Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Достъпен софтуер за проектиране на мебели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Достъпен софтуер за проектиране на мебели

Здравейте!
    Преди няколко години мой колега ме зарази с идеята да си изработвам сам мебели от плоскости ( ПДЧ, мисля че се казваха ), правя си проект, давам го в мебелна работилница, там ми изрязват и кантират детайлите, след това сглобявам поредната придобивка. Проблема ми е, че проекта изработвам с лист хартия, химикал и ЕЛКА, и обикновено забравям да взема в предвид някой размер, съответно при сглобяването се налага допълнително да преправям някои детайли.
    Дайте съвет за достъпен софтуер за проектиране на мебели!
    Благодаря предварително, на всички отзовали се!
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

От: Достъпен софтуер за проектиране на мебели

Я пробвай с тази ..... поне е безплатна ....

Напиши в Гугъла: ALNO AG Kitchen Planne

И още.....
    Kitchen Designs for Everyone 2.0.0.175
    KitchenDraw 5.0

Тази последната ... май, че я имаше и на руски:
    Advanced Home Desighner
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Благодаря! Ще си поиграя!
      Приятна почивка!
      Казано е:
      -"Обичай ближния",

Коментар

google sketchup - мисля че също е безплатна, но е на английски.
        Завършил съм мебелно производство в Лесотехническия университет, та ако мога да съм полезен с нещо - пиши.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Разгледах няколко програмки, но или са на английски ( а аз съм зле с него, за съжаление ), или нямат функция разкрояване.
          На български ( Design Sintez, F-UTILS и acadDraw ), имат си всичко, но пък цените им са доста "солени" за моя случай!
          Не си заслужава да се изръся 1 К лв. за нещо, което ще ползвам само за моите любителски нужди 1-2 пъти в годината, ако бизнеса ми са мебели - да, няма проблем. Бих прежалил 100-200 лв. за нещо по-елементарно, което има разкрояване и е на български, но не вярвам да намеря!
          Та за сега съм до никъде и изглежда, че ще си работя по примитивния способ - лист, молив и ЕЛКА!
          Казано е:
          -"Обичай ближния",

Коментар

А с руския как си колега, има програмки за разкрой на ПДЧ с руски интерфейс.
            PlanIQ
            Базис-Конструктор-Мебельщик 5.0 включает в себя: "Базис-Мебельщик 5.0" (базовый), "Базис- Раскрой 2.0",
            "Базис-Смета 1.0", "Базис-Интерьер 1.0". Внедрение системы может происходить модульно " "Базис-Мебельщик",
            "Базис-Раскрой" (или наоборот), "Базис-Смета", "Базис-Интерьер" и "Базис-Склад"
            Optimik
            това са все програми за разкрой на плочи.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Фрии-версията на PlanIQ е силно орязана. Не позволява печат, както и голям брой детайли. Мое мнение е, че проектирането трябва да се прави на ръка, а разкроят-с програма. По-удобно е, по-евтино и с голям % оптимизации. Разни опции за посока на фладера и т.н. При добра концентрация е напълно възможно и разкроечната схема да се направи на ръка, но е доста трудоемко. До 5 плочи бива.
              Аз лично отдавна не правя ракроя на ръка, нито с програма. Описвам си детайлите и кантировката, давам ги на една леля от фирмата, в която ми ги режат и плащам 2 лв. на плоча. Безрисково и бързо.
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Брикскат (Bricscad ) има го и на Български. После лесно можеш да го импортнеш в SketchUp. Но като цяло е хубаво някой да ти покаже основни неща.

П.П. Записвай с разширение DWG.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Vito6ka.19a.jpg
Прегледи:1
Размер:95.2 КБ
ID:5258590 Това е правено на SketchUp, но преди това е чертано на AutoCAD.

Коментар

Ако ви трябва програма за чист разкрой, мога да кача излекувано Plan IQ на FTP-то !
                    ПП: Интерфейса е на английски.
                    offroad фен
                    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                      Ако ви трябва програма за чист разкрой, мога да кача излекувано Plan IQ на FTP-то !
                      ПП: Интерфейса е на английски.
                      Ми качи го. От много глава не боли. Само Венци Петров да не ореже версията.
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                        Ми качи го. От много глава не боли. Само Венци Петров да не ореже версията.
                        Ти пък , 10МБ програмка към която никой няма никакви претенции.Ползвам я вече 6-та година.

Ето: http://htftp.offroad-bulgaria.com/ga...ersion_2_6.rar

За да работи добре трябва да се настрои правилно (F5 меню) и да се дефинират материалите
                        offroad фен
                        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Привет! Напоследък не ми остава много време за ровене, но все пак ето какво си пусках:
                          За проектиране: ALNO AG Kitchen Planner 0.96b, Kitchendraw 5.0, Sweet Home 3D, Google SketchUp 8,
                          За разкрояване: Plan-IQ 2.6, Optimik ( май само тя беше на български ).
                          Това, което търся е достъпна ( откъм език и финикийски знаци ) програмка за проектиране и разкрояване ( може и да са две отделни програми, осъществяващи връзка помежду си ). Не съм се отказал, продължавам да експериментирам.
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",

Коментар

До колкото виждам PRO 100 ( на руски ) има проектиране и разкрояване!
                            Ще я разгледам по-подробно!
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",

Коментар

искам да попитам Гълабин кое от двете ехе. трябва да инсталирам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X