Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паркет от бамбук

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паркет от бамбук

Уважаеми колеги интересувам се от паркет от масивен бамбук.Не от ламинат с шарка бамбук.Има едни красиви паркети с 14мм. дебелина от пресован бамбук, които са готови за монтаж. Не се нуждаят от циклене и лакиране в последствие.Та имам следните питания към колеги които са поставили такъв преди години:Драска ли се много?Може ли да се цикли и лакира в последствие?Вярно ли ,че е много мек и потъва при натиск от мебели?Лепи ли се при поставяне?Под него трябва ли изолация.Цените сега вървят от 45-55лв. за м2 с поставянето.Молбата ми е за отговори от ползватели на такъв паркет.Впечатления и други.

От: Паркет от бамбук

Аз съм с такъв от осем години.Драска се по малко от другите паркети,явно заради полагането на лака в заводски условия.Не съм забелязал от мебелите да има следи.Да,лепи се и се приковава при монтаж върху OSB.Ако искаш можеш да сложиш топлоизолация за под.Аз съм доволен,имам дори на пода в банята и не е мръднал.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Много добър вариант за подова настилка! Мисля, че има и други теми по въпроса, и винаги горещо съм го препоръчал. Относно притесненията ти за драскане и пр. - правил съм си експерименти, оказва се по-устойчив от дъбовият, от тукашните дървесини само габър и акация са по-износоустойчиви от него. Не знам това присъщо ли си е за бамбука по принцип, или е в резултат на някакви допълнителни обработки (освен фабричното лакиране) на тази дървесина, но е факт.
      Поставя се по всички прилагани технологии, като всеки друг паркет - Може просто да се нареди и притегне, може да се кове, може да се лепи за основата, може да се лепи и само помежду паркетините. Основата също е като за всички останали - "Черно дюшеме", някакви плоскости (напр. споменатото ОСБ), върху всякакви изолации и замазкии т. н. Цикли се и се лакира (когато това стане нужно) без никакви особени условности.
      Като идея: Този паркет се предлага в два варианта като покритие - с натурален цвят и байцвано (в кафяво-орехово). При комбиниране на двата вида, се получават много интересни комбинации.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Бамбукът е една от най-здравите дървесини. Макар да е трева. В голяма част от света полицейските палки са от бамбук.

Коментар

Ботаническо название - Bambusa, английско - Bamboo. Бамбукът расте в тропиците и субтропиците.Среща се предимно в Азия. Натуралният бамбук е светло жълт на цвят. Изключително устойчив на влага, следователно, ако влагата е проблем, бамбуковият паркет предлага материал, който няма да промени формата си. Използва се за направата на паркет и жилищно строителство Бамбукът формално не е дърво. Той е от семейство житни. Неговият ствол е дървесена слама, достигаща при някои видове 40 м на височина и 30 см в диаметър. Естественият цвят на бамбука - златисто-сламен с по тъмни напречни линии на места, където се намират възлите на стъблото. Структурата е еднородна, плътна. Особеностите на строежа на бамбука не позволяват да се използва в естествения му вид при изработка на изделия от масив. Затова паркетните планки от бамбук се лепят в заводски условия от отделни части. Паркетът от бамбук е добре устойчив към механични и климатични въздействия. При шлифовка на паркета е необходим правилен подбор на абразивни материали. Цветовете на паркета са от светло до кафяво.И все пак бамбуковия паркет е мек в сравнение с другите паркети.
          Твърдост по Бринел: 4,7 , по Janka :1380

Коментар

Първоначално публикуван от Воден дух Преглед на мнение
            ... Бамбукът формално не е дърво. Той е от семейство житни. Неговият ствол е дървесена слама...
            То Колега и рогът на носорога не е кост, но...така се казва.

Коментар

Натиска е голям.Много е красив!Виж колко хубаво стои!Тези и други предполагам сте ги чували от скъпите в къщи.Очевидно това ще е.Благодаря за инфото колеги.Слагам в спалните.Две по 12м2.Ще пиша като мине главоболието.Поздрави!

Коментар

Привет на знаещите, за да не отварям нова тема ще питам тук.
                Дъщерята взе апартамент в който е поставен бамбуков паркет. На няколко места лака е наранен, провокиран. Как и с какъв лак да отстранявам белите? Явно е че няма да е както от завода, но ми се ще да спестим цялостно циклене и лакиране. Предварително благодаря. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-952960f8c118f874016d0cdb5e26c948-V.jpg
Прегледи:567
Размер:433.4 КБ
ID:6798515

Коментар

Баси лака, тва ми прилича на някъв найлон, дето трябва се махне???

Коментар

Прилича на перфектно лакирано, но с незапълнени фуги. Къде на снимката е повреденият лак?

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatanov Преглед на мнение
                      Привет на знаещите, за да не отварям нова тема ще питам тук.
                      Дъщерята взе апартамент в който е поставен бамбуков паркет. На няколко места лака е наранен, провокиран. Как и с какъв лак да отстранявам белите? Явно е че няма да е както от завода, но ми се ще да спестим цялостно циклене и лакиране. Предварително благодаря. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-952960f8c118f874016d0cdb5e26c948-V.jpg
Прегледи:567
Размер:433.4 КБ
ID:6798515
                      Аз за толкова не бих се занимавал.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Това е лак за паркет на водна основа , нанесен на поточна линия. Моето мнение , че въпросният лак е много неподходящ за бамбук. Поправка може да се направи като се зачисти повредената част и се нанесе нов слой лак.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X