Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при ъглошлайф Елтос МА1800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при ъглошлайф Елтос МА1800

Здравейте!
    Видях темата на колегата и се сетих че и аз имам такъв ъглошлайф,с проблем,та днес го потърсих да си припомня како му е.По спомен,при пускане на машината се чуваше много здраво стържене,преди като го направи това,си спомням че взех същия ъглошлайф от съсед и подмених ротора с неговия(направо с главата на шлайфа),и нямаше стържене,а то се чува вътре от ротора и при сваляне се забелязват следи,където ротора е опирал в статора.Още тогава си бях набавил от някъде ротор с главата направо и днес реших да се заема с ремонта.За всеки случай пуснах пак шлайфа да си при помня какво му е-същата работа-много здраво стържене още при пускането,и веднага го спрях,извадих ротора с главата и сложих този който си бях намерил преди.Сглобявам,всичко точно,пускам и.......пак странен звук,но не стържене,а нещо като пукане,и виждам през отворите за вентилация,там където са четките,кръгов,син пламък.Стърженето го няма,но ето че сега това с пламъците........от какво може да е това?И още един въпрос:огледах стария ротор,и забелязах че отзад на лагера си има гумения пръстен,който се нанизва на самия лагер,но след лагера,има една пластмасова втулка с периферия,която е много силно износена,и самата периферия е направо отрязана от втулката,има следи от стопена пластмаса.Дали тази втулка така като е износена,заради нея ротора опира в статора,или ротора е крив и от там при пускането на машината е износило втулката?Да знам какво да правя,ако втория ротор(този с пламъците)е окъсил,или не става за нищо.Как мислите,от какво може да са тези пламъци и какво да предприема,по нататък?Иначе имам ъглошлайф-Спарки,от най големите,но искам да си направя този стария за по мръсна работа,като рязане на керемиди и т.н.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

От: Проблем при ъглошлайф Елтос МА1800

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
    Здравейте!
    Видях темата на колегата и се сетих че и аз имам такъв ъглошлайф,с проблем,та днес го потърсих да си припомня како му е.По спомен,при пускане на машината се чуваше много здраво стържене,преди като го направи това,си спомням че взех същия ъглошлайф от съсед и подмених ротора с неговия(направо с главата на шлайфа),и нямаше стържене,а то се чува вътре от ротора и при сваляне се забелязват следи,където ротора е опирал в статора.Още тогава си бях набавил от някъде ротор с главата направо и днес реших да се заема с ремонта.За всеки случай пуснах пак шлайфа да си при помня какво му е-същата работа-много здраво стържене още при пускането,и веднага го спрях,извадих ротора с главата и сложих този който си бях намерил преди.Сглобявам,всичко точно,пускам и.......пак странен звук,но не стържене,а нещо като пукане,и виждам през отворите за вентилация,там където са четките,кръгов,син пламък.Стърженето го няма,но ето че сега това с пламъците........от какво може да е това?И още един въпрос:огледах стария ротор,и забелязах че отзад на лагера си има гумения пръстен,който се нанизва на самия лагер,но след лагера,има една пластмасова втулка с периферия,която е много силно износена,и самата периферия е направо отрязана от втулката,има следи от стопена пластмаса.Дали тази втулка така като е износена,заради нея ротора опира в статора,или ротора е крив и от там при пускането на машината е износило втулката?Да знам какво да правя,ако втория ротор(този с пламъците)е окъсил,или не става за нищо.Как мислите,от какво може да са тези пламъци и какво да предприема,по нататък?Иначе имам ъглошлайф-Спарки,от най големите,но искам да си направя този стария за по мръсна работа,като рязане на керемиди и т.н.
    По принцип мисля, че е хубаво да съберем информацията в една тема!!!
    Иначе за твоя проблем си мисля ,че ако изшкуриш ротора там където лягат четките и самите четки малко
    ще намалее огъня и като се напаснат (с работа) ще изчезне проблема
    898450701

Коментар

И моя преди издаваше искри. Смених четки и се оправи. Ротора не знам как ще се изкриви. По е вероятно лагерите да са заминали. Опитай се на ръка да го завъртиш. Ако задира ротора в статора то ще покаже

Коментар

Проблема при втория ротор който сложих е,че не само искри,всички сме виждали как искрят четки-това не е голям проблем,направо има огън и се чува едно пукане още при стартирането,чува се от самия пламък.За първия ротор не е от лагерите,скоро бяха сменяни,и както съм писал по-горе,има следи по самия ротор от контакта му със статора.За мен или е крив или тази пластмасова втулка след лагера,която сега е износена с изядена периферия правят проблема.Иначе този ротор който слагам втория не опира никъде,само дето се получава този огън,не искрене,то си е направо огън.Преди си бях купил един малък ъглошлайф менте,и той секунди преди да изпуши,точно така избълва огън.......та,сега имам един ротор с глава който опира,и един,пак с глава,който не опира но има пламъци и все ми се струва че ако го пусна така и до няколко секунди ще изпуши нещо.
        Yamaha Yz450F
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Стига сте се занасяли де.
          На стържещия са се разсипали лагерите. Смени ги, и ротора ще спре да се блъска в статора.
          Искрите са от кръговия огън. Ако толкова те тормозят - като сменяш четките - оправи и колектора.

Коментар

Колега,не се занасям.....просто търся съвет.Лагерите са сменени,за по сигурно ще го разглобя и ще го измеря между центри да видя дали е крив.И няма искри-има огън и то голям,написал съм го няколко пъти,ако са само искри,няма да се притеснявам въобще.Просто се интересувах от какво е този огън,защото ми се струва че ако го включа така и ще изпуши почти веднага.Нямам толкова познания,така че били обяснил,как се ''оправя''колектора?
            Yamaha Yz450F
            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Това ми прилича на "отишъл" статор. Съвсем скоро имах такъв проблем с едно малко флексче, "симптомите" бяха същите и това беше окончателната диагноза. Аз ги нося на майстор, та това е и практическият ми съвет.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

И аз съм за свършил ротор. Щом и пукане се чува...
                Мощността намаля ли?
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не знам за мощността,понеже след като го сглобих и пуснах на мига го спрях,защото с това яко пукане и буквално огън ми се струва че ще изгори нещо ако задържа шлайфа да работи.За другия ротор,в който се съмнявам че е крив,май ще е най добре да го сваля,демонтирам всичко от него и да го замеря с корпоратор между центри,вие как мислите?
                  Yamaha Yz450F
                  Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Моя елтос и той изръмжа сериозно и му падна мощността управи се с нов ротор с лагери срещу 8олв.

Коментар

Кръгов огън по колектора. Има окъсили пластини. Най-добре смяна на ротора и лагерите му.
                      Роторът едва ли е крив. То не е толкова проста работа да го изкривиш.
                      Но първо се пробва с нови четки, както са ти казали по-горе.
                      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Значи на този който се съмнявам че е крив,ще го замеря и може да се окаже че е от лагерите,даже при положение че не са цифра,мога да ги сменя ей така,за проба.
                        Yamaha Yz450F
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Малко развитие по темата-днес свалих ротора,при чието пускане излизаше много огън,ами може да се оправи.......ама с нов.Замерихме го-изпушил,от там явно е и огъня.Утре ще взема нови лагери и ще ги сменя,за да пробвам другия ротор,който опира.
                          Yamaha Yz450F
                          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                            Малко развитие по темата-днес свалих ротора,при чието пускане излизаше много огън,ами може да се оправи.......ама с нов.Замерихме го-изпушил,от там явно е и огъня.Утре ще взема нови лагери и ще ги сменя,за да пробвам другия ротор,който опира.

Ako може снимай като ги сменяш
                            898450701

Коментар

Няма проблем колега,само утре да купя лагери и ще снимам всичко.
                              Yamaha Yz450F
                              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X