Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Импрегниране на фазер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Импрегниране на фазер?

Колеги, искам да си направя гараж с формата на хангар. Конструкцията съм я измислил с полипропиленови тръби 1 цол. Не искам да го завивам с найлон, щото се скапва бързо, а и на вилата е доста ветровито.
    Искам да го облека с фазер (най-обикновен, кафяв), щото ми е по-евтино. До определена височина. Най-отгоре мисля да сложа два листа поликарбонат, за да ми е светло.
    Та мисълта ми е, може ли, и с какво да импрегнирам фазера, за да не се мокри и да се нагъне (много). Отгоре ще го боядисам, то е ясно.
    Your conscience is all you can take to your grave.

От: Импрегниране на фазер?

Мисля , че фазера е крайно неподходящ-и малко влага да го нападне-дотам е .Всякакви обработки не могат да постигнат това което искаш.За случая-понеже явно няма други изисквания освен да не тече,поцинкованата ламарина ще бъде достатъчно здрава и издръжлива във времето.

Коментар

Защо не пробваш с тополов шперплат?

Коментар

Нямам ясна идея точно какъв материал, така че всяко предложение е валидно. Това, което ме интересува е, да е възможно най-евтиния вариант, защото имам 50-ина квадрата да покривам и изобщо, целта е да се получи евтина барака (гараж). Здравината не ми е толкова важна, защото ще ми е във двора. Искам, да мога да си работя вътре, когато вали. Ето сега например трябва да сменям задни накладки, щото скоро съм на преглед, а навън е кално и студено. Имам и да стържа и обработвам (боядисвам) рама...
        От тоя род неща. Така че, ако някой има и идеи за цени, най-грубо...ще съм благодарен, да ги сподели.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
          Мисля , че фазера е крайно неподходящ-и малко влага да го нападне-дотам е .Всякакви обработки не могат да постигнат това което искаш.За случая-понеже явно няма други изисквания освен да не тече,поцинкованата ламарина ще бъде достатъчно здрава и издръжлива във времето.
          Това е все едно да импрегнираш хартия. Послушай колегата.
          LZ1AIV

Коментар

Или технически шперплат/идея нямам правят ли го още във В.Търново/ или OSB плоскости за външно приложение/по-пресирани са за да не проникват мокрежи/.
            С технически шперплат/10мм/ бях правил едни халета с боксове за свине-майки, повдигнати от земята и шперплата под майката за под.Много време откараха, над две години и половина/мисля и след това никой не ги бутна дълго време, но нямам преки наблюдения/, постоянно в урина,изпражнения и миене с маркуча.
            OSB-то ако му нанесеш и две ръце горещ безир за по-сигурно, пак е вариант.
            Каквото и да е, отгоре ще му направиш козирка, перваз, за ти отвежда валежа от вертикалната част на плоскостта.Ако тръгне да става на баница, оттам ще е.Напояването с безир точно на краищата на плоскостите ще ти е само в плюс.

Коментар

Фазера е крайно неподходящ за тази цел.Цената която ще дадеш за импрегнация/с някакъв лак най-добре/ ще ти стигне да си купиш дървен материал/най-добре чам/ и да си направиш една естетична барачка от дъски ,която ще ти върши работа.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Нямам ясна идея точно какъв материал, така че всяко предложение е валидно. Това, което ме интересува е, да е възможно най-евтиния вариант, защото имам 50-ина квадрата да покривам и изобщо, целта е да се получи евтина барака (гараж). Здравината не ми е толкова важна, защото ще ми е във двора. Искам, да мога да си работя вътре, когато вали. Ето сега например трябва да сменям задни накладки, щото скоро съм на преглед, а навън е кално и студено. Имам и да стържа и обработвам (боядисвам) рама...
                От тоя род неща. Така че, ако някой има и идеи за цени, най-грубо...ще съм благодарен, да ги сподели.

Като, че ли най-евтиният вариант е OSB, нешлайфано, влагоустойчиво.
                Малко е грозно, но тамън няма да го защитаваш от влагата.
                Цената на лист с дебелина 6мм и размери 2500/1250мм е около 22лв. или около 7лв/кв.м.
                За d=8мм е 9,2лв/кв.м., за d=9мм е 10,4лв/кв.м. и т.н.
                За сравнение кофражният шперплат е за d=4мм е 16,5лв/кв.м., d=15мм,кафяв е 23,3лв/кв.м.
                Това са актуалните цени на ЙАФ, с ДДС, от които на мен при първо пазаруване, на 6бр. плочи брезов шперплат ми направиха 10% отстъпка + безплатен транспорт.
                Предполагам, че може да се намерят и по-добри цени ако се разтърси човек.

Коментар

Благодаря на всички за съветите и мненията!
                  Не си спомням, точно какво беше OSB, но ми трябва да има поне някаква минимална еластичност (гъвкавост).
                  Бараката (хангара, гаража), ще бъде с такава форма и размери 6/4м, така че разгънатата площ на "покрива" е около 50кв.м. при височина 3м.
                  То, най-добре и лесно би било с прозрачни поликарбонатни плоскости, но по спомен, един лист 3/2м беше около 70лв, та идва доста изнанагорно.
                  Аз мисля така или иначе, най-горната част от свода да я направя с тях, за да ми е светло вътре.
                  Е..си, не съм мислил, че една проста барака ще ми излезе хилядарка...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image028.jpg
Прегледи:1
Размер:71.4 КБ
ID:5254917Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image029.jpg
Размер:69.0 КБ
ID:5254916Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image030.jpg
Размер:71.2 КБ
ID:5254919

Коментар

Тигре , много харесвам идеята ти...провери за цена на тази шатра..знаеш ли може и да ти се върже цена.

Успех.
                    "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
                    "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

OSB - Oriented Strand Board. Разбираемо и по смисъл - плочи от ориентирани по плоскостта си частици.
                      Няма начин да не си го виждал, едно такова, като ПДЧ (талашит), но не от трици, а от трески. Много хубав материал и подходящ за това, което искаш да правиш, но не е еластично и няма да стане по овала на твоята конструкция. Всъщност, защо държиш на такъв вид - имаш налице някакви заготовки на арките ли?
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Не. Нямам, но мисля да ги направя от полипропиленови тръби. Лесно се огъват, заваряват и са леки. Трябва ми лека конструкция, а формата е заради силните ветрове. Там духа всяка вечер, а през някои сезони ветровете са доста силни. Ако е справи стени, толкова лека, ще я отнесе.
                        Колега Jamo, благодаря!
                        Ще се поинтересувам. Пък най-накрая, може да я облека до 2м примерно с някакви плоскости и отгоре да сложа армиран найлон...

Коментар

Според мен, именно вятъра ще ти е проблем. Ще го отнесе, точно защото е леко.

Коментар

Измислил съм го, как да не излита, пък ако трябва ще му сложа и някое обтяжно въже. Имам място около нея.
                            Сега гледах за OSB. Има листове с дебелина 8мм на около 18 лв. 1250Х2500мм. Предполагам, че с тази дебелина ще може да се огъне. Все пак дъгата е голяма.

Коментар

Сашо , защо не го направиш цялото с поликарбонатни плоскости?Прозрачни са , еластични , не гният . Като цена не се различават много от от ОСБ-то , е има една малка подробност , че няма да можеш да използваш ъглошлайф вътре.
                              RAV 4
                              F650GS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X