаж за другата седмица се отлага във времето, защото горе - на къщенцето ми - в момента вали сняг...

Ще има задължително фотоотчет.

Коментар

Вени, обърни се към колегата Scrapheap, той работи във фирма занимаваща се с въпросните плоскости и всичко свързано с монтажа им. Сигурен съм че ще помогне, най-малкото с компетентен съвет.
                        Успех.

Коментар

Монтажа на спирката е грешен.
                          Каналите на поликарбоната трябва да са вертикално.
                          ........................
                          Иван Маринов
                          CRF 250 X
                          Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Но пък ме подсеща за едно, трябва както е на спирката да се "поръби" да се залепят с нещо крайщата на каналите, щото иначе за нула време се населва цялата флора и фауна на махалата и край с прозрачното, а пък и мръсотия и т.н.
                            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

За доста кратко време поразбрах доста неща за тая чудесия..

Верно е, че показаната спирка е тапицирана обратно - каналите трябва да са вертикални.

Верно е, че трябва да се запушат - продават се специални П-профили от алуминий или поликарбонат ( тези са с посока, UV защитата е отвън ).
                              Алуминиевите са извън бюджета, ПК е идеален за запушване.

Препоръката на продавача беше да се използва неутрален силикон. Предвид това, че вече бях купил полиуретаново лепило ( което би трябвало да разкисне ПК ( пак по думите на продавача, който много настояваше да ми продаде силикона си), та пробвах - PU50 се оказа перфектен!!!
                              Снабдих се със самонарязващи болтове с шайба ф30, и гумена подложка под нея.

Другата седмица е монтажа..

Коментар

За целта която си поставил и най-евтиния вариант 4мм прозрачен ще ти свърши работа.Цената му е около 11 лв на квадрат с ДДС.Цветовете са малко по скъпи с около 1 лев отгоре.Монтажа показан на снимката не е съвсем правилен.Най-добрия вариант за монтаж е с алуминиева лайсна/ригла/,която се поставя върху поликарбоната и през нея се прекарват видиите.По този начин осигуряваш по голяма стабилност.Страничните отвори които остават/ако го монтираш с отворите хоризонтално/се затварят с пластмасов профил.Цената му е около 2 лева на метър за тази дебелина поликарбонат.Задължително лепенката която е с надписите се слага към слънцето,в противен случай пожълтява много бързо.
                                Ако мога да помогна с друга информация пиши на лични.Успех.
                                kia sportage 2.0 128 h.p.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X